SPORTURI  »  TENIS  »  WTA FINALS

Ashleigh Barty, reacție sinceră după un nou trofeu important: „E bizar!” + cum vrea să folosească cecul de 4,42 milioane de dolari

Articol de - Publicat luni, 04 noiembrie 2019 14:09

Ashleigh Barty, 1 WTA, a cucerit duminică titlul la Turneul Campioanelor, după 6-4, 6-3 în finală cu Elina Svitolina, 8 WTA, și încheie sezonul pe primul loc.

„Bizar, să fiu sinceră”, a răspuns australianca atunci când a fost întrebată cum se simte, la puțin timp după terminarea ultimului act. 

Era deja la conferința de presă, aproape că nu se așezase bine pe scaun și de la prima întrebare a trebuit să-și analizeze starea. Iar cuvântul potrivit găsit de ea a fost tocmai acesta. Bizar. De ce? Tocmai cucerise al treilea turneu important din 2019, după cele de la Miami și Roland Garros, dar senzația era de stranietate. 

„Simt ca și cum a fost un an fără sfârșit, care nu s-a oprit niciun pic. Un an cu suișuri și coborâșuri incredibile", a dezvoltat ea. "Cred că mai mult suișuri. Și să-l sigilez cu seară foarte, foarte specială la Shenzhen e grozav”.

Australianca în vârstă de 23 de ani a dominat finala cu Elina Svitolina, campioana de anul trecut, care era neînvinsă de 9 partide la Turneul Campioanelor. De asemenea, a fost prima victorie a lui Barty în fața ucrainencei – în precedentele 5 înfruntări ea abia smulsese două seturi. Ce a făcut diferența de această dată? 

„O ușoară schimbare tactică și în execuție, în primul rând. În celelalte meciuri, cel de la Indian Wells în mod special, am avut șanse”. Nu le-a valorificat atunci. La Shenzhen însă, „totul a fost mai clar, mai concis pe partea mea de teren. Mi-am valorificat oportunitățile când s-au ivit”.  

O chestiune tactică diferită a fost utilizarea mai des a forehand-ului inside-in. „Cred că această lovitură îmi vine natural. Simt că atunci când dau cu drapta pe acea parte a terenului și execut bine, pot face orice apoi. Apoi, a fost important să vin în față, să încerc să o aduc acolo pe Elina, a fost ceva care a funcționat bine", a detaliat campioana.  

Răsfăț pentru familie 

Victoria de duminică a fost răsplătită cu un premiu uriaș, cel mai mare acordat în istoria tenisului, 4,42 milioane de dolari. 

Totuși, Ashleigh nu e tentată să-și ofere un cadou din generosul cec. „Sunt destul de plictisitoare. Nu cheltuiesc prea mult pe mine, îmi place să-mi răsfăț familia, nepoțelul și nepoțica. Nu sunt dintre cei care au o viață extravagantă, sunt fericită în căsuța mea, am tot ce îmi trebuie acolo”, a lămurit ea lucrurile. Deși probabil nici nu era nevoie. 

Campioană de Mare Șlem, numărul unu mondial, învingătoare la WTA Finals, Ash Barty este exact acolo unde trebuie să fie. 

11, 2 milioane de dolaria câștigat Ashleigh Barty în 2019 din tenis, cele mai mari premii fiind cele de la Shenzhen, 4,42 milioane, și Roland Garros, 2,64 milioane

„A fost un sezon incredibil. Ceva mai încolo, când voi avea puțin timp, voi revedea unele momente. Finala de la French Open în mod special. Abia aștept să mă mă așez și să privesc, relaxată.

Nu cred că există ceva numit noua eră. În continuare există o anume dominație din partea jucătoarelor experimentate care nici nu sunt atât de vârstnice, doar că sunt de mult la nivel înalt” - Ashleigh Barty

Vezi și: 

VIDEO Ashleigh Barty i-a închis gura lui Ion Țiriac » Cum o jignea miliardarul în iunie: „E australiancă, ăia nu știu să scrie, să citească” 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
digei
digei  •  04 Noiembrie 2019, 14:28

Nu stiam de ce-mi place Barty. Acum am aflat, modesta, fara fitze, gestica de om pus pe treaba indiferent ca pierde ori castiga, atitudine, nu urla, nu arata pumnul la orice punct. Nu trebuie sa fii vreo mare frumusete ca sa atragi suporterii, agentiile de publicitate, sponsorii. Apropos, ati vazut ca are un sponsor din linia a doua, dupa celebrele N si A care au acaparat totul. Si nu in ultimul rand joaca foarte bine si are un mental strong demn de toata aprecierea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează