SPORTURI  »  RUGBY  »  CORONAVIRUS

Jucător de „națională”, voluntar în prima linie împotriva coronavirusului: „Fără zi de pauză, ture de 12 sau 13 ore”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 martie 2020 20:12

Maxime Mbanda (26 de ani), rugbist în prima reprezentivă a Italiei, luptă ca voluntar împotriva pandemiei de coronavirus. 

Mbanda face orice pentru semenii aflați în pericol. A început prin a livra mâncare și medicamente persoanelor în vârstă, cele mai sensibile în fața teribilului COVID-19, apoi a continuat ca șofer pe ambulanța din Parma. A simțit că nu face destul și nu s-a oprit aici. A cerut să fie trecut în prima linie și să ajute la transportarea persoanelor bolnave, conform TheSun.

Voluntar în lupta cu coronavirusul

„Când totul s-a oprit în sport, mi-am pus întrebarea cum pot ajuta. Am început în urmă cu două săptămâni. Nu am avut nicio zi de pauză, am lucrat în schimburi de 12 sau 13 ore. Văzând ce se întâmplă, am zis că nu pot acuza oboseala. Frica e normală, dar există anumite acțiuni care pot fi făcute în deplină siguranță și care le pot oferi celor aflați în prima linie de luptă câteva clipe de răgaz, jumătate de oră de odihnă. Timpul ăsta e crucial pentru ei. Cât timp voi fi în putere voi continua să ajut”, a declarat Mbanda pentru AFP.

„Dacă oamenii ar vedea ceea ce am văzut eu în spitale, nu ar mai exista cozi în fața magazinelor. S-ar gândi de două ori înainte să plece din casă”
-  Maxime Mbanda

VIDEO / Klaus Iohannis anunță carantină totală în România

Citește și alte știri despre coronavirus:

CORONAVIRUS. Interviu cu Liţă Dumitru, din SUA, a treia cea mai afectată țară de COVID-19: „Cum sunt tratați românii aici, în pandemie? E lucrul care m-a surprins cel mai mult"

Italia a publicat raportul ultimelor 24 de ore: 743 de persoane au murit din cauza COVID-19

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează