SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

O altă controversă la Australian Open » Susținătorii lui Shuai Peng, opriți la porți!

Shuai Peng, la Australian Open, în 2020 // foto: Imago Images
Shuai Peng, la Australian Open, în 2020 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 ianuarie 2022 12:15 / Actualizat duminica, 23 ianuarie 2022 13:05

Câțiva activiști au încercat să intre la meciurile de la Australian Open cu tricouri și bannere de susținere pentru Shuai Peng (36 de ani), jucătoarea de tenis dispărută după ce l-a acuzat de viol pe un fost înalt oficial chinez, dar au fost blocați de personalul de securitate.

După expulzarea lui Novak Djokovic, căruia nu i-a fost permis accesul în Australia în condițiile în care nu este vaccinat în COVID-19, un alt scandal cu tentă politică învăluie actuala ediție a Australian Open.

Un videoclip publicat vineri, în care personalul de securitate de la Melbourne Park încearcă să le confiște unor spectatori tricourile și bannerele de susținere față de Shuai Peng, s-a răspândit rapid.

O persoană apropiată de Novak Djokovic îl avertizează pe sârb: „Viața de nevaccinat va fi un infern” + „Știți ce aș fi făcut eu dacă eram în locul lui?”
DJOKOVIC
O persoană apropiată de Novak Djokovic îl avertizează pe sârb: „Viața de nevaccinat va fi un infern” + „Știți ce aș fi făcut eu dacă eram în locul lui?”

Tricourile de susținere pentru Shuai Peng, confiscate la Australian Open 

Ofițerul de securitate le cere unor activiști să își dea jos tricourile personalizate, pe spatele cărora scria mesajul „Where is Peng Shuai?”. În traducere, „Unde este Peng Shuai?”

Mai mult, acesta le-a confiscat un banner, la rândul său menit să atragă atenția asupra situației jucătoarei din China.

În scandal a fost implicată și poliția, un ofițer de poliție explicând că materialele respective încălcau regulile Tennis Australia care interzic declarațiile politice.

Duminică, sub presiunea publicului, Tennis Australia a confirmat acest lucru. Un purtător de cuvânt al Tennis Australia a transmis pentru The Guardian că „nu permitem îmbrăcăminte, bannere sau semne comerciale sau politice”.

„Siguranța lui Shuai Peng rămâne principala noastră preocupare. Lucrăm în continuare alături de WTA și de comunitatea mondială de tenis pentru a clarifica situația ei. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că e bine”, a mai spus acesta.

Cazul dispariției lui Shuai Peng 

Sperăm cu toții că e bine și că nu va mai dura mult până o revedem aici, pe teren. 

- Ashleigh Barty

Sperăm că ne vom auzi cu ea personal la un moment dat. Ăsta este principalul obiectiv acum. 

- Victoria Azarenka

Dacă aș fi fost în poziția ei, mi-aș fi dorit ca oamenilor să le pese de mine. Îmi imaginez cum ar fi să mă aflu în locul ei și este înfricoșător. 

- Naomi Osaka

Citește mai multe știri de la Australian Open: 

Previziune surprinzătoare: „Nu sunt sigur că o vom mai vedea vreodată câștigând turnee de Grand Slam”

Halep și Cîrstea luptă luni pentru un loc în sferturile Australian Open » Orele de start anunțate de organizatori

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
tipsy
tipsy  •  24 Ianuarie 2022, 10:43

Australian open are o sponsorizare de 100 milioane usd de la o companie chineza, plus drepturile TV. E totul despre bani. Ca aia din NBA, cei mai mari activisti, aparatorii libertatilor si democratiei, pana cand s a burzuluit putin China la ei si brusc "noi nu facem politica".

viorelpreda
viorelpreda  •  23 Ianuarie 2022, 18:35

Am inteles ca nu fac politica dar turneele din China au fost anulate momentan din cauza lui Shuai Peng iar australienii sunt printre cei care au profitat de aceasta situatie.

unulobisnuit
unulobisnuit  •  23 Ianuarie 2022, 18:23
Postat de Ionel Vancea pe 23 Ianuarie 2022, 13:09

Orwell - "Australia 2002". "Where is Shuang Peng ?" NU este mesaj politic ! Dar Australia e un stat din cartea lui Orwell, tot mai asemănător cu cel nord-coreean!

Nici tu nu crezi…

Vezi toate comentariile (18)
Comentează