SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2019

BIANCA ANDREESCU - SERENA WILLIAMS 6-3, 7-5 // FOTO+VIDEO Bianca Andreescu reușește o victorie SENZAȚIONALĂ în fața Serenei Williams și câștigă US Open!

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 01:20

Bianca Andreescu (15 WTA, 19 ani), canadianca cu origini românești care a uimit lumea tenisului în 2019, și-a adjudecat trofeul la US Open, după o finală  în fața Serenei Williams (37 de ani, 8 WTA).

Tânăra sportiva s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, după o oră și 41 de minute de joc și devine prima reprezentantă a Canadei ce câștigă un titlu de Grand Slam. De asemenea, Andreescu câștigă primul trofeu de Grand Slam din carieră și va urca pe locul 5 WTA, depășind-o astfel pe Simona Halep, care coboară pe 6. 

Pentru Serena Williams este a patra finală de Grand Slam ratată de când a devenit mamă, după Wimbledon 2018, US Open 2018 și Wimbledon 2019.

„E greu de explicat. Sunt recunoscătoare. Am muncit din greu pentru acest moment. Anul acesta a fost ca un vis devenit realitate. Faptul că am putut să urc pe această scenă alături de Serena, o legendă a tenisului, e minunat. Nu a fost simplu deloc. Am încercat să pășesc pe teren și să nu mă concentrez la adversară. E ușor de spus, mai greu de făcut, dar sunt mândră de felul în care am jucat. Publicul m-a ajutat să gestionez situația din setul secund (n.r. o ovaționa pe Serena Williams). Știu că voiați să câștige Serena! Mă așteptam să revină, pentru că a făcut-o de multe ori în trecut. Mă bucur de modul în care am gestionat momentul. Vreau să mulțumesc echipei mele. Trebuie să vă dedic această victorie. Părinților mei nu pot să le mulțumesc suficient pentru tot ceea ce au făcut pentru mine. Vă mulțumesc și hai să continuăm!” - Bianca Andreescu

„(n.r. adresându-se spectatorilor care nu se mai opreau din aplaudat) Vă mulțumesc foarte mult! Înseamnă mult pentru mine. Ați fost minunați pe parcursul celor două săptămâni. Am luptat, încercând să rămân în joc pe cât mai mult posibil. Am fost mulțumită de reacția mea din setul secund. Bianca a jucat foarte bine și vreau să o felicit. Sunt mândră de tine! Speram să pot juca mai bine, dar mă bucur pentru ea. Mă bucur că e ea, ea sau Venus. Mă simt onorată să fiu aici și că pot să concurez la acest nivel. Trebuie să îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă aflu aici. Echipa mea m-a susținut mereu, chiar dacă am avut fluctuații în carieră” - Serena Williams

Bianca Andreescu - Serena Williams 6-3, 7-5

Vezi și: 

US OPEN / Simona Halep, emoții la finala US Open! Poate fi depășită de Bianca Andreescu 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (155)
florinesc
florinesc  •  09 Septembrie 2019, 19:29

Adică voi ziceți ca șeful UDMR Kelemen Hunor e român sadea în timp ce Bianca Andreescu și Nadia Comăneci nu-s ?!

2375819425786226
Paul Octavian  •  08 Septembrie 2019, 13:52

Așa cum a zis CTP Simona nu e datoare cu nimic României în schimb Bianca mulțumește tot timpul statului canadian. Simona ar face bine să se stabilească în afara României pentru că majoritatea nu o merită. Simona va mai câștiga turnee pentru că are anumite calități pe care altele nu le au. Sper din tot sufletul ca Bianca să confirme și să nu se plafoneze ca Osaka. Din acest moment jocul Biancăi va fi foarte bine studiat de adversare si ii va fi mult mai greu în circuit.

adriann_
adriann_  •  08 Septembrie 2019, 13:34
Postat de catalynn pe 08 Septembrie 2019, 02:51

Corect, si la fel de adevarat si Bibi putea reprezenta azi Romania daca la vremea cand ea incepea tenisul la Pitesti insusi Presintele ii indemna pe romani sa emigreze daca vor sa ... "traiasca bine"! :-((( In ce o priveste pe Simona si pe machedoni in general, multa lume ii dispretuiesc gratuit din pricina lui ne-a jjjijji care a facut pur si simplu de ras aceasta etnie, altfel cat se poate de respectabila si care au ramas alaturi de noi si la bine si la rau de cand au venit pe teritoriul tarii. Acum fii sincer, am sau nu dreptate?! :-)))

Nu prea. La Halep s-au adunat mai multe chestii, prima fiind cea cu olimpiada de la Rio, cand a cerut in mod absolut nejustificat la vremea respectiva (nu castigase nici un GS, la Fed Cup nu prea venea etc) sa fie purtatoare de drapel. Iar cand a fost refuzata a bagat scuza aia penibila si A REFUZAT SA-SI REPREZINTE TARA LA OLIMPIADA. Pe urma a venit interviul ala al bunicii (cel cu "cipani suntem" si "nu-l fac pe tata de rusine sa iau roman") si acum chestia cu Iuruc ala care a confirmat practic interviul si afirmatiile bunicii. Sigur ca daca nu era ciobanul toate bizareriile astea machidonesti erau poate trecute cu vederea, dar treaba cu Rio oricum ramanea.

Vezi toate comentariile (155)
Comentează