SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA SYDNEY

ASHLEIGH BARTY - PETRA KVITOVA // Kvitova câștigă dramatic în finala de la Sydney, în fața jucătoarei care a scos-o pe Simona Halep

Petra Kvitova a câștigat azi al 26-lea titlu din carieră// FOTO: Guliver/Getty Images +4   FOTO
Petra Kvitova a câștigat azi al 26-lea titlu din carieră// FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 ianuarie 2019 09:16

Petra Kvitova (28 de ani, 8 WTA) s-a impus în finala turneului de la Sydney după un meci absolut dramatic câștigat în fața australiencei Ashleigh Barty (22 de ani, 15 ATP), jucătoare care o eliminase în turul secund pe Simona Halep (27 de ani, 1 WTA). Kvitova s-a impus în trei seturi, scor 1-6, 7-5, 7-6 (3), după două ore și 21 de minute de joc.

Ashleigh Barty, care în turul secund o învinsese în minimum de seturi pe Simona Halep, 6-4, 6-4, a pus în practică un tenis extrem de eficient pe parcursul primului set. Agresivă de pe linia de fund și susținută de un serviciu foarte bine plasat, australianca și-a adjudecat prima manșă în doar 27 de minute, scor 6-1, perioadă în care a reușit nu mai puțin de 3 break-uri.

Barty a continuat să domine partida și în setul secund. A fost permanent la conducere, fiind chiar la un singur game de câștigarea meciului. A condus cu 5-4, dar Kvitova a rezistat eroic și a reușit să întoarcă soarta setului, impunându-se cu 7-5.

Decisivul s-a jucat pe muchie de cuțit, iar ambele jucătoare au avut șanse de a tranșa meciul. Barty a condus cu 2-0, însă jucătoarea cehă a revenit și a trecut în avantaj. Kvitova a servit pentru meci la 5-4 și 6-5, dar Barty a găsit de fiecare dată resurse pentru a egala.

A urmat un tie-break echilibrat, în care plusul de experiență al Petrei Kvitova și-a făcut simțită prezența. Cehoaica a rezolvat cu mare acuratețe câteva situații limită, a apăsat pedala accelerației și a reușit câteva lovituri sclipitoare, care au ajutat-o să-și adjudece cel de-al 26-lea titlu al carierei.

A fost cea de-a treia confruntare dintre cele două, cehoaica fiind în avantaj în raportul meciurilor directe, 2-0.

 Ashleigh Barty - Petra Kvitova 6-1, 5-7, 6-7

 

Vezi și: Caroline Wozniacki, dezvăluiri cutremurătoare despre boala sa: „Nici nu puteam să mă spăl pe dinți”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
mihai_luchian
mihai_luchian  •  12 Ianuarie 2019, 23:00
Postat de mihai_luchian pe 12 Ianuarie 2019, 11:27

Dacă nu era așa arogantă și rămânea modestă poate câștiga. Simona este un exemplu în acest sens. Cum am spus după turul 2, Ashleigh nu va pupa niciun Grand Slam sau nr. 1 WTA cât timp va rămâne o *** frustrata. Chiar dacă are brandul lui Nadal. Sau mai mare...

Aș vrea să precizez că moderatorul a cenzurat cuvântul "tractorista" în mesajul de mai sus. Este o meserie din ce în ce mai nobilă și confortabilă, nu înțeleg de ce s-a exagerat. :D

267890
267890  •  12 Ianuarie 2019, 15:13

Bravo Ashleigh! Bravo Petra! Un super meci, intre doua superjucatoare. Poate s-a uitat si Numarul 1 Mondial, poate mai invata si ea ceva - macar faptul ca urletul ala isteric nu tine loc de tenis.

986379311381755
Lengyel Adrian  •  12 Ianuarie 2019, 11:46

Ma bucur ca a pierdut "balena terestra"....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează