SPORTURI  »  TENIS  »  INVESTIGAȚIE

INVESTIGAȚIE GSP „A dat-o afară pe Camelia Șucu” » Surse din baza sportivă „Năstase&Marica” au povestit pentru Gazetă cum au acaparat cei doi terenul

Ciprian Marica
Ciprian Marica

Articol de , , - Publicat sambata, 04 februarie 2023 07:31 / Actualizat sambata, 04 februarie 2023 09:27

INVESTIGAȚIE GSP: În lupta pentru baza sportivă Voința a avut un rol, la un moment dat, și Camelia Șucu, fosta nevastă a lui Dan, acționarul de la Rapid. Sursele Gazetei povestesc cum a dispărut Camelia din afacere. 

„Ea a avut un cort pentru evenimente pe un spațiu foarte mare. A investit ca să tragă curent, apă. A cheltuit peste o sută de mii de euro, cu totul. După ce Năstase și apoi Marica au primit baza, Camelia a fost forțată să se retragă. A spus că prefera așa decât să fie implicată într-un scandal”.

Este exact modelul pe care Marica îl aplică acum și cu alți chiriași de la „Voința”, îi presează să renunțe la contracte și să dispară de acolo, să îi cedeze lui terenuri, clădiri. 

„A dat-o afară pe Camelia Șucu” » Surse din baza sportivă „Năstase&Marica” au povestit pentru Gazetă cum au acaparat cei doi terenul
Camelia Șucu s-a retras din proprie inițiativă pentru a evita un scandal cu Marica . Foto: Facebook

Unul dintre afaceriștii cu care e în război Ciprian a povestit în Gazetă că fostul internațional l-a amenințat cu controale ale unor instituții, confirmate ulterior, și că a încercat să-i trimită bande de interlopi care să-i distrugă investiția. 

„Ciprian Marica e un golan!”

Aceeași persoană își amintește cum au decurs primele întâlniri cu Marica: „Eu nu îl cunoșteam când a devenit asociat cu Năstase. Am vorbit cu Florin Cheran, care mi l-a recomandat ca pe un om excelent. 

Bine, Cheran îmi spusese că nu-l prea știa nici el bine, îl cunoștea mai degrabă pe tatăl lui. M-am păcălit singur, am zis să am încredere, acum îmi e clar că e un golan!”.

Oficial, baza „Voința” e în continuare o proprietate a statului român, nu e nici a lui Năstase, nici a lui Marica. Fostul tenismen a primit dreptul de utilizare a ei, după care s-a asociat cu fostul fotbalist.

Sursa și Mihai Piștalu, fost președinte al clubului Voința, susțin că parcursul pe care l-a avut terenul acesta e unul ilegal: „Statul român i-a cedat baza lui Ilie Năstase. A existat o notă de fundamentare conform căreia el a reprezentat România, a făcut țara cunoscută, a avut performanțe grozave. 

Criteriile nu mai sunt valabile dacă baza e a lui Marica, nu pot fi comparați ca sportivi! Și atunci, e normal ca terenul să revină în administrarea statului dacă Năstase nu l-a păstrat și nu a construit acolo academia de tenis pentru care i-a fost cedat”. 

„Ilie Năstase i-a făcut plângere penală lui Marica”

Năstase a primit baza sportivă de la statul român, după care el l-a primit ca asociat pe Marica. Fostul jucător de tenis și-a acuzat partenerul la un moment dat, a spus că Ciprian Marica îi furase afacerea. Nu au fost numai declarații publice, Ilie i-a făcut o plângere la Parchet lui Marica. 

Sursa explică felul în care au încheiat disputa: „Marica a văzut că e «groasă» și a căutat combinații, după ce îi luase baza lui Ilie, care dormea în bocanci. Mi se pare clar că a avut loc o vânzare mascată. Așa au pus batista pe țambal. A tăcut pentru niște sume pe care nici nu cred că le-a încasat el”. 

Vânzarea mascată ar fi avut loc fiindcă Năstase nu avea dreptul să cedeze baza care îi fusese atribuită pe baza unor merite din cariera lui, ea nu putea fi pasată mai departe. 

„Sportul e un paravan pentru proiecte imobiliare”

Sursa susține că tenisul și fotbalul, sporturile practicate în baza Voința, sunt folosite ca o acoperire pentru proiecte imobiliare: „Sportul a fost din start un paravan, ei vor să construiască acolo. Există clădiri intabulate, înscrise în cartea funciară. Amprenta e de vreo mie și cinci sute de metri pătrați. 

Și sunt alăturate, apropiate, deci pot să cumuleze suprafața. Marica mi-a trimis toate controalele pe cap și le-a trimis în preajma Crăciunului, atât de bun băiat este el! Chiar râdeam când am văzut că mama lui venise cu un preot să sfințească birourile. «Cât tupeu aveți să umblați cu preotul după voi?!»”. 

Citește și alte părți ale investigației GSP despre neregulile de la baza Voința: 

Ciprian Marica e acuzat de unul dintre chiriașii bazei Voința: „A vorbit cu diverse găști de interlopi să vină să-mi strice afacerea” + „Instituțiile de control ale statului sunt la comanda lui?”

INCREDIBIL! Statul i-a dat „în alb” baza Voința lui Ilie Năstase » În 1999 a primit drept de a o folosi gratuit pentru 49 de ani în numele unei fundații care la acea vreme nici nu exista

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
X01Y
X01Y  •  05 Februarie 2023, 11:44

Dar oare ceilalți neisprăviți care făceau "afaceri" în baza sportivă erau diferiți de ***' ăsta de Marica sau de *** aia de Nasty? S-au băgat la pomană, călcându-se-n picioare, la o "chirie" plătită ca la piață, cu bani mototoliți sau strânși în pumn, cu care ***. Când o văd și pe doamna Amalia, care spunea că a avut o căsnicie minunată când ea avea 18 ani, iar Iliuță doar 61, mă gândesc la d-na Israela și la Liviu, alt cuplu minunat. Apropo, sper că nu le-am dat idei băieților de la gsp, care dacă o să finalizeze vreodată telenovela lui Nasty să nu relanseze viața și iubirile Israelei. Mulțumim, GSP !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Katalin266
Katalin266  •  05 Februarie 2023, 05:18

DNA....

mafa
mafa  •  04 Februarie 2023, 21:42

Daca batranul Nasty nu se mai implica cu nimic acolo de ce statul român nu ia masurile necesare si normale de a intra in posesia bazei Vointa !!!...or fi mânjiți si ei ??

Vezi toate comentariile (12)
Comentează