SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Australian Open are mai multe scenarii pregătite pentru desfășurarea competiției în ianuarie 2021. Se ia în considerare chiar și anularea!

Apus la Melbourne FOTO: Guliver/GettyImages
Apus la Melbourne FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 19:11

Craig Tiley, directorul primul turneu de Mare Șlem al anului și al Tennis Australia, a dezvăluit că întrecerea de la Melbourne avea asigurare pentru pandemie, dar ea expiră în iunie 2020

Oficialii de la Australian Open se gândesc deja la ce s-ar putea întâmpla cu ediția din 2021 a turneului, deși mai sunt șapte luni până atunci. Craig Tiley a dezvăluit că există patru scenarii la care se lucrează. 

Primul pornește de la premisa că Australian Open va fi prima competiție de tenis care se va desfășura de la debutul pandemiei în martie 2020. Al doilea ar fi ca primul turneu de Mare Șlem al anului să aibă loc fără spectatori. „A treia opțiune este să-l amânăm din ianuarie pentru o altă lună a anului, iar a patra, și cea mai pesimistă, este să nu avem deloc Australian Open în 2021. Trebuie să fim pregătiți pentru orice!”, a spus oficialul australian. 

Există și un fond de rezervă

Tiley a mai dezvăluit și că Australian Open beneficia de o asigurare în cazul unei pandemii, la fel cum avea și Wimbledon-ul. La australieni nu a fost cazul unei anulări în 2020, însă pentru 2021 aceasta nu mai e valabilă pentru că expiră chiar în acest  an, în iunie. „După Wimbledon, cred că eram una dintre puținele organizații sportive care era asigurată împotriva unui astfel de eveniment. Aveam și un fond de rezervă, însă acela nu poate acoperi tot, de aceea negociem o nouă asigurare cu aceași firmă de până acum”, a explicat Tiley.

Australian Open 2021 este programat să se desfășoare între 18 și 31 ianuarie, având premii totale în valoare de 46 de milioane de dolari.

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

2,9 milioanede dolari au încasat în 2020 câștigătorii de la simplu la Australian Open

CItește mai multe știri din tenis:

Andy Murray cere micșorarea premiilor la turneele de Mare Șlem! Ce propune britanicul

Roland Garros, amânat din nou » Inovația susținută de Simona Halep a contribuit la decizia francezilor + avantajele deciziei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close