SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BARCELONA

ATP BARCELONA // Debut cu victorie pentru Rafael Nadal la Barcelona » Liderul mondial a avut cel mai greu meci din acest sezon de zgură

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 aprilie 2018 18:10

Rafael Nadal (31 de ani), liderul din clasamentul ATP, continuă evoluțiile bune pe zgură din acest an. După ce duminică s-a impus în finala de la Monte Carlo pentru a 11-a oară, ibericul a început cu succes traseul către cel de-al 11-lea titlu și la Barcelona. 

Nadal l-a învins în turul II de la Barcelona pe compatriotul Roberto Carballes Baena (25 de ani, 77 WTA), scor 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 55 de minute.

Nadal a avut un meci mai complicat decât se aștepta, Carballes Baena reușind să-i ia nu mai puțin de 8 game-uri, un record pentru adversarii lui Nadal de pe zgură din acest an. Nimeni nu a reușit să-l întrebuințeze pe Rafa la Monte Carlo mai mult decât a făcut-o azi compatriotul său, la Barcelona.

8 victorii consecutive
are acum Nadal pe zgură: două în confruntarea din Cupa Davis cu Germania, cinci la Monte Carlo și cea reușită azi la Barcelona

"Regele zgurii" nu a mai avut aceeași prestație distrugătoare arătată săptămâna trecută la Monte Carlo, a greșit mult cu forehand-ul și a fost destul de întrebuințat pe parcursul meciului.

În optimi, Nadal va juca împotriva unui alt spaniol, Guillermo Garcia-Lopez (34 de ani, 69 ATP). Acesta a beneficiat azi de abandonul lui Kei Nishikori, care s-a retras după ce a pierdut primul set cu 3-6. 

Dacă parcursul lui Nadal de pe zgură continuă să fie impecabil, nu același lucru se poate spune și despre Novak Djokovic. Sârbul, care a primit un wild-card la Barcelona, a fost eliminat azi în turul II de slovacul Martin Klizan (140 WTA).

Vezi și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
485809194904413
Costel Tudor  •  26 Aprilie 2018, 12:32

Traiasca dr. Fuentes !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează