SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // La doi ani după ce a fost înjunghiată, Kvitova e lider mondial virtual: „Viața învinge. Întotdeauna!”

Petra Kvitova a fost extrem de emoționată după victoria cu Ashleigh Barty // FOTO: Reuters
Petra Kvitova a fost extrem de emoționată după victoria cu Ashleigh Barty // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 15:38

Petra Kvitova, 28 de ani, a surclasat-o pe Simona Halep după victoria reușită azi în sferturile de finală de la Australian Open împotriva australiencei Ashleigh Barty, locul 15 WTA, scor 6-1, 6-4. 

  • Într-un clasament live neoficial, Petra Kvitova a ajuns la 5.770 de puncte și a depășit-o pe Simona Halep (5.585 de puncte). Cehoaica nu este însă sigură de locul 1. Clasamentul oficial WTA va fi actualizat abia luni, 27 ianuarie. Dacă rezultatele de la Australian Open vor fi în favoarea ei până la finalul turneului, cehoaica ar putea fi oficial noul lider WTA.

La 28 de ani, Petra Kvitova ajunge pentru prima oară în carieră pe primul loc în clasament. Dubla câștigătoare de la Wimbledon reușește această performanță la puțin peste doi ani după ce, în decembrie 2016, era înjunghiată de un hoț în mâna stângă în propria casă.

Cehoaica nu a uitat de evenimentul nefericit, iar la declarațiile de după victoria cu Ashleigh Barty a părut extrem de emoționată .

„Sunt fericită că sunt aici. După tot ce mi s-a întâmplat, am fost o altă persoană, am văzut că sunt și alte lucruri care contează exceptând tenisul. Nu poate fi totul perfect, dar eu iubesc să practic acest sport.

Mereu mă uit înapoi spre acel eveniment și încerc să-mi dau seama tot ce am realizat de atunci. Dar, în final, viața învinge. Întotdeauna!
Nu e ușor să mă văd într-o semifinală de Mare Șlem după tot ce s-a întâmplat, dar numesc această perioadă o a doua carieră. Așa că e prima semifinală din a doua mea carieră”, a declarat Kvitova la finalul meciului cu Barty. 

Vezi și: Simona Halep a pierdut locul 1 WTA! Petra Kvitova e în semifinale la Australian Open după un joc fabulos cu Ashleigh Barty

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
klauz
klauz  •  22 Ianuarie 2019, 16:02

Tot respectul si toata stima pentru aceasta mare jucatoare, Petra Kvitova, care a trimis-o pe halepă in uitare, la o parte, la mal, in jos, si care joaca si spectaculos si eficient, fara scremete, fara sa zgarie retina ca halepa, ci cu talent si precizie! Daca ea nu era atacata de un *** si daca Serena nu lua pauza sa isi implineasca viata cu un copil, halepa nu se apropia de primele 5 locuri...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close