SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

VIDEO Ce înseamnă înfrângerea lui Rafael Nadal de la Turneul Campionilor » Din 2004 nu mai bifase un astfel de bilanț!

Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 13:10 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 14:09

Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) a început cu înfrângere parcursul său de la Turneul Campionilor, competiție unde nu a triumfat niciodată. Fostul lider mondial a fost învins în minimum de seturi de americanul Taylor Fritz (25 de ani, 9 ATP), scor 6-7 (3), 1-6.

După o primă parte de excepție a sezonului , Nadal nu pare să-și mai regăsească ritmul pe final de an. Revenit la Paris Bercy după o accidentare abdominală, ibericul a fost învins în turul II de la Tommy Paul (25 de ani, 33 ATP), iar forma modestă a continuat și în primul meci de la Torino. Doar un set a fost competitiv Nadal în fața lui Fritz, adversar care i-a administrat cea de-a doua înfrângere a sezonului, după cea din finala Indian Wells.

Nadal și Fritz au mers cap la cap până în tie-break, unde americanul și-a dovedit superioritatea atât cu serviciul, cât și în schimburile lungi. Manșa secundă a fost un fiasco pentru spaniol, acesta cedând cu 1-6. Pentru a mai păstra șanse la ieșirea din grupe, Nadal trebuie să-l învingă marți pe Felix Auger-Aliassime, jucător antrenat chiar de către unchiul său, Toni Nadal. 

Din 2004 nu mai bifase Rafa Nadal un astfel de bilanț!

Odată cu eșecul suferit în fața lui Fritz, Nadal egalează una dintre puținele borne negative ale sale: 

  • e pentru prima oară din 2004 încoace când pierde trei meciuri la rând în competiții diferite. El venea după eșecurile cu Tiafoe și Tommy Paul de la US Open, respectiv Paris Bercy, la care se adaugă cea cu Fritz. 
  • În 2009, Rafa pierdea trei meciuri la rând, însă în cadrul aceleiași competiții, la Turneul Campionilor, învins atunci de Djokovic, Davydenko și Soderling.

Din meciul cu Fritz, Nadal s-a consolat doar cu cel mai frumos punct al partidei, reușit 

Ce a spus Nadal, după înfrângerea cu Taylor Fritz: „A făcut un meci mare, s-a mișcat mai bine decât mine”

„Am avut mult mai puţin timp decât el să fac ce vreau cu mingea. Am simţit că totul se mişcă atât de repede! În mod normal, aş fi încercat să revin la turnee mai mici, ai nevoie să câştigi câteva meciuri pentru a revenit în top după o perioadă de absenţă

Aşa, atunci când întâlneşti jucători de top, te simţi mai în formă, ai mai multă încredere. Din păcate, nu s-a putut. 

În cele mai multe puncte din meci, m-am aflat într-o poziţie defensivă. A fost dificil să evit acest lucru, pentru că aveam nevoie să fiu mai iute, mai rapid, dar nu am putut. Acesta e jocul indoor, trebuie să gândeşti repede şi să te mişti în consecinţă. Dar, dincolo de problemele mele, Fritz a făcut un meci mare, a avut mai multă forţă în lovituri, s-a mişcat mai bine. A servit excelent şi m-a ţinut constant sub presiune. A jucat foarte bine şi îl felicit”, spus Nadal la finalul meciului, conform Tennis TV.

Grupele de la Turneul Campionilor:

  • Grupa verde: Rafael Nadal (locul 2 ATP), Casper Ruud (4 ATP), Felix Auger-Aliassime (6 ATP), Taylor Fritz (9 ATP)
  • Grupa roșie: Stefanos Tsitsipas (3 ATP), Daniil Medvedev (5 ATP), Andrey Rublev (7 ATP), Novak Djokovic (8 ATP)

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal - Taylor Fritz

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Primul meci de la Turneul Campionilor s-a încheiat cu o surpriză: eșec neașteptat pentru unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului

Totul despre Turneul Campionilor 2022: grupă de foc pentru Djokovic + cine transmite la TV, primele meciuri și suma colosală pusă în joc

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
267890
267890  •  17 Noiembrie 2022, 15:10

Inseamnă ca nu si-a mai făcut "celebrele" ***. S-o fi gândit la ce-a pățit Halep? Mă îndoiesc. Doar el e unul dintre tătuții din ATP.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează