SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Piedică sau avantaj? Ce le așteaptă pe fetele noastre la FED Cup: „E ciudat, ai nevoie de zile de acomodare”

Articol de GSP - Publicat joi, 07 februarie 2019 19:03

România și Cehia se înfruntă în turul I al Grupei Mondiale din Fed Cup. Cehoaicele au un mare avantaj în suprafața de joc.

  • România-Cehia are loc în acest weekend, meciurile sunt transmise la TV de TV Telekom și TV Digi Sport și live TEXT pe GSP.RO;
  • Duminică are loc duelul dintre principalele „rachete”, Karolina Pliskova Simona Halep;
  • Sunt 5 meciuri, două sâmbătă, trei duminică, în fiecare zi începând de la ora 14:00.

Covorul verde din Ostravar Arena, o suprafață de viteză medie numită Novacrylic Ultracushion, a fost folosit deja weekend-ul trecut în întâlnirea de Cupa Davis dintre Cehia și Olanda.

Cu cât se joacă mai mult pe ea, cu atât devine mai rapidă, motiv pentru care la începutul acestei săptămâni a fost refăcută de o firmă specializată, cea cu care colaborează federația cehă. Pe suportul de lemn s-au așternut straturi de vopsea nouă pentru ca rezultatul să fie o suprafață ceva mai lentă, așa cum s-a dorit.

"E ciudată, ai nevoie de câteva zile pentru a te obișnui. Nu poate fi comparată cu alta pe care am jucat. Este greu de explicat, dar mingea capătă un efect special", a spus căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu.

Vezi și: 

Pe cine ați prefera ca „a doua rachetă” a României?

Miki Buzărnescu
Irina Begu
Monica Niculescu
Ana Bogdan

Karolina Pliskova și Simona Halep sunt liderele, dar cine e numărul 2 din fiecare echipă? Dezbatere aprinsă la FED Cup

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  08 Februarie 2019, 00:52

Dece or fi ales un teren atipic ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează