SPORTURI  »  TENIS  »  VERDICT

După mai bine de un an, a venit decizia finală în cazul lui Alexander Zverev, acuzat de fosta iubită că „m-a sufocat cu o pernă și m-a dat cu capul de pereți”

Alexander Zverev // sursă foto: Guliver/gettyimages
Alexander Zverev // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 20:14 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 20:41

ATP a finalizat investigația începută în octombrie 2021 al cărei subiect au fost acuzațiile aduse lui Alexander Zverev (25 de ani, locul 14 ATP) de fosta sa prietenă, Olga Sharypova. Rezultatul? „Dovezi insuficiente pentru a justifica acuzația”. În consecință, neamțul nu va fi pedepsit de ATP. 

CONTEXT:

  • Rusoaica Olga Sharypova și Alexander Zverev au fost împreună din 2018 până în august 2019. În 2020, Olga a publicat pe Instagram un mesaj misterios, în care povestea că fost agrestă de un fost iubit: „A încercat să mă sufoce cu o pernă și m-a dat cu capul de pereți”.
  • Ulterior, a precizat că ar fi vorba despre Zverev: „A încercat să mă sufoce cu o pernă și mi-a răsucit brațele. Am încercat să fug din camera de hotel de mai multe ori, dar nu m-a lăsat”.
  • Fostul număr 3 mondial a negat în mod sistematic afirmațiile rusoaicei. 
  • Astăzi a venit verdictul final al ATP. 

ATP a spus că ținta principală a anchetei a fost legată de eventualele abuzuri care au avut loc la Masters-ul de la Shanghai 2019, dar și informații de comportament nepotrivit la Monaco, New York și Geneva. 

Angajatul acuzat de Adrian Mititelu pentru 0-3 la „masa verde” cu Sepsi recunoaște: „Am făcut o greșeală prea mare”
Sepsi - FCU Craiova
Angajatul acuzat de Adrian Mititelu pentru 0-3 la „masa verde” cu Sepsi recunoaște: „Am făcut o greșeală prea mare”

Alexander Zverev scapă nepedepsit după acuzațiile fostei iubite 

Investigația independentă a găsit dovezi insuficiente pentru a justifica acuzația de abuz. În consecință, nicio acțiune disciplinară nu va fi luată din partea ATP”, se arată într-un comunicat. Ancheta a fost realizată de The Lake Forest Group, un investigator independent.

LFG a purtat discuții extinse atât cu Sharypova, cât și cu Zverev, ca și cu alte 24 de persoane, inclusiv familie și prieteni, jucători de tenis și alte persoane care au legătură cu circuitul ATP. 

Această concluzie ar putea fi reevaluată dacă apar noi dovezi sau dacă sunt dezvăluite încălcări ale regulilor ATP”, conchide comunicatul.

Olga Sharypova a făcut primele dezvăluiri în noiembrie 2020 într-un interviu extins apărut în Raquet, vorbind despre atitudinea agresivă a lui Zverev de la US Open și Laver Cup. Un al doilea a fost publicat în august 2021, în care rusoaica povestește ce s-a întâmplat la Shanghai 2019.

Mai multe știri din tenis: 

Chris Evert, tweet emoționant: „Mă gândesc la Simona Halep, sper să se rezolve curând”

Lecție de fair-play oferită de Nadal » Ce i-a transmis lui Djokovic, după ce „Nole” i-a egalat recordul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close