SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

Ronnie O'Sullivan, eliminat în joc decisiv de la Campionatul Mondial de snooker! Anthony McGill merge mai departe

Ronnie O'Sullivan la Welsh Open, foto: Imago
Ronnie O'Sullivan la Welsh Open, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 24 aprilie 2021 00:35 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 00:35

Englezul Ronnie O'Sullivan, campion mondial en-titre la snooker, a fost eliminat în optimile de la Crucible de scoțianul Anthony McGill, care s-a impus cu 13-12. 

  • Pentru Ronnie O'Sullivan, acest Campionat Mondial de snooker avea o miză enormă: voia să egaleze recordul de 7 titluri deținut de scoțianul Stephen Hendry, care abia s-a întors în sportul cu bile după o pauză de 9 ani!

Ronnie O'Sullivan a părut în control în prima sesiune, disputată joi, și a sprintat la 4-1. Mai mult, putea să se desprindă la 5-1, însă McGill a „furat” frameul și ceea ce a urmat i-a lăsat cu gura căscată pe iubitorii snookerului. Scoțianul în vârstă de 30 de ani, loc 16 mondial, a încercat chiar un break maxim, dar s-a încurcat cu două bile roșii înainte de final. Sesiunea s-a încheiat la 4-4, dar ce era bun abia acum avea urma să urmeze. 

VIDEO S-a jucat „cea mai extraordinară lovitură din istoria snookerului”! Reușită incredibilă la Mondial
CM SNOOKER
VIDEO S-a jucat „cea mai extraordinară lovitură din istoria snookerului”! Reușită incredibilă la Mondial

Ronnie O'Sullivan, de nerecunoscut în sesiunea de amiază

Oarecum distrat, Ronnie s-a întors astăzi și a ales să spargă mănunchiul de bile prin spate, o lovitură făcută celebră de galezul Mark Williams. Șmecheria nu a ținut prea mult, fiindcă McGill a intrat dezlănțuit în a doua sesiune a meciului. Scoțianul a dus rapid scorul la 8-4, grație unei combinații de breakuri mari și consistență în lovituri, în timp ce „Racheta” s-a văzut obligată să cedeze frame după frame. 

După o scurtă pauză și 7 frameuri consecutive notate pe tabelă, McGill a pierdut, 8-5, dar a reluat canonada și a închis sesiunea la 10-6.  

„Racheta” Ronnie O'Sullivan s-a prezentat în sesiunea decisivă. Dar a fost prea târziu

Cum era de așteptat, sextuplul campion mondial a pornit motoarele în sesiunea decisivă. Au fost 4 jocuri consecutive câștigate de O'Sullivan, 10-10, după care a urmat un frame foarte disputat, decis la bila maro, 11-10 pentru Ronnie. McGill a reușit primul său frame al sesiunii, egalând, după care Ronnie a forțat iarăși și a dus meciul la 12-11. Aici, scoțianul a părut intrat la gheață. A făcut un break exemplar, de 136 de puncte, pentru a duce meciul în frame decisiv, după care a profitat de o eroare a englezului și l-a eliminat din competiție! 

Celelalte meciuri din turul 2 la Crucible: 

  • John Higgins - Mark Williams 3-5;
  • Neil Robertson - Jack Lisowski 9-7;
  • Barry Hawkins - Kyren Wilson;
  • Mark Allen - Mark Selby;
  • Shaun Murphy - Yan Bingtao;
  • Stuart Bingham - Jamie Jones;
  • David Gilbert - Judd Trump;

Citește și alte știri din snooker:

John Higgins, ce thriller în primul tur la CM de snooker! + Cine a reușit breakul 2000 din istoria Crucible

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
maddad
maddad  •  24 Aprilie 2021, 12:11

E un ***. Sunt fsnul lui de 20 de ani, dar e un i. d. i. o. t. Un mascarici. La lovituri de siguranta e in top 1000. Un papagsl enervant si infatuat. Mi*a stricat Paștele:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  24 Aprilie 2021, 09:13

"Racheta" a ramas fara treapta a II-a dar, fatalitate(!) s-a reactivat in treapta a III-a cand parea ca reprezentantul cimpoiului nu mai are "combustibil"! Cand urma sa se faca "andocarea", Mc Gill beneficiaza de doua mari inexactitati ale "Rachetei" si sprinteaza catre "andocare" cu cele cateva sclipiri de... "combustie", producand cea mai mare esuare a "Rachetei" care parea la un moment dat ca si-a regasit cadenta sa de "metronom". Pacat! CM de snooker este mai sarac si, din pacate, permit unui name-nime de la cimpoaie sa triumfe - pentru prima oara! - in fata "Rachetei"!

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  24 Aprilie 2021, 08:34

Nu contest sub nici o forma valoarea lui O'Sullivan dar modul cum se comporta ca om si sportiv lasa de dorit.Este la ani lumina de Hendry.E bun jucator de snooker dar nu chiar atat de bun pe cat se crede el.Recordul lui Hendry i-a luat mintile.Gandul lui este doar sa-l depaseasca , snookerul a trecut pe planul 2.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează