SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Acuzații șocante ale fostei finaliste de la Wimbledon și Roland Garros » Ar fi fost abuzată sexual în vestiar, pe vremea când era minoră: „Au fost cel puțin 30 de incidente”

Andrea Jaeger, la ediția din 1983 de la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images +6   FOTO
Andrea Jaeger, la ediția din 1983 de la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iunie 2022 07:45 / Actualizat duminica, 26 iunie 2022 08:09

Andrea Jaeger, fostă jucătoare de tenis americană, acum în vârstă de 57 de ani, le-a dezvăluit reporterilor de la The Independent că în perioada când activa a fost abuzată sexual de cel puțin 30 de ori, de către o funcționară WTA, în vestiarul rezervat fetelor

Iar pe vremea când avea doar 16 ani, susține ea, o altă angajată WTA i-a dat să bea alcool și a încercat apoi s-o sărute.

„Au fost cel puțin 30 de incidente cu o femeie-oficial, atingeri, toate în vestiar, foarte, foarte devreme în cariera mea. Acel oficial avea o mare problemă în a-și ține mâinile «acasă». Evitam să mai merg singură în vestiar. Într-o zi, eram cu ea și cu prietena sa în mașină. 

Când am ajuns acasă la mine, m-a condus până la ușă și a încercat să mă sărute. Am fost atât de dezgustată încât abia m-am putut abține să nu vomit pentru a nu mă vedea tatăl meu. De fiecare dată când am încercat să iau atitudine, am fost amenințată că alte persoane ar putea avea de suferit”, a mărturisit Andrea Jaeger, conform sursei citate. 

Andrea Jaeger a avut o carieră scurtă

Andrea Jaeger a fost un copil-minune al tenisului femin din anii '80. În 1980, la 15 ani și 19 zile, ajungea să fie cel mai tânăr cap de serie la Wimbledon, record bătut zece ani mai târziu de Jennifer Capriati. În același sezon, devenea cea mai precoce sfertfinalistă la All England Club, respectiv semifinalistă la US Open. 

Ea a fost finalistă la Roland Garros în 1982, la 17 ani, și la Wimbledon 1983, dar o accidentare dură la umăr i-a închis cariera în 1985. După retragerea din tenis, Andrea Jaeger s-a călugărit și are și o diplomă în teologie. 

Andrea Jaeger / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Andrea Jaeger, la ediția din 1983 de la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Andrea Jaeger / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Andrea Jaeger / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Andrea Jaeger / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+2 FOTO

În 2008, „The Mail on Sunday” dezvăluia unele detalii mai puțin cunoscute despre Andrea Jaeger. Ea devenise Sora Andrea după ce a fost primită în Ordinul Călugăriţelor Dominicane. Fosta jucătoare spunea pe atunci că viaţa ei în biserica episcopală a ajutat-o să se împace cu trecutul care a marcat-o profund.

1.379.065 de dolaria câştigat Andrea Jaeger doar tenis, făcând multe alte milioane din contracte de publicitate

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Bianca Andreescu a plâns ca un copil după finala de la Bad Homburg: „Nu aș putea să cer mai multe de la voi”

Navratilova și Billie Jean King, revoltate după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Simt că m-am întors într-o țară totalitară”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
traian_v
traian_v  •  26 Iunie 2022, 17:58

Se tot gasesc femeile astea - dupa 40 ani de la "fapte"- sa spuna ca le-a "atins" cineva, in vestiar sau altundeva. Pentru faima de jumatate de zi. Ma gandesc cu groaza ca ar trebui sa faca orice adult de varsta a doua trei vieti de inchisoare pentru toate fetele pe care le-au atins in anii de scoala medie, de liceu, in autobuz... Unde a ajuns lumea asta?

miki123
miki123  •  26 Iunie 2022, 15:02

Dacă "agresorul" era un bărbat, deja avea 5 ani închisoare + despăgubiri pe măsură!? Dacă a fost o femeie, nu se pune, este ca între fete.....la naiba !!! ..

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Iunie 2022, 14:27

Andrea Jaeger si a urmat drumul ...cu viteza...si fara prea multe cuvinte ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează