SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Încă 25 de sportivi intră în izolare înainte de Australian Open: „Regulile sunt reguli, indiferent cum te cheamă”

Articol de - Publicat duminica, 17 ianuarie 2021 17:40 / Actualizat duminica, 17 ianuarie 2021 20:59

Încă 25 de jucători vor sta în izolare, după ce a fost depistat un caz COVID-19 în avionul cu care au venit de la Doha. Sunt deja 72 de jucători care sunt obligați să stea izolați înainte de Australian Open, turneu de Grand Slam ce debutează pe 8 februarie. 

  • CONTEXT: 47 de jucători de la Australian Open au fost anunțați de organizatori, ieri, că trebuie să stea izolați pentru două săptămâni, fără să se poată antrena pe terenul de tenis, după ce au fost depistate 3 cazuri de COVID-19 în zborurile care i-au dus la Antipozi;
  • Cele 3 cazuri au fost în zborul charter de la Los Angeles, cel al lui Edward Elliot, antrenorul americancei Lauren Davis, al unei însoțitoare de bord și un jurnalist și a unui caz în cel de la Abu Dhabi, Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu.
  • Măsura organizatorilor a produs furie printre jucătoare, inclusiv Sorana Cîrstea fiind printre cele care au răbufnit. Astăzi, un alt avion a fost detectat cu un caz de COVID și alți 25 de jucători sunt obligați să stea în izolare. 

„Ne dăm seamă că e dificil pentru ei. Dar am apelat la aceste măsuri pentru ca toți să fie în siguranță, jucători și locuitorii statului nostru, iar pentru acest lucru nu ne vom cere scuze”, a spus Emma Cassar, care se ocupă de carantină în Victoria, statul australian în care se găsește Melbourne.

„COVID-19 nu ține seama de origini și granițe, fie că ești un jucător de tenis de top sau un simplu spectator. Trebuie să ținem cont de sănătatea oamenilor din jurul nostru. Nu e ideal, dar această boală nu este nici ea ideală. Regulile sunt reguli, indiferent de cum te cheamă”, a spus Lily D'Ambrosio, ministru în guvernul statului Victoria. Cu aceste 25 de cazuri, numărul total de jucători și jucătoare care vor sta în izolare se duce la 72 de sportivi. 

+23 FOTO

Sorana Cîrstea i-a înfruntat pe organizatorii de la Australian Open

„Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea, loc 71 WTA, pe Twitter.

 Jucătoarea noastră a distribuit și un mesaj al șefului Federației de Tenis din Australia care spunea în urmă cu ceva vreme că jucătorii nu vor putea să stea izolați două săptămâni și să concureze cum trebuie la primul Grand Slam. 

Ea a intrat în dialog cu jucătoarea Yulia Putintseva, 26 de ani, 28 WTA, care a scris: „Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă e o persoană pozitivă în avion va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici”. 

Sorana i-a răspuns: „De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv”. 

Citește și alte știri de la Australian Open:

Caz incredibil în tenis! E suspendată provizoriu pentru dopaj, dar poate participa la Australian Open

Darren Cahill, declarații emoționante despre Simona Halep: „Să vă spun cum sunt cunoscut în România”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
albalbastru72
albalbastru72  •  18 Ianuarie 2021, 00:44

Sint prostanaci toti,sa va spuna Becali cum se face:baga DSP-ul o marioneta la aeroport si se scapa de carantina.Australienii sint fraieri.Jiji e destept,in plus e si infractor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează