SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

A jucat finala la Wimbledon contra lui Roger Federer și a ajuns să cerșească de mâncare la prieteni: „Mâncam paste cu varză 7 zile din 7”

Mark Philippoussis este jucătorul împotriva căruia Roger Federer a câștigat prima sa finală de Grand Slam, la Wimbledon 2003, foto: Imago
Mark Philippoussis este jucătorul împotriva căruia Roger Federer a câștigat prima sa finală de Grand Slam, la Wimbledon 2003, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 15:41 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 17:16

Mark Philippoussis este jucătorul împotriva căruia Roger Federer a câștigat prima sa finală de Grand Slam, la Wimbledon 2003. Într-un interviu pentru presa australiană, fostul jucător, acum în vârstă de 44 de ani, și-a povestit greutățile din carieră. 

Ajuns până pe locul 8 mondial, Mark Philippoussis a povestit cum risipa și accidentările frecvente i-au „mâncat” din venitul acumulat din tenis și cum a ajuns chiar să cerșească mâncare de la prieteni pentru a supraviețui alături de familia sa. 

Emma Răducanu, pe covorul roșu! Apariție spectaculoasă în fața Familiei Regale la premiera noului film James Bond
EVENIMENT
Emma Răducanu, pe covorul roșu! Apariție spectaculoasă în fața Familiei Regale la premiera noului film James Bond

Mark Philippoussis: „Mâncam paste cu varză 7 zile din 7. Mama spunea că e mâncare de săraci”

„Familia mea este totul pentru mine, este prioritatea mea absolută. Am avut visul de a deveni jucător de tenis profesionist și familia mea a pus la bătaie toate resursele financiare. Tatăl meu avea o slujbă bună într-o bancă și a renunțat pentru că a vrut să mă ajute să-mi îndeplinesc visurile", a explicat Mark. 

A jucat finala la Wimbledon contra lui Roger Federer și a ajuns să cerșească de mâncare la prieteni: „Mâncam paste cu varză 7 zile din 7”
Mark Philippoussis, alături de soția sa, foto: Guliver/gettyimages

„Când ești sportiv, ultimul lucru pe care ți-l dorești e că mereu ți se spune: adună pentru zile negre. Simți că ești vulnerabil când te accidentezi și trebuie să te sprijini de ceva. Nu poți avea mentalitatea asta pentru că trebuie să mergi înainte, trebuie să te recuperezi, să fii bine. Am fost pe tușă câteva luni. Nu-mi puteam permite multe, a trebuit să îi rog pe prietenii mei să-mi cumpere mâncare”, a continuat australianul. 

Mark Philippoussis a explicat momentul în care a trebuit să se opereze pentru a șasea oară la genunchi, în 2009. 

„Mâncam paste cu varză 7 zile din 7, până a devenit mâncarea mea preferată. Mama spunea că e mâncare de săraci, pentru că era foarte simplă. Mi-a fost foarte rușine pentru că ei mi-au oferit visul lor și aveam responsabilitatea de a avea grijă de ei. Eram în depresie, totul era negru. Nu există durere mai mare decât să-i văd pe cei dragi mie suferind din cauza acțiunilor mele”. 

Obișnuiam să schimb mașinile ca pe șosete, fiindcă mă plictiseam. Mă uitam la film, la Bad Boys, și ziceam: Doamne, a apărut noul Porsche turbo, după care îmi sunam agentul și-i ziceam să îmi găsească mașină. Atât de ridicol eram. Nu exagerez când spun că schimbam unele mașini zilnic. 

- Mark Philippoussis

În 2003, a fost un eveniment celebru când Mark Philippoussis a preferat să-și cumpere un Dodge Viper, de 100.000 de dolari, fiindcă nu voia să aștepte taxiul. A vândut mașina a doua zi! Avea 15 motociclete, iar lucrurile au luat-o razna după ce s-a retras, în 2006. În 2009, a fost nevoit să plătească ipoteca propriei case cu banii împrumutați de la părinți. Și-a tăiat cheltuielile și a reușit apoi să revină pe linia de plutire. 

2finale de Grand Slam are Mark Philippoussis în carieră, ambele pierdute, la US Open 1998 și Wimbledon 2003

1turneu de Masters a câștigat australianul, la Indian Wells 1999, contra lui Carlos Moya, în 5 seturi

Citește și: 

Emma Răducanu vine să joace în România! Anunțată pe tabloul principal de la Transylvania Open, alături de Simona Halep

Sportivul din România pentru care Angela Merkel are o slăbiciune: „Mereu mă întreba ce face fetița aceea talentată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
rilu
rilu  •  30 Septembrie 2021, 01:14

Sotia lui e romanca daca nu stiati! o cheama Silvana Lovin.

dakesis
dakesis  •  29 Septembrie 2021, 18:17
Postat de morzadobflicster pe 29 Septembrie 2021, 18:04

Deci si australienii au cocalari...

E traditie la astia. Comunitatea elena e cea mai 'predispusa' la a furniza cocalari.

morzadobflicster
morzadobflicster  •  29 Septembrie 2021, 18:04

Deci si australienii au cocalari...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează