SPORTURI  »  SNOOKER  »  ROMANIAN SNOOKER MASTERS

S-a stabilit prima semifinală de la Romanian Snooker Masters!

Stuart Bingham // FOTO: Guliver/Getty Images
Stuart Bingham // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 martie 2018 20:41

Ali Carter și Stuart Bingham sunt primii doi jucători calificați în semifinalele Romanian Snooker Masters.

Prima semifinală de la Romanian Snooker Masters, turneul internațional organizat de către McCann Bucharest şi McCann/Thiess Events în cadrul circuitului mondial World Snooker, este un duel sută la sută englezesc.

Ali Carter l-a învins în joc decisiv, scor 4-3, pe scoţianul Stephen Maguire, după două ore şi 20 de minute de joc, iar Stuart Bingham s-a impus în faţa chinezului Liang Wenbo, cu 4-1, într-o oră și 18 minute.

"Căpitanul" Carter a preluat rapid conducerea, câștigând primul joc la bila neagră și făcând apoi 2-0, cu un break de 83 de puncte. Maguire a redus diferența, la capătul unui joc tacticizat. Carter a reușit cel mai mare break al sesiunii - 136 de puncte, acesta fiind totodată al doilea cel mai mare break al turneului de până acum, după 137-le reuşit în primul tur de Stuart Bingham. Maguire a egalat, însă Carter s-a impus în decisiv, din patru vizite la masă.

"A fost un meci destul de bun. A fost puţină neşansă, pentru că nu am reuşit să închid meciul mai rapid. Sunt mulţumit de calificarea în semifinale. Mi-a mers bine. Au fost câteva kick-uri, dar una peste alta, sunt mulţumit", a declarat Ali Carter, la final de partidă.

Stuart Bingham, campionul mondial din 2015, a avut nevoie de doar o oră şi 18 minute pentru a se impune în faţa lui Liang Wenbo

Bingham a reuşit cel mai mare break al meciului său în jocul inaugural - 83 de puncte. Replica chinezului a venit în jocul al patrulea, sub forma unei vizite la masă de 85 de puncte, însă Bingham a pus capăt partidei în jocul următor.

"Am început foarte solid astăzi. Cred că este puţin mai uşor să joci la un turneu fără puncte, doar cu premii în bani. Este mai puţină presiune şi este mai uşor să faci şi break-uri mari", a declarat la finalul zilei Stuart Bingham, mulţumit după calificarea în semifinale.

Rezultate înregistrate vineri, în sferturi:

Ali Carter (12, Anglia) - Stephen Maguire (19, Scoția), 4-3
Stuart Bingham (11, Anglia) – Liang Wenbo (18, China), 4-1
*Turneul este dotat cu premii în valoare totală de 200.000 euro şi asigură câştigătorului un cec în valoare de 50.000 euro

Vezi și: Judd Trump, demonstrație de forță la Romanian Snooker Masters » Avem tabloul complet al sferturilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează