SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

BIANCA ANDREESCU - TAYLOR TOWNSEND 6-1, 4-6, 6-2 // VIDEO Andreescu le-a răzbunat pe Simona Halep și Sorana Cîrstea! E în „sferturi” la US Open și urcă provizoriu în top 10 mondial

Articol de GSP - Publicat marti, 03 septembrie 2019 08:52

Bianca Andreescu (15 WTA), jucătoare canadiană cu origini românești, a învins-o pe americanca Taylor Townsend (116 WTA), scor 6-1, 4-6, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală de la US Open. 

Andreescu le-a răzbunat pe Simona Halep și Sorana Cîrstea, jucătoare eliminate de Towsend în ultimele tururile precedente. 

Primul set a fost unul impecabil pentru canadiancă. Ajutată de un procentaj bun al primului serviciu, 72 %, Bianca s-a desprins rapid la 4-0, apoi a închis setul după doar 32 de minute, scor 6-1. 

Setul secund părea să fie unul în oglindă, dar cu americanca la conducere. Towsend a făcut 3-0, dar nu a putut păstra avantajul. Andreescu a egalat la 3 și avea avantajul psihologic. Finalul de set a consemnat însă o serie de erori neforțate din partea jucătoarei care reprezintă Canada, Bianca terminând actul cu 14 astfel de greșeli, față de doar 9 ale adversarei, și „optimea” a mers în decisiv. 

Bianca și-a ridicat din nou nivelul, nu a mai greșit , a servit magistral și merge pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem. Pentru un loc în semifinale, Andreescu o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (26 WTA). 

Andreescu urcă în Top 10

Într-un clasament live, Bianca Andreescu a urcat până pe poziția a noua. Un eventual triumf pe hard-ul de la New York ar duce-o pe canadiancă peste Simona Halep, în acest moment a patra jucătoare a lumii.  

Performanța de la Flushing Meadows reprezintă și un salt semnficativ în cursa pentru Turneul Campioanelor, acolo unde Bianca ocupă momentan locul 8, ultimul care asigură calificarea la Shenzhen. Halep e pe 2. 

500.000 $a câștigat Bianca Andreescu pentru calificarea în sferturile de finală de la US Open

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (73)
pittt
pittt  •  04 Septembrie 2019, 18:46
Postat de mosvasile pe 03 Septembrie 2019, 15:57

Despe "machidoni"?Ei bine ei au aparut in documentele scrise din sudul Dunarii...dupa anul 1000!Venind-cu turmele lor-din...nordul Dunarii!Adica din Banat-inclusiv Banatul sarb-de unde au migrat in sudul Dunarii, din cauza invaziilor triburilor maghiare!Au ajuns pana in Muntii Pindului in Grecia-unde in anul 1150 au fost vizitati si de rabinul Benjamin de Tudela-oras din regatul de Aragon-nordul Spaniei-plecat in calatorie prin lume,in cautarea celor zece triburi pierdute ale lui Israel!Ei bine ajuns in Grecia-in orasul Lamia-calatorul a aflat ca vlahii considerau ca au aceiasi soarta ca evreii-adica au fost alungati din tara lor si au ajuns ratacitori!

Adevaruri partiale, ale unei parti din aromani, comunitatea din Banat, si basme.

speedyhalepinia
speedyhalepinia  •  04 Septembrie 2019, 16:18

Pe haleapa sigur nu a răzbunat-o Bianca, pentru că s-a bătut singură. Dezamăgitor! halep e pe locul 5, acolo unde îi este adevărata valoare. A fost pe locul 1 fintr-o eroare de punctare a wta.

mosvasile
mosvasile  •  04 Septembrie 2019, 10:56
Postat de robby73 pe 04 Septembrie 2019, 03:45

Ce basme ne povestești tu aici? Nu știu ce fumezi, dar nu-ți prinde bine deloc.

Basme?Dupa mintea ta!Volumul"Studii istorice privitoare la trecutul romanilor de peste Dunare" cuprinzand "studii" ale lui George Murnu-aroman,nascut la Veria in Makedonia greaca-editat de Editura Academiei R.S.Romania in 1984 -iti sta la dispozitie!

Vezi toate comentariile (73)
Comentează
Close