SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN 2019 // FOTO+VIDEO Rafael Nadal, necruțător cu puștiul Frances Tiafoe » Ibericul e în mare formă: s-a calificat în semifinale fără să piardă set!

Rafael Nadal // FOTO: Reuters +9   FOTO
Rafael Nadal // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 13:55

AUSTRALIAN OPEN 2019 // Rafael Nadal (32 de ani, 2 ATP) s-a calificat azi pentru a șasea oară în carieră în semifinalele turneului de la Australian Open. Spaniolul l-a pulverizat pe americanul de 21 de ani Frances Tiafoe (39 ATP), scor 6-4, 6-3, 6-2, după doar o oră și 49 de minute de joc. 

Rafael Nadal a impresionat încă o dată cu serviciul său îmbunătățit și a avut un procentaj de 84% al mingilor câștigate cu primul serviciu. Ibericul a izbutit 11 ași pe toată durata meciului, iar câte un break reușit în primele două manșe i-au fost de ajuns pentru a-și procura rapid un avantaj de 2-0 la seturi. 

Nadal a fost și mai dominant în setul trei, când a reușit două break-uri
și s-a impuis cu 6-2, terminând meciul în doar o oră și 49 de minute.
Ibericul e singurul jucător aflat pe tablou care nu a pierdut încă vreun set.

În penultimul act, Nadal se va duela cu grecul Stefanos Tsitsipas (20 de ani, 15 ATP). Grecul care în optimi l-a eliminat pe Roger Federer (37 de ani, 3 ATP) a pătruns în semifinale după victoria în 4 seturi cu Roberto Bautista Agut (30 de ani, 24 ATP), scor 7-5, 4-6, 6-4, 7-6. 

Va fi cea de-a treia confruntare dintre Nadal și Tsitsipas. Ambele au avut loc în 2018, în finalele de la Barcelona și Toronto. De fiecare dată, ibericul s-a impus în minimum de seturi. 

  • Partida Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas va avea loc joi, în jurul orei 10:00. 

Rafael Nadal, campion la Australian Open o singură dată, în 2009, va lupta pentru calificarea în cea de-a cincea finală a sa la Melbourne. A câștigat una singură și a pierdut alte trei finale (în 2012, contra lui Djokovic, în 2014, contra lui Wawrinka și în 2017, împotriva lui Federer). 

Nadal: „E emoționant să fiu din nou în semifinale”

„E emoționant să mă întorc în semifinale la acest turneu, am avut câteva probleme în Australia de-a lungul carierei. Pentru mine, înseamnă foarte mult această calificare, așa că vreau să mulțumesc publicului pentru toate încurajările pe care l-am primit. 

Sunt foarte mulțumit să fiu la acest nivel după toate lucrurile prin care am trecut în ultimele luni. Tocmai pentru asta mă trezesc zilnic și merg la antrenamente, încerc să devin un jucător mai bun. 

Tsitsipas a avut un progres important în 2018, am jucat două finale împreună. Acum s-a calificat în semifinale, poate să învingă cei mai buni jucăăori ai lumii. E un jucător foarte bun și are șansa de a fi printre cei mai buni în scurt timp”, a declarat Nadal la finalul partidei. 

Configurația celei de-a doua semifinale se va stabili după derularea sferturilor de finală de pe partea superioară de tablou, Novak Djokovic (1 ATP) - Kei Nishikori (9 ATP) și Milos Raonic (17 ATP) - Lucas Pouille (31 ATP). Ambele meciuri se joacă miercuri dimineața. 

Vezi și: Stefanos Tsitsipas e de neoprit la Australian Open! S-a calificat în semifinale după un nou meci intens și a intrat definitiv în istorie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează