SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Adrian Marcu: "Nu ar fi un dezastru dacă vom pierde cu India"

Articol de GSP - Publicat marti, 02 septembrie 2008 00:00

Antrenorul echipei de Cupa Davis a României, Adrian Marcu, a declarat luni că o eventuală eliminare în meciul cu India, din barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială, nu ar fi un dezastru, în ciuda faptului că există riscul de a reveni foarte greu în grupa mondială.

"Nu ar fi un dezastru dacă vom pierde cu India, dar trebuie să ne luptăm ca să ne menţinem în grupa mondială. Dacă am pierde, ar fi foarte greu să revenim, deoarece şi în grupa euro-africană sunt echipe foarte bune. Suntem însă favoriţi cu India şi sperăm să câştigăm", a declarat, marţi, Adrian Marcu, prezent la Braşov la turneul challenge.

"Este un joc dificil, dar avantajul nostru este că jucăm pe zgură. Indienii au un dublu bun, dar sunt obişnuiţi cu suprafaţa hard şi pe iarbă, iar pe zgură nu se descură aşa de bine. De asta spun că avem un avantaj că jucăm pe zgură", a adăugat antrenorul românilor.

Tehnicianul a mai spus că echipa României va trebui să se descurce şi fără Adrian Pavel, jucătorul care a fost decisiv în ultimii ani pentru echipa României. "Trebuie să jucăm şi fără Pavel. Asta este situaţia, mergem înainte. Pavel va veni la Bucureşti, dar nu ne vom putea baza pe el din cauza accidentării. Îl avem pe Victor Hănescu, care a avut rezultate foarte bune în ultima perioadă şi cam atât. Într-adevăr, în spate este o bază de vreo 8 jucători, care sunt situaţi între locurile 150 şi 300, care ar fi trebuit să facă saltul valoric spre prima sută, dar nu l-au făcut", a spus Marcu, explicând că va alege al doilea jucător la simplu dintre Victor Crivoi, Adrian Cruciat şi Adrian Ungur. "Îi voi vedea aici, la Braşov, şi la BCR Open România, şi după aceea mă voi decide. La dublu, prima opţiune este cuplul Mergea-Tecău, dar şi Victor Hănescu a jucat destul de bine la dublu în ultima vreme", a spus tehnicianul.

În final, Adrian Marcu s-a declarat încrezător în ascensiunea lui Victor Hănescu, despre care a spus: "Sunt sigur că Victor poate ajunge în primii 10, aşa cum îşi doreşte şi cum ne dorim toţi. El a avut o perioadă foarte bună în ultima vreme şi a revenit la un nivel înalt, iar de aici este mai uşor să urci. Dacă nu era accidentarea aia de anul trecut, eu spun că putea să ajungă mai devreme pe o poziţie importantă în clasament".

Partida de tenis România-India, barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială, va avea loc la Bucureşti, în perioada 19-21 septembrie.

Sursă: NewsIn

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
 •  02 Septembrie 2008, 20:23

daca am ajuns sa ne gandim, ca ne-ar putea elimina si India.....mai bine nu ne mai prezentam.!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează