SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Alexandra Dulgheru, eliminată de la Roland Garros chiar de ziua ei! Românca nu i-a făcut față lui Anett Kontaveit în turul II de la Paris

FOTO: Gulliver/ Getty Images
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 mai 2018 12:09

Alexandra Dulgheru (29 de ani, 159 WTA) a părăsit turneul de la Roland Garros în turul secund. Chiar în ziua în care a împlinit 29 de ani, românca a cedat în fața estonei Anett Kontaveit (22 de ani, 24 WTA), scor 5-7, 2-6, după o oră și 39 de minute de joc. 

Cum era de așteptat, Dulgheru nu a avut o misiune facilă împotriva lui  Anett Kontaveit, care traversează o formă grozavă în acest an. Estona de 22 de ani a ajuns până în semifinale în urmă cu două săptămâni la Roma și atinge în prezent cea mai bună clasare a carierei, locul 24. 

Singurele semne de întrebare în privința câștigătoarei au fost în primul set: Kontaveit a condus în permanență, dar Dulgheru a luptat eroic, așa cum ne-a obișnuit. Românca a avut chiar minge de a se desprinde la 6-5, dar estona a contracarat și a închis setul, 7-5 după 57 de minute.

În setul secund, Dulgheru nu a mai putut ține ritmul cu Kontaveit, care s-a impus cu 6-2 și s-a calificat în turul secund, unde va evolua împotrviva jucătoarei din Cehia Petra Kvitova.

Chinuită de accidentări în ultimii ani, Alexandra Dulgheru rămâne cu cel mai bun turneu făcut de la revenirea în circuit. Românca a bifat 4 victorii la Paris, trei în calificări și una în meciul dramatic cu Christina McHale din primul tur. 

REZULTATELE ROMÂNCELOR DE AZI

Tot azi, la Roland Garros au mai evoluat două românce. Simona Halep s-a calificat în turul II după un duel de trei seturi cu Alison Riske, în timp ce Mihalea Buzărnescu a spulberat-o pe suedeza Rebecca Peterson. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  30 Mai 2018, 14:20

Dulgheru e o jucatoare buna,dar fizic sta rau de la multele accidentari.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  30 Mai 2018, 13:23

pacat de revenirea de pe final de set.

ray51
ray51  •  30 Mai 2018, 13:13

Greu la deal...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează