SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Alize Cornet, laude pentru Simona Halep înaintea meciului direct: „S-a întors la nivelul ei cel mai bun”

Simona Halep
Foto: Imago
Simona Halep Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 ianuarie 2022 10:53 / Actualizat sambata, 22 ianuarie 2022 11:35

Alize Cornet (32 de ani, 61 WTA), viitoarea adversară a Simonei Halep din optimile Australian Open, a avut numai cuvinte de laudă la adresa româncei înaintea meciului direct.

Cornet a vorbit la finalul partidei câștigate împotriva Tamarei Zidanšek, 2-1 la seturi, despre Simona Halep, următoarea sa adversară la Antipozi.

Cine e Alize Cornet, nonconformista WTA » Și-a scos tricoul în timpul unui meci de US Open + Serena „a ajutat-o” să treacă de Halep
WTA
Cine e Alize Cornet, nonconformista WTA » Și-a scos tricoul în timpul unui meci de US Open + Serena „a ajutat-o” să treacă de Halep

Franțuzoaica laudă forma excelentă a Simonei din startul acestui an și chiar dezvăluie că se identifică cu stilul ei de joc.

„Simt că Simona s-a întors la nivelul ei cel mai bun. Am văzut-o jucând la Melbourne. Am urmărit-o timp de mulți ani, o admir, mă identific cu ea pentru că este o luptătoare și are un stil variat. Ce am văzut anul trecut în jocul ei s-a schimbat cu siguranță în ultimele luni. Acum chiar s-a întors pe drumul cel bun”, a declarat Alize Cornet la conferința de presă.

Simona Halep luptă pentru o a doua finală la Antipozi

Simona Halep (30 de ani, locul 15 WTA) încearcă să câștige la Australian Open 2022 un nou titlu de Grand Slam, după cele de la Roland Garros și Wimbledon. Halep e văzută între primele cinci favorite la trofeu. 

Marea favorită de la Australian Open rămasă în concurs e Ashleigh Barty. Cea mai bună performanță a Simonei Halep la Australian Open a fost finala din 2018, pierdută în 3 seturi spectaculoase împotriva danezei Caroline Wozniacki.

Mă simt grozav, mai ales că pot juca în optimi din nou. Mă simt excelent în Australia, poate de asta joc atât de bine, mai ales în fața acestui public frumos căruia îi mulțumesc că a rămas pe căldura asta. Simt că sunt aproape de cel mai bun nivel al meu.
-Simona Halep, după meciul câștigat împotriva muntenegrencei Danka Kovinic

  • Alize Cornet a produs deja o surpriză la această ediție de Australian Open, eliminând-o în turul 2 pe Garbine Muguruza;
  • În vârstă de 32 de ani, Alize este clasată pe locul 61 WTA și s-a calificat ultima dată în optimile Australian Open în 2009, acela fiind cel mai bun rezultat al ei la Antipozi;
  • Alize Cornet, locul 11 WTA în cel mai bun moment al carierei (februarie 2009), are 6 turnee cucerite la simplu în carieră;
  • Simona Halep și Alize Cornet s-au înfruntat de 4 ori în carieră, iar franțuzoaica conduce cu 3-1, însă ultima victorie a venit tocmai în 2015, la Mastersul de la Madrid.

Citește alte știri din tenis:

Perechea Jaqueline Cristian - Andrea Petkovic s-a calificat în optimile Australian Open!

Cec consistent, puncte prețioase » Cu ce se alege Simona Halep după calificarea în optimi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  22 Ianuarie 2022, 12:21

Simona este cea mai buna sportiva din Romania. Talentata, muncitoare, serioasa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează