SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE DE GRAND SLAM

Au clacat cînd erau față în față cu istoria » 5 momente din ultimul deceniu cînd marii jucători de tenis au ratat surprinzător șansa unui record

În 2009, după finala cu Nadal, Federer nu și-a putut stăpîni lacrimile
În 2009, după finala cu Nadal, Federer nu și-a putut stăpîni lacrimile

Articol de - Publicat sambata, 30 ianuarie 2016 14:07

Recordurile sînt făcute pentru a fi doborîte, dar în tenis, jucătorii și jucătoarele care pot scrie istorie se chinuie teribil să treacă de pragul psihologic.

GSP.RO îți prezintă 5 momente în care marii campioni din tenis erau față în față cu istoria și au fost învinși surprinzător.

1. Roger Federer vs. pete sampras

Roger Federer, considerat cel mai mare tenismen din istorie, a trebuit să tragă din greu, în duelul cu recordurile. Elvețianul a terminat anul 2008 cu 13 turnee de Grand Slam în palmares, iar la Australian Open avea șansa de a-l cuceri pe al 14-lea și putea deveni cel mai titrat jucător, la egalitate cu Pete Sampras.

Federer se calificase în finala Australian Open, unde urma să se dueleze cu marele său rival, Rafa Nadal. Elvețianul pleca cu prima șansă, dar a pierdut în cinci seturi, scor 5–7, 6–3, 6–7(3), 6–3, 2–6, după un meci spectaculos.

La finalul acelui meci, Roger Federer a izbucnit în lacrimi, vizibil marcat de importanța meciului.

La următorul turneu de Grand Slam, Roland Garros, Federer a triumfat în premieră și a ajuns la 14 turnee de Grand Slam, la fel ca Sampras, și a reușit și Marele Șlem (n.r - cîștigarea tuturor celor patru trofee de Grand Slam). Ulterior, Federer a mai cîștigat trei turnee de Grand Slam, ajungînd la 17, un record.

2. RAFAEL NADAL și blestemul de la melbourne

Tot egalarea recordului lui Pete Sampras i-a cauzat un blocaj și lui Rafa Nadal. Și tot la Australian Open. La finalul lui 2013, spaniolul avea 13 turnee de Grand Slam și avea nevoie de un triumf la Australian Open pentru a-l egala pe marele tenismen american.

Nadal a ajuns în finala de la Australian Open, unde era favorit să cîștige în fața lui Stanislas Wawrinka, locul 8 ATP. Nadal nu a putut să îi reziste elvețianului și a pierdut în patru seturi, scor 3–6, 2–6, 6–3, 3–6.

Nadal a ajuns totuși la 14 turnee de Grand Slam cîștigate, după ce a cucerit următorul turneu important, Roland Garros, dar nu a mai cîștigat nici unul.

Jucător Nr. Turnee de Grand Slam
Roger Federer 17
Pete Sampras, Rafael Nadal 14
Roy Emerson 12

3. roland garros, visul interzis al lui djokovici

În 2015, Nole a dominat categoric tot sezonul, cîștigînd trei turnee de Grand Slam și Turneul Campionilor.

Cu toate acesta, sîrbul, deținător a 10 turnee de Grand Slam, a ratat o mare șansă. Djokovici avea șansa să cîștige pentru prima dată turneul de la Roland Garros și să facă Marele Șlem.

Novak, liderul ATP a ajuns în finala turneului din Franța, dar a pierdut meciul contra lui Stanislas Wawrinka, locul 9 ATP, scor 4-6, 6-4, 6-3, 6-4. Astfel, lui Nole îi lipsește în continuare acest trofeu și mai are de așteptat pînă a face Marele Șlem.

7
este locul pe care Nole se află în clasamentul titlurilor de Grand Slam cîștigate în carieră

4. Serena Willams și cea mai mare surpriză

Serena venea după an fabulos, cîștigînd toate cele trei turnee de Grand Slam și ajungînd la un total de 21. Americanca era în mare formă și era principala favorită la US Open, unde avea șansa de a o egala pe Steffi Graf, deținătoarea recordului de turnee de Grand Slam în era Open, 22.

Williams a mers perfect pînă în semifinală și nimeni nu se îndoia că poate fi oprită. Cu toate acestea, în drumul spre istorie, Williams a fost oprită de Roberta Vinci, locul 43 WTA, care a învins-o, scor 2-6, 6-4, 6-4.

5. germania împotriva serenei williams

Astăzi, Serena Wiilams era mare favorită în finala de la Australian Open, cu nemțoaica Angelique Kerber și avea din nou șansa de a cîștiga al 22-lea turneu de Grand Slam și de a o egala pe o altă reprezentantă a Germaniei, Steffi Graf.

Americanca a pierdut surprinzător, 4-6, 6-3, 4-6, și a ratat ocazia de a deveni cea mai titrată jucătoare din era Open, fiind nevoită să aștepte următorul turneu de Grand Slam, Roland Garros.

Jucătoare Nr. Turnee de Grand Slam
Margaret Court 24*
Steffi Graf 22
Serena Williams 21

* nu au fost cîștigate toate în era Open

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (10)
cipprof
cipprof  •  30 Ianuarie 2016, 22:19

Stefi Graf si un cutitas 22 titluri ; Monica o bătea pe unde o prindea pana la atacul criminalului ...

166522693720964
Butnaru Neculai  •  30 Ianuarie 2016, 20:40

corect articolul

baba_yaga
baba_yaga  •  30 Ianuarie 2016, 18:16

"5. GERMANIA ÎMPOTRIVA SERENEI WILLIAMS" ...6. GERMANIA ÎMPOTRIVA...MONICĂI SELEȘ !!!!! (la propriu)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează