SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Banii impun clauze drastice » Care e minimum de turnee la care e obligată să participe Simona Halep

Articol de GSP - Publicat luni, 05 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 05 ianuarie 2015 13:24

Ziarul Gazeta Sporturilor de astăzi analizează în detaliu programul Simonei Halep şi dezvăluie unele clauze ciudate impuse de WTA, forul care conduce la nivel internaţional tenisul feminin.

Astfel, Simona Halep este obligată (!) să participe la un minim de turnee WTA.

O jucătoare de Top 10 trebuie să se înscrie, în afara celor de Mare Şlem, la cele 4 turnee din categoria Premier Mandatory - Miami, Indian Wells, Madrid şi Beijing - şi la 4 din cele 5 turnee Premier 5 - Dubai, Roma, Cincinnati, Toronto, Wuhan.

În comparaţie cu anul trecut, s-a făcut o rocadă între Doha, concurs cîştigat de Halep, şi Dubai. Primul a retrogradat o treaptă, fiind acum Premier 700.

O regulă suplimentară prevede însă că de la un sezon la altul, jucătoarele trebuie să alterneze concursurile Premier 5 astfel încît să le bifeze pe toate.

Simona va fi nevoită să ia startul în plus la cel puţin două turnee de categorie Premier 700 (dintr-un total de 12).

În 2014, ea a jucat la cinci dintre ele: Sydney, Paris, Dubai (care anul acesta a urcat în nivel, pînă la Premier 5), Stuttgart şi New Haven, dar de fiecare dată ea a părăsit tabloul devreme, încă din primul meci.

Calculele arată că Simona Halep ar putea să îşi ia adio de la turneul de la Bucureşti. Dezvăluirile pot fi citite EXCLUSIV în ediţia tipărită a ziarului, prima în 2015, dar şi pe platforma Gazeta Digitală, acolo unde Gazeta este uploadată zilnic!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
1349magus
1349magus  •  06 Ianuarie 2015, 10:03
Postat de marioa pe 05 Ianuarie 2015, 16:23

Daca renunta i se scad punctele castigate in editia precedenta. Sa vedem daca isi permite sa renunte la o suta si ceva de puncte. Ea a participat fiind obligate nu pentru bani sau spectacol la Bucuresti. Cand va incepe sa ia puncte la turnee importante poate isi va permite sa renunte la cele mici si chiar sa I se scada ceea ce a castigat in sezonul precedent. pana atunci e mai bine sa joace in turneele de care este sigura ca ii aduc puncte.

Marioaro, idem cu ce ti-a recomandat Lapusneanu. Alea sase mii si ceva puncte de unde le-a adunat? Au crescut in sera la ta'su? Uite niste prezultate in turnee mici, cum spui tu: finala si semifinala de GS, finala si semifinala de Premier Mandatory. Vezi ca cica se transfera Dodel!

valyomanyd
valyomanyd  •  05 Ianuarie 2015, 21:27

Articol de toata jena ! Regulile respective sunt de vreo 3 ani !

soriniz
soriniz  •  05 Ianuarie 2015, 21:17
Postat de titelb pe 05 Ianuarie 2015, 14:28

Titlul ,,Banii impun clauze drastice''. Normal ca regulamentul Women's Tennis Association (WTA) tennis prevede anumite obligatii pentru jucatoarele de top 10 si nu numai, astfel s-ar trezi cu turnee Premier sau chiar de Mare Şlem fara jucatoare de top iar sponsorii ar renunta la organizarea acestora. La fel ai putea spune: ,,Campioana Spaniei sau a Germaniei este obligata sa participe in grupele UEFA Champions League si nu in Play-offs UEFA Europa League.

Mi-ai luat-o inainte. Foarte bun comentariul. Titlul corect ar fi fost: "Valoarea impune clauze corespunzatoare"

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close