SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA WIMBLEDON

4 cifre importante după eșecul Simonei Halep de la Wimbledon » Raport dezastruos în meciurile directe cu primele 5 clasate

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2016 10:15

Simona Halep s-a oprit ieri în sferturile de finală, după un meci intens, 5-7, 6-7(2),  cu Angelique Kerber, jucătoare care a revenit pe locul 2 WTA. 

Românca a atins al 6-lea sfert de finală la un turneu de Mare Șlem, însă raportul în meciurile cu primele 5 clasate este dezastruos. 

5-20
este raportul dintre victoriile și înfrângerile Simonei Halep în fața jucătoarelor de Top 5

18 lovituridirect câștigătoare a reușit Simona în meciul de ieri, în timp ce adversara sa a ajuns la 23

21 de greșelineforțate au făcut Simona Halep și Angelique Kerber în partida de ieri

6 este numărul de sferturi de finală de Mare Șlem în care a jucat Simona Halep de-a lungul carierei, câștigând trei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  06 Iulie 2016, 10:57

In ultimii 3 ani, de cand Simona conteaza in circuit, raportul meciurilor cu primele 5 clasate e mai bland: 5-10. Iar din cele 10 infrangeri 5 sunt cu Serena (incluzand aici si Cincinnati 2013, cand Simona nu era inca in top 20). Cele 3 infrangeri cu Sarapova din 2014 nu intra in acest calcul, pentru ca rusoaica nu era in top 5. Doar cea de la Singapore 2015 intra. Celelalte 4 infrangeri cu jucatoare din top 5 in acesti 3 ani ar fi cu Radwanska, Wozniacki si de doua ori cu Kerber, anul acesta. Conteaza mai putin, desigur, insa trebuie spus ca 10 infrangeri cu jucatoare din top 5 erau in perioada in care Simona era o jucatoare oarecare din circuit. Din pacate insa trebuie spus si ca singura sa victorie cu o jucatoare din top 5 in ultimele doua editii ale WTA Tour s-a inregistrat in februarie 2015 la Doha, cu Wozniacki. Si scorul in acesti ultimi doi ani e foarte slab: 1-7. 2014 a fost anul cel mai bun al Simonei, dupa cum se vede destul de clar de aici. Adica anul cu Wim Fissette.

104772133226352
Petre Radulescu  •  06 Iulie 2016, 10:42

La calitatile fizice cu care a fost inzestrata, cred ca Simona a realizat chiar foarte mult. Din pacate, ea nu are forta lui Kerber, a Kvitovei, Sarapovei , ca sa nu mai spun a surorilor Williams. Ca si Radwanska, nici ea inzestrata cu o forta fizica deosebita, dar parca nitel mai inteligenta, de aici si rezultatele superioare ale acesteia, Simona joaca in confruntarile cu mai puternicele adversare, asa cum a fost cazul si cu Madison Keys, asteptand gresala adversarei, facand schimburi cat mai lungi. Simona este un exemplu de daruire si merita tot respectul iubitorilor de sport din Romania. Multumim Simona!

221147084907100
Gabi Chifu  •  06 Iulie 2016, 16:17

De ce nu prezentați si palmaresurile lui Kerber ,Muguruza si Radwanska cu jucatoarele din top 5 ? Simona are următoarele rezultate la confruntările directe cu cele 3 :3-2 -Kerber ,1-2 Muguruza si 4-5 -Radwanska .Vi se par dezastruoase ? Cred insa ca Simona are mai multe victorii in fata jucătoarelor din top 5 ! Stiu ca de exemplu ,Petra Kvitova nu a învins-o macar o data pe Simona ! Si Kvitova a ieșit abia anul acesta din top 5 ! Meciurile cu Sharapova nu se pun pentru ca rusoaica este o dopata ! Eu cred ca Simona a făcut o partida buna cu Angelique Kerber dar nemțoaica nu putea fi bătuta ! Pe lângă defensiva formidabila ,Kerber a avut si șansa .Cel putin 7 mingi au prins tusa in extremis si a fost ajutata si de fileu in câteva situații limita .Este adevarat ca Simona ar fi trebuit sa încerce sa fie mai agresiva dar nici asa nu se știe daca putea sa o învingă pe Angelique ! Oricum este uluitor progresul făcut de Kerber in 2016 ! Este greu de explicat aceasta transformare .Simona a fost vinovata cand a pierdut in fata unor necunoscute dar acum a pierdut la limita in fata câștigătoarei de la Wimbledon ! Sunt convins ca nemțoaica va castiga turneul ! Apropo de Simona ,vad ca nimeni nu amintește o vorba despre parcursul infernal al Simonei .Sa joci in 4 zile cu Bertens ,Keys si Kerber si sa câștigi ,este aproape imposibil .Kerber a fost învinsa de Bertens la Roland Garros si de Keys la un alt turneu care Imi scapa ! Care jucătoare putea sa le învingă pe cele 3 tenismene la rând

Vezi toate comentariile (9)
Comentează