SPORTURI  »  TENIS  »  RIVALITATE

2017 a adus o premieră în istoria rivalității Rafa Nadal - Roger Federer

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2017 20:18

Rafa Nadal și Roger Federer și-au împărțit egal trofeele de Mare Șlem anul acesta, ceva ce nu se mai întâmplase pe parcursul rivalității lor.

Roger a învins în Australia, în unica lor finală majoră din 2017, și la Wimbledon, Rafa s-a impus la Roland Garros și US Open. Ceva ce părea improbabil după un 2016 marcat de accidentări și pauze lungi pentru ambii.

"Bravo lui Roger pentru că are un sezon grozav și bravo și mie din același motiv", a spus Nadal la conferința de presă de după finala câștigată la New York în fața lui Kevin Anderson, scor 6-3, 6-3, 6-4. 

"La început de sezon, pentru oricine e dificil să câștige două turnee de Mare Șlem, acesta e adevărul. Pentru toți e greu să câștige și unul singur. Dar cineva trebuie s-o facă, nu? Sunt fericit să fac parte din această rivalitate. E importantă pentru sportul nostru, mai ales datorită diferenței de stiluri, de personalitate.

Faptul că ne-am bătut atât de mult timp pentru lucruri importante a fost o bună promovare pentru sportul nostru. În mod pozitiv fiindcă relația noastră a fost mereu prietenească și plină de respect", a spus Rafa. 

Cu câteva zile înainte, Federer spusese ceva asemănător: "Rafa e un campion minunat, un bun prieten al meu în circuit și unul dintre cei mai mari rivali din carieră". După Melbourne, lumea a dorit încă o înfruntare a lor într-un turneu de Mare Șlem, dar nu s-a mai întâmplat. În schimb, cei doi și-au împărțit trofeele, ca un avertisment pentru generațiile tinere, încă necoapte.

Când au mai cucerit Federer și Nadal toate titlurile de Mare Șlem într-un an

2006 Federer ( Australian Open, Wimbledon, US Open), Nadal (Roland Garros)
2007 Federer (Australian Open, Wimbledon, US Open), Nadal (Roland Garros)
2010 Federer (Australian Open), Nadal (Roland Garros, Wimbledon, US Open)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează