SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Două surprize majore pe partea de tablou a Simonei Halep: jucătoare din TOP 10, eliminate!

Anett Kontaveit, neputincioasă în fața Clarei Tauson // foto: Guliver/gettyimages
Anett Kontaveit, neputincioasă în fața Clarei Tauson // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 07:45 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 08:06

Garbine Muguruza (28 de ani, locul 3 WTA) și Anett Kontaveit (26 de ani, 7 WTA) au fost eliminate în această dimineață în turul 2 de la Australian Open.

Garbine Muguruza și Anett Kontaveit, finalistele Turneului Campioanelor în 2021, au fost eliminate „la pachet” de la Australian Open.

Garbine Muguruza, eliminată de la Australian Open 

Muguruza, cap de serie numărul 3, a fost învinsă de franțuzoaica Alize Cornet (31 de ani, 61 WTA) în două seturi identice, 3-6, 3-6. Diferența în primul set a fost făcută de un singur break reușit de Alize. În al doilea, Cornet a câștigat de două ori pe serviciul adversarei!

Cornet merge astfel în turul 3, unde va da peste Tamara Zidansek (24 de ani, 29 WTA).

Clara Tauson, în premieră în turul 3 într-un turneu de Grand Slam 

Anett Kontaveit, în schimb, jucătoare cu un final de 2021 excepțional, în care a câștigat, printre altele, și turneul de la Cluj-Napoca, a fost eliminată de daneza Clara Tauson (19 ani, 39 WTA), scor 2-6, 4-6.

Primul set a fost echilibrat până la 3-2 în favoarea danezei, moment în care aceasta a călcat accelerația și a închis setul la 2. Al doilea act a fost mult mai disputat, cu echilibrul păstrat până la 4-4, când un break al Clarei a făcut diferența. Este pentru prima dată când Tauson ajunge în turul 3 la un turneu de Grand Slam!

Avantaj Halep? 

Cele două rezultate de astăzi sunt îmbucurătoare pentru Simona Halep, care se află pe aceeași parte de tablou cu jucătoarele menționate. Dacă favoritele ar fi câștigat în această dimineață, Halep ar fi putut da peste Muguruza în faza optimilor și peste Kontaveit în sferturile de finală.

Până în optimi, unde ar putea-o întâlni pe Alize Cornet, Halep trebuie să mai treacă de două tururi. Astăzi, Simona Halep joacă cu Beatriz Haddad Maia, în turul 2, iar în turul 3 ar da peste Danka Kovinic sau Emma Răducanu.

Mai multe știri de la Australian Open: 

Sorana Cîrstea e în turul 3 la Australian Open! Victorie în două seturi cu Kucova + Adversară de calibru în runda următoare

Irina Begu părăsește Australian Open după 3-6, 2-6 cu Elise Mertens: „Nu a funcționat nimic”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
bridges
bridges  •  20 Ianuarie 2022, 10:01

Uite ca se dau pariurile peste cap si in tenis. De Muguruza nu spuneti nimic?

1811698462176600
Erdely Gabi  •  20 Ianuarie 2022, 09:49

Cornet e de 100% mai periculoasa decat raducanu, mertens! Nu va mai luati dupa clasamente! Simona mereu a avut probleme cu ea! Cornet asta e in stare sa faca azi un meci mare cu oricine si maine sa piarda lamentabil. Preconizez semifinala Halep vs Cahil ????! Trebuie sa se termine si povestea lor de dragoste, este sortita intalnirea! Invingatoarea va castiga competitia!

borcea_cel_pacalit_de_jiji
borcea_cel_pacalit_de_jiji  •  20 Ianuarie 2022, 09:16

Băi, fioroasă Kontaveit asta! Numa' bună de jucat în filmele cu barbari. Firește, în rol de barbar.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează