SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Sorana Cîrstea avansează în "sferturi" la BRD Bucharest Open, după o zi atipică de tenis

Sorana Cirstea FOTO: Raed Krishan
Sorana Cirstea FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2018 17:13

Sorana Cîrstea (57 WTA) a trecut de Maryna Zanevska (166 WTA), scor 6-2, 7-5, și s-a calificat în sferturile de finală de la BRD Bucharest Open.  

România are două jucătoare în "sferturi" la București: Buzărnescu și Cîrstea. Sorana s-a calificat relativ ușor prin prisma jocului, dar incredibil de greu dacă luăm în calcul lucrurile îndurate. În fața unei arene goale, unde aplauzele au fost înlocuite de zgomotul picăturilor căzute în lacurile formate de jur-împrejur, a 5-a favorită a terminat  partida undeva în jurul orei 00:40. 

Au fost mai norocoase totuși decât Claire Liu și Petra Martic, care au jucat pe o ploaie infernală, de nu știai dacă e tenis sau "o noapte rece și ploioasă în Stoke".

Sorana a început excelent partida. Agresivă la retur, temându-se parcă de o nouă amânare, a reușit un break rapid. A reușit să păstreze avantajul și a încheiat setul după doar 28 de minute, scor 6-2. 

Belgianca cu origini ucrainene a fost mult mai sigură în actul secund. Ajutată de procentajele ridicate ale serviciului, peste 71 la sută dintre punctele jucate cu primul fiind câștigate, s-a distanțat la 3-1. Sorana a egalat, apoi au mers cap la cap până în prelungiri. Românca a fructificat a 3-a minge de meci avută, la 6-5, și continuă visul unui nou triumf românesc la București. 

Sorana Cîrstea o va înfrunta în sferturile de finală pe capul de serie numărul 1, Anastasija Sevastova (22 WTA).

Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu sunt singurele românce rămase pe tabloul principal de simplu de la BRD Bucharest Open.

3dintre cele 4 ediții precedente ale BRD Bucharest Open au fost câștigate de românce. Simona Halep în 2016 și 2016, respectiv Irina Begu în 2017

Vezi și: SIMONA HALEP. FOTO GENIAL! Liderul WTA s-a antrenat astăzi pe terenul "Simona Halep"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
1982293751812149
Ionut Marian Roznovat  •  20 Iulie 2018, 16:55

Prosti ca tine mai sunt in redactie ?

ionion
ionion  •  20 Iulie 2018, 09:11

Felicitari!

lapusneanul
lapusneanul  •  20 Iulie 2018, 07:21
Postat de dakesis pe 20 Iulie 2018, 01:26

si ziceti ca o cheama Buzarbescu?:)))))

da, si meciul liu vs martic s-a jucat pe o ploaie infernala..hahaha.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează