SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Simona Halep, la al 20-lea trofeu în 7 ani » Unde și când și-a obținut victoriile

Articol de , - Publicat luni, 24 februarie 2020 15:41

Simona Halep a câștigat sâmbătă al 20-lea trofeu al carierei, la Dubai, o numărătoare care a început în 2013, pe zgura de la Nürnberg și care a continuat neîntrerupt în fiecare an

Au trecut șapte ani de când Simona Halep a strâns prima oară în brațe un trofeu WTA. Multe s-au schimbat de atunci, dar zâmbetul e aceleași. De la poza 1 la poza 20. Fiecare are în spate povestea ei, cu sacrificiu, luptă, muncă, nervi, epuizare, revenire și la final bucurie. 

20-17este raportul dintre finalele pierdute și cele câștigate de Simona Halep în carieră

E doar partea de strălucire, pentru că în cariera româncei au existat înfrângeri, durere, accidentări, zile mai proaste, însă toate au modelat-o și au făcut-o jucătoarea de azi, cea care a ajuns la trofeul cu numărul 20, după patru lupte la limită, adunând șapte ore pe terenurile de la Dubai în condițiile în care avea și o problemă la picior. 

Este al șaptelea an în care Simona Halep bifează cel puțin o victorie într-un turneu WTA, o constanță greu de întâlnit în circuit și care se traduce în 318 de săptămâni în Top 10. Revenind la trofee, iată drumul parcurs de Simona Halep de pe zgura de la Nürnberg la hard-ul de la Dubai prin ochii și cuvintele actriței principale.

Simona Halep în 2013: Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia

„În acel an eram un copil, din punctul meu de vedere. Eram cu totul și cu totul diferită, jucam numai pentru rezultatul imediat, voiam să câștig, eram foarte ambițioasă, dar pe momentul respectiv".

Simona Halep în 2014: Doha, București

  • „La Doha a fost încă un pas, primul turneu Premier 5. Atunci pot să spun că am început să cred că pot să fiu în top, să stau în top, să privesc și eu altfel tenisul, nu de jos, ci să mă pun un pic la egalitate cu celelalte".
  • „A fost un turneu de suflet".

Simona Halep în 2015: Dubai, Indian Wells

  • „La turneul de la Dubai am fost accidentată, nu m-am antrenat deloc înainte de turneu, am avut o fisură la coastă, dar, fiind relaxată, nu mai conta nimic. A mers de la sine jocul, a fost o bucurie, nici nu mi-am dat seama foarte mult pe moment pentru că nu eram pregătită".
  • „Indian Wells fost cu totul și cu totul special, am avut o tragedie în familie înainte și a fost poate un cadou de la Doamne-Doamne, să zic așa. Nu credeam că o să pot să câștig, intrasem fără nicio presiune, mintea mea era în altă parte. N-am jucat bine, dar am luptat și m-am ținut cu dinții de fiecare meci, jocul n-a fost la un nivel ridicat".

Simona Halep în 2016: Madrid, București, Montreal

  • Madrid: „Madridul a fost special și este special întotdeauna"
  • București: „Frumos pentru că l-am câștigat a doua oară"
  • Montreal: „A fost plăcut pentru că jucasem o finală cu un an înainte și n-am putut atunci să termin meciul, nu m-am simțit bine. Tot așa, am avut momente în care am jucat bine, dar nu tot turneul a fost la fel. Țin minte meciul cu Kerber, unde am jucat un set foarte-foarte bun".

Simona Halep în 2017: Madrid 

„A fost și mai special decât cel din 2016. Faptul că am reușit să-mi apăr titlul e un lucru mare, dar acolo mă simt ca acasă. Chiar dacă înainte, când am primit wild card de la domnul Țiriac, nu am reușit să câștig niciun meci, era poate și tensiunea, presiunea că mi-a oferit această șansă mereu. Acum parcă îmi place terenul, tot ce se întâmplă acolo, faptul că domnul Țiriac e mereu la meciuri când joc, îmi dă și o energie în plus".

Simona Halep în 2018: Shenzhen, Roland Garros

  • Shenzhen: „A fost o săptămână minunată, am jucat în fiecare meci cel mai bun tenis al meu. M-am bucurat de fiecare clipă și evident dacă o săptămână se termină cu o victorie e o săptămână reușită"
  • Roland Garros: „Am visat la acest moment de când m-am apucat de tenis, e turneul meu preferat și mereu mi-am dorit să câștig aici. E un trofeu pe care-l voi avea mereu în suflet, mă bucur că l-am putut ține în brațe și săruta"Montreal. "Am depus un efort fantastic timp de o săptămână, mă simțeam extrem de obosită. Cred că la nivelul acesta ar trebui să existe o zi de pauză între meciuri. A fost brutal. Știu că a plouat, dar pe viitor e o idee bună să putem avea și pauză”

Simona Halep în 2019: Wimbledon

„Nu m-am gândit că o să pot câștiga vreodată la Wimbledon. O spun sincer pentru că suprafața de joc nu mi-a fost niciodată pe plac, deși am avut o semifinală, care n-a fost rea, după un turneu bun în anul acela. Dar n-am crezut că o să pot să ajung în finală și să o și câștig, mai ales cu cine. A venit de la sine, de la meci la meci am început să cred că am o șansă, iar în finală n-am avut nimic de pierdut. Aveam ceva în cap și am respectat sută la sută ceea ce am primit de la antrenori, de la echipă”

Simona Halep în 2020: Dubai

„Ah, e special să fiu în 2020, la a 20-a ediție a turneului și să câștig turneul cu numărul 20 pentru mine. Am obținut multe rezultate importante în ultimii ani, mă mențin în top 5 de mult timp. Acest turneu îmi dă încredere că încă sunt acolo, la vârf"

Trofeele Simonei Halep

  • 2013: Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia
  • 2014: Doha, București
  • 2015: Shenzhen, Dubai, Indian Wells
  • 2016: Madrid, București, Montreal
  • 2017: Madrid
  • 2018: Shenzhen, Roland Garros, Montreal
  • 2019: Wimbledon
  • 2020: Dubai

Categoriile turneelor câștigate de Simona Halep

  • Mare Șlem (2): Roland Garros 2018, Wimbledon 2019
  • Premier Mandatory (3): Indian Wells 2015, Madrid 2016, 2017
  • Premier 5 (4): Doha 2014, Dubai 2015, Rogers Cup 2016, 2018
  • Premier (3): New Haven 2013, Moscova 2013, Dubai 2020
  • International (8): Nurnberg 2013, 's-Hertogenbosch 2013, Budapesta 2013, Sofia 2013, București 2014, 2016, Shenzehen 2015, 2018

Top trofee jucătoare active

  1. Serena Williams (SUA) 73 
  2. Venus Williams (SUA) 49
  3. Kim Clijsters (Belgia) 41
  4. Maria Sharapova (Rusia) 36
  5. Petra Kvitova (Cehia) 27
  6. Victoria Azarenka (Belarus) 20 
  7. Simona Halep (România) 20
  8. Svetlana Kuznetsova (Rusia) 18
  9. Karolina Pliskova(Cehia) 16
  10.  Jelena Jankovici (Serbia) 15

167este recordul de trofee în circuitul WTA, deținut de Martian Navratilova

„Nu știam că doar cinci dintre jucătoarele active au mai multe trofee decât mine, e interesant, am avut rezultatele bune în ultimii șase-șapte ani. Am rămas în Top 10, ceea ce nu este ușor. Sunt mândră de mine!

Mereu mi-am dorit să fiu constantă, nu-mi place stilul de a câștiga un turneu și apoi de a nu mai face nimic câteva luni. Îmi place să-mi construiesc încrederea și constanța în fiecare săptămână. De când l-am întâlnit pe Darren am schimbat strategia, am început să privesc imaginea de ansamblu, să rămân constantă. Acest lucru mă face mai mândră decât atunci când câștig trofee pentru că dacă rămâi în top înseamnă că ești puternic fizic și mental”
- Simona Halep

Pe cine a învins Simona Halep în cele 20 de finale câștigate

Simona Halep, la al 20-lea trofeu în 7 ani » Unde și când și-a obținut victoriile

Citește și:

Secretul de la Dubai: Simona Halep și Apostu-Efremov, în dialog permanent cu Darren Cahill + ce a observat Luminița Paul în finală: „De multe ori nu făcea asta”

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, cere o schimbare majoră în tenis: „Sunt prea mulți bani la vârf!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
florinesc
florinesc  •  24 Februarie 2020, 23:28

E MARE fata asta de 1,68 m înălțime :)))

zorrozabal
zorrozabal  •  24 Februarie 2020, 16:47

Primul concurs l-a castigat cand avea...8 ani!Probabil ca a fost cel mai frumos trofeu!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează