SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

CEHIA - ROMÂNIA 2-3 LA FED CUP // VIDEO și FOTO » A fost rescrisă istoria! România e din nou în semifinalele Fed Cup după 46 de ani! Begu și Niculescu au câștigat eroic meciul decisiv

Foto: Reuters +27   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 februarie 2019 22:31

România a trecut de Cehia, scor 3-2, și s-a calificat în semifinalele Fed Cup. În meciul decisiv, după aproape 3 ore de joc, Irina Begu și Monica Niculescu au învins cele mai bune jucătoare de dublu ale lumii, pe Siniakova și Krejcikova, duble câștigătoare de Mare Șlem în 2018! În semifinale, vom întâlni Franța, în luna aprilie. 

  • Semifinala dintre România și Franța se va juca pe 20 și 21 aprilie. 
  • România și-a egalat cea mai bună performanță din istorie, semifinala din 1973.

Rezultatele care ne-au dus în semifinalele FED Cup

Cehia - România, ZIUA 1:
Mihaela Buzărnescu - Karolina Pliskova 1-6, 4-6
Simona Halep - Katerina Siniakova 6-4, 6-0

Cehia - România, ZIUA 2:
Simona Halep - Karolina Pliskova 6-4, 5-7, 6-4
Mihaela Buzărnescu - Katerina Siniakova 4-6, 2-6
Begu/Niculescu- Siniakova/Krejcikova 6-7(2), 6-4, 6-4

BEGU ȘI NICULESCU, DECISIVE ÎNTR-O FINALĂ-MARATON

După aproape 3 ore de joc, Irina Begu și Monica Niculescu au învins cele mai bune jucătoare de dublu ale lumii, pe Siniakova și Krejcikova, duble câștigătoare de Mare Șlem în 2018, într-o înfruntare eroică.

Partida a avut accente dramatice încă din actul de debut. Cu Irina Begu excelentă din spatele terenului și Monica Niculescu cu reacții agile din preajma fileului, folosind excelent slice-ul necaracteristic din dotare, România a dus setul 1 la tie-break. Un tie-break pierdut fără drept de apel, scor 2-7.

Begu și Niculescu nu au cedat. Irina a simțit din ce în ce mai bine loviturile, după cum declara chiar ea la final, iar Monica a alergat enorm, în ciuda problemelor fizice avute. După un act cu durată identică cu a primului, 44 de minute, Begu și Niculescu intrau într-un decisiv istoric. 

Victoria nu putea veni decât după o luptă pe muchie de cuțit. România a reușit rapid break-ul, dar nu l-a putut consolida. Momentul crucial a venit în game-ul cu numărul 9. Siniakova, epuizată după cele două meciuri precedente, de la simplu, cu Halep și Buzărnescu, nu a mai avut forța serviciilor din debut și a clacat. 

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan, antrenate de Florin Segărceanu, duc România în semifinalele Fed Cup, performanță reușită o singură dată în istorie, în 1973!

Begu/Niculescu- Siniakova/Krejcikova 6-7(2), 6-4, 6-4

6-4, Game, set și calificare ROMÂNIA!
5-4, Break România:
Siniakova nu izbutește să pună primul serviciul în teren, iar vulnerabilitatea îi este pedepsită. România servește pentru semifinalele Fed Cup!
4-4, Break Cehia:
Punct incredibil reușit de Siniakova la minge de break! Un forehand scurt în cross care atinge milimetric linia de margine. 
4-3, Game Cehia:
Meciul capătă accente dramatice. România a ajuns rapid la 30-15, dar serviciul tare al Barborei Krejcikova a fost motorul revenirii.
4-2, Game România:
Irina Begu dirijează ostilitățile de pe fundul terenului. Servește precis și câștigă două puncte cu passinguri strălucitoare. 
3-1, Game România:
Cehoaicele sunt cu capetele plecate! Begu și Niculescu luptă pentru fiecare punct și își consolidează break-ul. 
2-1, Break România:
Irina și Monica sunt mai proaspete și controlează fiecare schimb. Siniakova resimte din plin cele două meciuri precedente jucate contra lui Halep și Buzărnescu. 
1-1, Break Cehia:
Româncele nu reușesc să consolideze break-ul. Sala din Ostrava se aprinde. Există și semne bune în joc. Cel mai lung schimb, de 17 lovituri, este adjudecat după un voleu al Irinei.
1-0, Break România:
Debutăm ideal! Irina și Monica nu pierd niciun punct pe serviciul advers.

Krejcikova a cerut pauză de vestiar. În acest timp, fanii români profită și creează o atmosferă demnă de un asemenea eveniment. 

6-4, Game și Set România: Acoperim fantastic zona din preajma fileului. Meciul decisiv va avea set decisiv!
5-4, Game Cehia:
Oboseala se citește în jocului Katerinei Siniakova. România servește pentru a împinge meciul în decisiv.
4-2, Game România:
Moment crucial la 40 egal. Irina Begu cere oprește un punct și cere intervenția hawk-eye. Mingea ieșise mult afară, iar break-ul este încă o dată apărat. 
3-2, Game Cehia:
Adversarele dau semne de slăbiciune. După un smash ratat, Siniakova a izbit racheta de pământ. Cehoaicele au revenit însă și păstrează o distanță minimă.
3-1, Game România:
Ce punct reușește Monica! Game-ul a fost adjudecat cu două voleuri consecutive. Cel din urmă a îngropat mingea la câțiva pași de fileu.

+28 FOTO

2-0, Game România: Reușim să consolidăm break-ul, pentru prima dată în această partidă. 
1-0, Break România:
Semne bune în debutul actului secund. Begu și Niculescu reușesc un break rapid, fundamentat pe retururi agresive.

A început setul secund!

Set Cehia! Begu și Niculescu n-au avut nicio șansă în tie-breakul cedat la 2. România are o cotă de 7 să se impună în acest moment!
6-6, Game Cehia:
Actul de debut intră în tie-break.
6-5, Game România:
Tenis splendid al româncelor! Niculescu inventează un backhand scurt, în cross, de peste 110 km/oră și duce România la un singur game de set.
5-5, Break România:
Monica și Irina nu cedează! Se agață de fiecare punct, aleargă eroic după fiecare minge și egalează. Niculescu e fantastică de lângă fileu. 
4-5, Break Cehia:
Siniakova o păcălește pe Monica Niculescu la returul decisiv, trimițând un forehand în lung de linie cu 110 km/oră. Jucătoarea noastră plecase pentru o lovitură în cross.
4-4, Break România:
După 6 mingi de break ratate, Begu și Niculescu reușesc să concretizeze una. Fanii români domină atmosfera de la Ostrava.

3-4, Break Cehia: Siniakova și Krejcikova sparg serviciul Monicăi.
3-2, Game România:
Niciun game fără emoții. Monica Niculescu are un start încurajator din preajma fileului, cu eficacitate maximă. Lovitura care a închis disputa a fost una pretențioasă, un voleu cu backhand-ul în cross.
2-2, Game Cehia:
Peste 7 minute și 3 mingi de break ratate de românce în acest game. 
2-1, Game România:
Niculescu anulează prima minge de break a adversarelor cu un backhand superb în cross.
1-0, Game România:
Begu și Niculescu revin de la 0-30. Serviciul Irinei e la cote înalte în debut. 

Jucătoarele au ieșit la încălzire! Irina Begu servește prima.

Echipele din partida de dublu au fost confirmate. Odată cu ele au apărut și cotele. De la 2.40, cât aveau inițial Begu și Niculescu, cota a crescut la 2.60, în doar 15 minute.  

Mihaela Buzărnescu - Katerina Siniakova 4-6, 2-6

Mihaela Buzărnescu a început ideal partida, iar România părea din ce în ce mai aproape de semifinalele Fed Cup. Miki s-a desprins la 3-0, apoi a clacat, pierzând 13 puncte consecutive. Jocul din prejma fielului a fost o armă constrastantă. Siniakova, expertă în proba de dublu, nu a greșit de acolo, în timp ce Mihaela a ratat 3 voleuri ușoare, cedând actul de debut, scor 4-6, după 44 de minute.

0puncte a câștigat Siniakova cu serviciul secund în primul set

Setul secund a fost și mai dezechilibrat. Mihaela a resimțit din plin presiunea, comițând 5 erori neforțate, cu un procentaj de doar 15 la sută pe cea de-a două servă.

2019 02 10t163036z 1075381393 rc1c5112d870 rtrmadp 3 tennis fedcup cze rom +28 FOTO

După un set indentic ca durată, 44 de minute, Buzărnescu a cedat, scor 2-6. Echipa calificată se va decide în duelul de dublu.

Defășurarea partidei

2-6, Game, set și meci Siniakova! 

2-5, Break Siniakova: Cu moralul scăzut, Miki ajunge la 7 duble greșeli în meci.
2-4, Game Siniakova:
Mihaela, la pământ după eroarea care duce game-ul către Cehia. Un volei, simplu, de la un metru, e trimis în banda fileului.
2-3, Game Buzărnescu:
România rămâne în partida cu numărul 4. Siniakova returnează agresiv, dar greșește ținta în două rânduri, înlesnind misiunea Mihaelei. 
1-3, Game Siniakova:
Miki ratează o șansă de break, încurcată de serviciul puternic al cehoaicei. 
1-2, Break Siniakova:
Mihaela urcă la fileu, la fel de ineficient ca și în primul set. Siniakova, fără a reuși lovituri fantastice, mai degrabă cu un joc de regularitate, trece în avantaj. 

Karolina Pliskova, reacție după eșecul cu Simona Halep

1-1, Game Siniakova: Cehoaica este imbatabilă când pune primul serviciul în teren. Procentajul Katerinei la punctele câștigate cu prima servă este de 86 la sută.
1-0, Game Buzărnescu:
Românca începe solid după pauza de vestiar dintre seturi. 

A început setul secund!

4-6, Game și set Siniakova! 

4-5, Game Buzărnescu: Încă un game de luptă. Miki reușește de data asta să rămână lucidă în final și lovește din ce în ce mai puternic cu forehand-ul, forțată de jocul defensiv iscusit al adversarei. 
3-5, Game Siniakova:
Schimb crucial la 40-40! Mihaela domină, dar cehoaica returnează tot. „Scurta” româncei e ajunsă in-extremis și pusă incomod înapoi.
3-4, Break Siniakova:
Cehoaica își adjudecă 10 puncte consecutive și trece pentru prima dată în avantaj pe tabelă. 
3-3, Game Siniakova:
Katerina dovedește că e o jucătoare fantastică de dublu, câștigând toate punctele jucate în momentul în care avansează. Câștigă primul game alb al meciului. 
3-2, Break Siniakova:
Miki greșește de două ori din preajma fileului, în situații avantajoase. Un voleu este trimis în fileu, iar celălalt direct în „racheta” cehoaicei. 
3-1, Game Siniakova:
Cehoaica, ajutată de serviciu, pune primul punct pe tabelă. 
3-0, Game Buzărnescu:
La scorul de 30-15, Mihaela reușește un backhand scurt în cross de excepție. Românca controlează autoritar schimburile. 
2-0, Break Buzărnescu:
Siniakova simte presiunea returului agreisv al româncei și forțează pe serviciu. Ultimele două puncte sunt pierdute pe seama unor duble greșeli.
1-0, Game Buzărnescu:
Mihaela servește sigur, stă bine în raliuri și capătă avantajul moral al primului punct pe tabelă. 

A început meciul dintre Buzărnescu și Siniakova!

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 6-4

Simona a început cu break meciul, dar Pliskova a recuperat imediat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, când Halep a făcut break-ul, iar ulterior a câștigat pe propriul serviciu, adjudecându-și setul.

Partea a doua a fost una extrem de tesionată, cu mult dramatism. Pliskova a condus cu 4-1, dar Halep a revenit și a egalat la 5. La 5-5, Simona a avut trei mingi de break, dar Pliskova a câștigat game-ul. Ulterior, cehoaica a câștigat și pe serviciul româncei, trimițând meciul în decisiv.

În setul trei, Simona a făcut break în primul game. Plisova a egalat în game-ul următor. Simona Halep a schimbat ulterior tactica. A fost mai agresivă, a servit foarte bine și a fost mai inspirată în lovituri, iar la 2-2 a făcut încă un break. Până la final, Halep a controlat autoritar jocul, a făcut 5-2, dar Pliksova a revenit și a făcut 5-4. Ulterior, Halep a servit bine și a închis meciul.

liveTEXT de la 17:15 » Mihaela Buzărnescu - Katerina Siniakova

Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, și Katerina Siniakova, locul 44 WTA, au avut evoluții dezamăgitoare în prima zi, fiind învinse categoric de principalele jucătoare ale echipei adverse.

Partida dintre Buzărnescu și Siniakova ar putea decide câștigătoarea duelului dintre Cehia și România, în funcție și de rezultatul meciului Halep - Pliskova. 

Acesta va fi primul meci direct dintre Buzărnescu și Siniakova.

Desfășurarea meciului

6-4, GAME, SET, MECI: Simona Halep câștigă meciul! România are 2-1 după trei meciuri
5-4, Game Pliskova: Karolina supraviețuiește în meci. A salvat o minge de meci și este la un game de Halep, care va servi pentru câștigarea meciului
5-3, Break Pliskova
: Simona a cedat în primul game în care putea închide meciul. Halep a servit slab, iar Karolina a profitat și a fost agresivă, câștigând game-ul
5-2, Break Halep
: Simona Halep va servi pentru câștigarea meciului după încă un break.
4-2, Game Halep:
Simona se desprinde la două game-uri. Joacă excelent în aceste momente, servește foarte bine și se deplasează excelent, dominându-și adversara 
3-2, Break Halep:
Simona este mai agresivă și mai inspirată în aceste momente. La mingea de break, Simona Halep a avut un retur excepțional, iar Pliskova a trimis slab înapoi, permițându-i Simonei să închidă punctul


2-2, Game Halep:
După un game echilibrat, Simona egalează. Halep a jucat mai bine în acest game, servind mai bine și fiind mai agresivă.
1-2, Game Pliskova:
Cehoaica este din nou în avantaj. Simona nu a găsit răspuns la serviciul foarte bun al Karolinei.
1-1, Break Pliskova:
Karolina egalează rapid. Simona a servit prost în acest game și i-a permis adversarei să dicteze ritmul, fiind agresivă și lovind puternic
1-0, Break Halep:
Simona începe bine acest set decisiv și preia conducerea cu un break. 

A  început setul trei. Karolina Pliskova servește prima

 

5-7, SET KAROLINA PLISKOVA: Cu mult noroc, Pliskova face break-ul și câștigă setul doi. Simona Halep a greșit mult în acest game, iar Karolina a profitat, trimițând meciul în decisiv
5-6, Game Pliskova:
Karolina este din nou în avantaj după un game dramatic. Simona a avut două mingi de break, anulate de Karolina, care acum pune presiune pe Simona
5-5, Game Halep:
Simona Halep egalează scorul, după un game extrem de tensionat, jucat la limită. Halep a reușit lovituri excelente, cu care a pus-o în dificultate pe Karolina
4-5, Break Halep:
Final de set extrem de tensionat. Pliskova a ratat șansa de a închide setul. Halep a forțat la retur și a făcut break. Acum va servi din nou pentru a egala scorul 
3-5, Break Pliskova:
Simona nu a putut egala scorul. Halep a avut un game slab la serviciu, iar Pliskova a forțat și a profitat de greșeșile comise de Halep
3-4, Break Halep: Simona este la un game de a egala scorul în set. Pliskova a jucat slab în acest game, greșind mult. Simona a profitat, a fost constantă și a jucat bine, reușind break-ul


2-4, Game Halep:
Game incredibil câștigat de Halep. A avut 40-0, dar Pliskova a egalat. La ultimul punct, Simona a jucat excelent. Halep era în spatele liniei de fund, departe de fileu, dar a ajuns la timp la scurta pusă de Pliskova și a câștigat punctul cu o lovitură de backhand
1-4, Game Pliskova:
Karolina își mărește avantajul. Cehoaica a avut emoții în acest game, deși a condus cu 40-15. Simona a revenit, a avut minge de break, dar Pliskova a reușit până la urmă să câștige game-ul
1-3, Break Pliskova:
Scurtcircuit în jocul Simonei. Halep a servit foarte slab în acest game, iar Pliskova a forțat la retur. Cehoaica a reușit un break la zero și se distanțează în acest set
1-2, Game Pliskova:
Grație serviciului foarte puternic, Pliskova a reușit să câștige rapid acest game, în care a fost din nou mai agresivă
1-1, Game Halep:
Simona reușește să egaleze rapid, grație unui game foarte bun, în care a servit bine și a controlat punctele


0-1, Game Pliskova: După un game dificil, în care a salvat o minge de break, Karolina a preluat avantajul în acest set secund, ajutată și de serviciul foarte bun din finalul game-ului

A început setul doi. Karolina Pliskova servește prima

 

6-4, SET SIMONA HALEP: Simona Halep servește foarte bine și închide setul. Jucătoarea noastră a condus cu 40-0, scor la care Pliskova a revenit și egalat. Ulterior, Halep a forțat, a făcut pasul în teren și a câștigat game-ul
5-4, Break Halep:
După un game spectaculos, Simona Halep va servi pentru câștigarea setului. Pliskova a salvat la limită o minge de break, cu ajutorul reluării video, dar la a doua a greșit neforțat și a trimis mingea afară
4-4, Game Halep:
Simona egalează rapid. La primul punct din game, Simona a reușit să câștige incredibil punctul, după un retur fantastic al adversarei. Ulterior, Halep a servit excelent și a câștigat game-ul la zero
3-4, Game Pliskova:
Karolina este din nou în avantaj. Cehoaica își continuă jocul agresiv, cu veniri la fileu și cu lovituri de dreapta periculoase. Simona aleargă mult, stă în spatele terenului și încearcă să găsească un răspuns la loviturile adversarei
3-3, Game Halep:
Simona câștigă rapid acest game. Halep a servit bine și a fost foarte sigură pe ea, controlând schimburile
2-3, Game Pliskova:
După ce a salvat o minge de break, Karolina a câștigat game-ul. Cehoaica încearcă să fie foarte agresivă și vine de multe ori la fileu, în timp ce Simona încearcă să joace cât mai variat și să o surpindă pe adversară
2-2, Game Halep:
Acesta a fost cel mai echilibrat game de până acum. Simona a avut oscilații la serviciu și a greșit multe mingi. Totuși, pe finalul game-ului, Halep a servit mai bine și a profitat de momentele mai slabe ale Pliskovei
1-2, Game Pliskova:
Cehoaica este pentru prima dată în avantaj. A servit foarte bine în acest game, Simona având probleme la retur. Halep nu a reușit în acest game s-o facă pe Pliskova să alerge mult, aceasta lovind de fiecare dată din cele mai bune poziții
1-1, Break Pliskova:
Scorul este egal din nou, Karolina făcând rapid rebreak. Cehoaica a fost agresivă în acest game de retur și a lovit foarte puternic. La mingea de break, Simona a făcut dublă greșeală
1-0, Break Halep:
Start de meci foarte solid pentru jucătoarea noastră, care reușește să facă break încă din game-ul inaugural. Simona a profitat de două greșeli neforțate ale Pliskovei, dar ultimul schimb al game-ului a fost impresionant, Simona impunându-se după un duel intens, finalizat cu un foreahnd năucitor, la care cehoaica nu a găsit răspuns

 

 

18 victoriia adunat Simona Halep în Fed Cup la simplu, din 23 de partide jucate

11 succeseare Karolina Pliskova la Fed Cup, din 16 meciuri jucate la Simplu

 

ÎNTÂLNIRI DIRECTE ÎNTRE JUCĂTOARELE DE LA SIMPLU

Mihaela Buzărnescu- Karolina Plsikova 0-2
Mihaela Buzărnescu- Katerina Siniakova 0-0
Simona Halep-Katerina Siniakova 1-1
Simona Halep-Karolina Pliskova 6-2

2succese are Mihaela Buzărnescu la simplu în Cupa Fed din tot atâtea meciuri jucate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (255)
241291500114195
Marian Stafan Marica  •  10 Februarie 2019, 22:57

Cinste lor ,erea si pacat cu o asa echipa ,in sfarsit un sport ne aduce o mare bucurie si care ne fac mandri ca suntem romani ,apsolut toate fetele au fost exstraordinare ,acum putem spera ca drumul nostru se va opri in finala cu FED Cup in Romania; forta romania. Fetelor ce sar intampla de acum incolo la impas trebuie sa va ganditi la jocul asta si sigur veti castiga ,cinste vou fetelor de aur cu sufletul frumos care ati aprins speranta tuturor adevaratilor Romani.

schwartz69
schwartz69  •  11 Februarie 2019, 07:52

unde sunt haterii lui Halep ? ati tinut cu Cehia mai hahalerelor, sau azi ati fost si voi romani ? si daca ati fost, v-a placut Halep, ati felicitat-o ?

lapusneanul
lapusneanul  •  11 Februarie 2019, 06:51
Postat de ion.ionescu pe 11 Februarie 2019, 02:45

1. Să pui la loc de cinste comentariul cuiva care nu prea ştie să scrie româneşte arată la ce nivel sunt şi şi cei de la GSP...2. Despre "antrenorul" Segărceanu, nimic, GSP ? Acesta, ca jucător a fost unul limitat tehnic dar care lupta până la capăt. Acum, s-a arătat limitat şi ca antrenor...3. M. Buzărnescu era în diferend public cu FRT, nu mai jucase câteva luni şi e şi o jucătoare emotivă, oscilantă şi fără experienţă în FED Cup. Nu-i contest valoarea, patriotismul dar nu era cazul şi momentul să se mizeze pe ea acum, fără o pregătire prealabilă...4. Pliskova a spus insistent că Monica Niculescu i-ar fi pus probleme şi nu era o diversiune : Monica este foarte incomodă pentru tot circuitul, pe Şalapova a scos-o din minţi cu slice-urile ei...5. MN ar fi trebuit să joace cu Pliskova, în prima zi, avea timp de odihnă pentru dublu şi poate chiar ar fi putut face 1-0...MB putea juca apoi în al 2-lea meci de simplu, cu misiunea de a-l lungi cât mai mult. Ea, în schimb, s-a ambiţionat să facă duble greşeli în momente cheie, servind cu ochii închişi, în forţă, în fileu sau afară...6. Ana Bogdan e pentru modelling, nu pentru FED Cup ! Ca şi Sorana, nu e o luptătoare şi e prea labilă.

sa zici de altii ca nu stiu sa scrie romaneste si tu o numesti pe sharapova SALAPOVA asta inseamna sa fii tantalau....pana la urma segarceanu a avut dreptatea, a odihnit dublul nostru..

Vezi toate comentariile (255)
Comentează