SPORTURI  »  RUGBY  »  DECES

Viorel Morariu, o legendă a rugby-ului românesc, a murit astăzi! Președinte de onoare al FRR avea 85 de ani

Articol de GSP - Publicat marti, 23 mai 2017 11:02

Viorel Morariu, tatăl lui Octavian Morariu și unul dintre cele mai importante nume din rugby-ul românesc a murit astăzi, anunță Federația de Rugby.

Morariu, 85 de ani, era președinte de onoare al FRR, iar de-a lungul carierei a contribuit decisiv la modernizarea și creșterea rugby-ului românesc, primind numeroase distinctii de-a lungul carierei, meritele fiindu-i recunoscute și apreciate de Rugby Europe și World Rugby.

Fost căpitan al echipei naționale, pentru care a jucat 14 ani, Morariu a ocupat poziția de antrenor și manager al echipei României, după care a fost cooptat în forurile internaționale ocupând diferite funcții de conducere.

Acesta a jucat de 37 de ori în tricoul naționalei între 1950 și 1964, din care 22 au fost meciuri test. România a pierdut o singură dată în 14 meciuri în care a fost căpitan.

De-a lungul carierei, atât ca jucător, cât și ca antrenor, a evoluat la un singur club, RC Locomotiva Grivița Roșie cu care a reușit să câștige 10 Campionate Naționale, 4 Cupe ale României și Cupa Campionilor Europeni.

Viorel Morariu a fost întâi vicepreședinte al Federației Române de Rugby între 1973 și 1987, revenind în functia de Președinte între 1990 și 1998, după care a rămas președinte onorific.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
spinoza
spinoza  •  23 Mai 2017, 11:59

Mare sportiv si mare caracter! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează