SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Cât va „exploda” brandul Emma Răducanu după succesul de la US Open? Sume halucinante vehiculate de un expert britanic

Emma Răducanuy, la un eveniment de formula 1, foto: Imago
Emma Răducanuy, la un eveniment de formula 1, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 10:22 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 12:04

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a câștigat US Open. Britanica a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3.

După succesul de la US Open, Emma Răducanu poate da lovitura și pe plan financiar. Pe lângă cele 2,5 milioane de dolari câștigate de la turneul american, numele britanicii cu origini românești este la mare căutare în Anglia. Specialiștii din Marea Britanie au început deja să calculeze cât ar putea încasa tânăra doar din publicitate, făcând din numele ei un brand puternic.

Emma Răducanu, apariție spectaculoasă după victoria de la US Open: „Tata e greu de mulțumit, dar azi am reușit”
US OPEN
Emma Răducanu, apariție spectaculoasă după victoria de la US Open: „Tata e greu de mulțumit, dar azi am reușit”

Cât va „exploda” brandul Emma Răducanu după succesul de la US Open: „Poate ajunge la un miliard de lire”

Jonathan Shalit, cel care se ocupă de imaginea lui Nicola Adams sau Myleene Klass, crede că Emma ar putea să le depășească pe Osaka și Williams la încasări din publicitate și să fie prima sportivă din UK care o să încaseze 150 de milioane de lire sterline, scriu cei de la TheSun.

„Nu am primit atât de multe telefoane de la companii mari, care sunt interesate ca Emma Răducanu să apară în spoturi publicitare, de la primul titlu mondial al lui Lewis Hamilton. 

Dacă va câștiga US Open, va deveni cea mai importantă figură din sportul englez pentru brandurile mari, toți vor dori să se folosească de imaginea ei”, spunea Tim Crow, un importat consultant în marketing înainte de finală.

Mark Borkowski, specialist pe PR în Marea Britanie și unul dintre cei mai cunoscuți din această țară, crede că sportiva o să se poată bucura de sumele amețitoare din tenis doar dacă o să aibă multă constanță. De asemenea, acesta crede că Emma se poate compara cu Serena Williams și Steffi Graf ca potențial comercial.

„Dacă va câștiga turnee de Grand Slam, aș pune-o lângă Serena Williams și Steffi Graf ca potențial comercial. Aș îndrăzni să o numeesc „billion-dollar girl” (n.r.fata de un miliard de dolari). Dar pentru asta e nevoie de multă constanță, nu poți să dai o singură lovitură, la un turneu, apoi să dispari”, a spus Borkowski pentru sursa citată.

  • Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;
  • Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977;
  • E cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.
Foto: twitter US Open
+42 FOTO

Emma Răducanu, salt impresionant după ce a câștigat US Open

Răducanu se afla la startul turneului pe locul 150, iar acum va urca peste 120 de locuri. Începând de luni, Emma va fi clasată pe locul 23 WTA, cu un total de 2.571 de puncte, depășind jucătoare precum Serena Williams, Madison Keys, Victoria Azarenka sau Jelena Ostapenko. 

Finalista Leylah Fernandez va urca și ea vertiginos în ierarhia WTA. Canadianca va ajunge până pe locul 28, urmând să contabilizeze 2.254 de puncte. La startul turneului, Fernandez era pe locul 73.

Citește alte știri despre Emma Răducanu:

Moment istoric: scrisoarea trimisă de Regina Angliei imediat după finala US Open 2021

Englezii au găsit cheia succesului Emmei Răducanu » Trucul folosit de tatăl român al campioanei de la US Open

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
ciuke
ciuke  •  16 Septembrie 2021, 08:35
Postat de marius_r pe 12 Septembrie 2021, 11:54

Poate dupa cazuri gen Andreescu si Raducanu isi dau seama si policienii romani cat rau fac. Cand ai un prim ministru penal care tine de functie cu toti dintii, e greu. Pestele de la cap se impute. Eu am plecat de 8 ani din tara si cati nu sunt ca mine. Cei carora Romania le-a intors spatele, nu vor avea nicio dorinta sa reprezinte tricolorul patat de imaginea politicienilor. Plus ca tot suportul pana la un anumit nivel vine local din tara in care s-au stabilit oamenii, nu din RO. Sunt deja multe cazuri la fotbal, cred ca fenomenul abia incepe sa prinda contur

Noi aruncam totul pe politic dar nu vedem ca este o stare de spirit in Romania. Ai un copil in scoala. Cum se implica scoala, primaria? In clasa a 5 are ore incepand de la 11-12 pana la 17. Cand sa faca sport, cand sa aiba o masa de pranz. Stai in sectorul 6 si trebuie sa o duci la antrenament in sectorul 4, fie dimineata, fie seara. Scoala vrea doar romana si matematica, sportul e fita si atunci scoala inchiriaza sala de sport pentru karate. Sportul cere un minim de 3 antrenamente pe saptamana. Cand sa mai faci scoala si cum sa te imparti intre locatii.? In Romania nu nu poti excela in sport.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  12 Septembrie 2021, 17:40

Fiindca tot se vorbeste de castiguri:oare cat a castigat in mod efectiv castigatoarea US open-dupa impozitare?

portardelegenda
portardelegenda  •  12 Septembrie 2021, 16:42

La cat este de frumoasa si carismatica nici nu e de mirare ca suna telefoanele in nestire

Vezi toate comentariile (17)
Comentează