SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Antrenorul anului 2018 anunță o nouă „bestie” pe care va trebui să o înfrunte Simona Halep: „Nu aș lucra cu cineva dacă n-ar putea ajunge cea mai bună!”

FOTO: Guliver/GettyImages +1   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 06 mai 2019 21:21

Sascha Bajin, antrenorul anului 2018 în circuitul feminin, garantează că jucătoarea sa, Kristina Mladenovic (25 de ani, 63 WTA), va ajunge în top.

Bajin și Mladenovic au început oficial colaborarea chiar înaintea duelului de Fed Cup dintre Franța și România, la jumătatea lunii aprilie. Primele semne sunt încurajatoare. Mladenovic a ajuns în „sferturi” la Istanbul, unde a cedat în tie-break-ul decisivului în fața Petrei Martic. La Madrid a trecut două tururi de calificare, apoi a spulberat-o pe cehoaica Strycova, scor 6-3, 6-1. Astăzi a testat-o serios pe Petra Kvitova, a doua jucătoare a lumii. A pierdut un maraton de aproape de două ore, scor 3-6, 6-7.

„Nu vreau să sune siropos, dar nu aș lucra niciodată cu cineva dacă nu aș crede că poate ajunge cea mai bună. Privind startul de sezon din circuitul WTA, cu 18 jucătoare diferite, realizez că Mladenovic poate fi una dintre ele, poate chiar mai mult.

Nu spun că vom câștiga turneul ăsta sau pe următorul, dar garantez că rezultatul muncii se va vedea în curând. I-am spus că niciodată nu îmi voi face rezervare la biletele spre casă înainte de ultima zi a competițiilor. Nu îmi propun sferturi sau semifinale. Vreau să mergem până la capăt!”, a declarat Bajin pentru site-ul WTAtennis.com.

Antrenorul neamț a găsit deja lucrurile care trebuie îmbunătățite.

„Nu e un secret. Trebuie să lucrăm la backhand. Serviciul poate fi îmbunătățit mult, aici e o zonă cu potențial mare. Cu Naomi Osaka am lucrat la asta și am izbutit.

În principiu trebuie să schimbăm structura jocului. Unele lucruri trebuie eliminate complet, sunt decizii pe care le ia uneori și nu le înțeleg”, a adăugat Bajin.

mladenovic

Mladenovic l-a abordat

Franțuzoaica a povestit că imediat după anunțul despărțirii lui Bajin de Osaka a pus mâna pe telefon și i-a transmis că dorește o colaborare: „Avea mai multe cereri, unele din partea unor jucătoare mult mai bine clasate. Am fost surprinsă că m-a ales pe mine”.

”Știu și simt că pot juca de la egal la egal cu oricine din circuit. Am fost în top 10 și vreau să revin acolo cât mai curând”
Kristina Mladenovic

Vezi și: 

SIMONA HALEP - JOHANNA KONTA // Adversara lui Halep, în fața unei noi provocări: „A fost cea mai rapidă schimbare pe care am trăit-o până acum”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (10)
347655969058390
Ion Popescu  •  07 Mai 2019, 09:26

Si ei sunt 100 % nemti ! ! Fratii Mischa Zverev, nascut la Moscova si Alexander Zverev - ATP nr.4.

347655969058390
Ion Popescu  •  07 Mai 2019, 09:15
Postat de unfake pe 06 Mai 2019, 23:54

Bai, ce de mai Sascha au nemtii astia...toti germani unu si unu'...

#Neamtul# Alexandar Bajin, (Big Sascha), nascut in Serbia a antrenat-o cu succes pe #frantuzoaica# Mlanedovic (parinti sarbi- Dragan & Dzenita). Kristina a fost eliminata la Madrid din R32 !

fibra
fibra  •  07 Mai 2019, 07:27

Era culmea să nu te lauzi și să spui că vrei să rămână în prima sută. Hai să vedem dacă ești așa tare.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează