SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Bravo, Simona!!! Românca s-a calificat în finala Turneului Campioanelor » Serena Williams vrea revanşa

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 25 octombrie 2014 16:30

Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, după ce a învins-o pe Agnieszka Radwanska într-o oră şi şapte minute, scor 6-2, 6-2.

Românca o va întîlni mîine, de la ora 13 (Digi 2, Dolce, liveTEXT GSP.ro) în ultima fază a competiţiei pe Serena Williams, care a trecut în prima semifinală de astăzi de Caroline Wozniacki, scor 2-6, 6-3, 7-6 (8-6). Halep a învins-o pe Serena în faza grupelor, 6-0, 6-2.

După partida de astăzi cu Radwanska, Simona a urcat pe locul 3 WTA, iar dacă va cuceri trofeul la Turneul Campioanelor va rămîne pe această poziţie pînă la finalul sezonului!

"Sînt foarte fericită să fiu în această finală. Am încercat în fiecare zi să muncesc să ajung aici. Vreau să le mulţumesc tuturor fanilor mei. Mă simt extraordinar. Ştiam că adversara mea aleargă foarte mult, dar serviciul m-a ajutat astăzi. Cred că totul a mers foarte bine. Mîine va fi o nouă zi, un alt meci. Sînt pregătită de orice şi mă voi bucura de această finală. Sînt sigură că Serena va fi mai concentrată de data asta", a spus Halep după meci.

Desfăşurarea liveTEXT a partidei:

6-2 SUPERB!!! Simona Halep cîştigă şi pe propriul serviciu şi merge în finala de mîine împotriva Serenei Williams!!!
5-2
Radwanska îşi face serviciul
5-1
Românca nu se mai opreşte şi cîştigă un nou game
4-1
Simona face spectacol în Singapore
3-1
Radwanska îi ia un break lui Halep
3-0
Simona face un nou break
2-0
Seria excelentă a româncei continuă
1-0
Halep începe foarte bine şi face break
A început setul doi cu Radwanska la serviciu

6-2 Simona începe cu un as acest game şi reuşeşte să cîştige primul set
5-2
Radwanska îşi face serviciul
5-1
Simona cîştigă 5 gameuri consecutive
4-1
Halep face spectacol şi cîştigă al doilea break consecutiv
3-1
Simona cîştigă al treilea game consecutiv
2-1
Românca reuşeşte break-ul
1-1
Simona îşi face şi ea bine serviciul
0-1
Radwanska ia primul game pe propriul serviciu

Radwanska serveşte prima

***

Cîştigătoarea dintre cele două va juca finala Turneului Campioanelor cu Serena Williams, care a trecut în cealaltă semifinală de Caroline Wozniacki, scor 2-6, 6-3, 7-6 (8-6).

Simona şi Agnieszka au deja un istoric destul de bogat al înfruntărilor, prima avînd loc cu 4 sezoane în urmă, la Australian Open 2011. A urmat, în 2012, finala de la Bruxelles, prima de categorie Premier pe care a disputat-o românca. Pe atunci, «Aga» era numărul 3 mondial, favorita principală la acel turneu, iar Halep a disputat acea întîlnire accidentată, cu un bandaj pe coapsă.

A urmat încă un succes al polonezei, la Auckland 2013, după care s-a produs declicul. Nu doar al meciurilor dintre ele, ci şi al carierei româncei. După ce a învins-o pe Radwanska anul trecut, la Roma, şi-a măsurat altfel încrederea de sine.

5 înfrîngeri a înregistrat Simona Halep în 2014 în circuitul WTA în faţa jucătoarelor de Top 10

Citeşte şi: Serena Williams şi-a ieşit din minţi la Turneul Campioanelor » Publicul a fost uluit de gestul americancei

Citeşte şi: Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a redeveni numărul 3 mondial

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (326)
jgionea
jgionea  •  26 Octombrie 2014, 04:47

SIMONUȚA CĂPRIOARA Simonuță, căprioară, Te iubesc și cei din țară Și Românii din afară... Căci și tu, ce bună ești, Pe toți Românii-i fericești... De la Oradea-n Severin Și pân la Pontul Euxin Curg paharele cu vin Din București la Șinca Mare Cinstește-o bere fiecare Din Roma până-n Barcelona Și din Melbourne în Quebec Românii imigranți petrec Pentru căprioara noastră Cu privirea ei albastră Și alura ei măiastră.... Zboară, căprioară, zboară Căci ai inima sprințară Să le-ntreci pe cele ciute Mai frumoase sau mai slute, S-ajungi PRIMA-n... vârf de munte!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Octombrie 2014, 21:18

FELICITARI SI MULT SUCCES IN FINALA DE MAINE !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Octombrie 2014, 21:18
Postat de jony1973 pe 25 Octombrie 2014, 20:11

Nu am vazut pana acum niciun meci de-al Simonei. O voi urmari pentru prima data la aceasta finala. Daca o invinge inca o data pe Serena inseamna ca are cu adevarat valoare!

asa si este. chiar maine ai ocazia rarisima de a o vedea Live in Finala Mondiala a tenisului feminin. enjoy..))

Vezi toate comentariile (326)
Comentează
Close