SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Comentariu de Luminița Paul » Grijă şi răbdare

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 iulie 2015 00:00

După ce a încheiat meciul din primul tur, contra chinezoaicei Shuai Zhang, nici n-a avut putere să se bucure. Şi-a pus palmele pe genunchii dureroşi şi a răsuflat adînc, o clipă în care toate emoţiile s-au amestecat şi a ieşit la suprafaţă... Ce a ieşit? Uşurarea.

Uşurarea că totul s-a terminat, deşi pe parcursul confruntării îi trecuse prin minte de cîteva ori gîndul să se oprească, să renunţe, să facă durerea să dispară. Lacrimi în ochi, o îmbrăţişare cu antrenorul Martin Vilar, care a mîngîiat-o părinteşte pe cap. Durere.

Durere recurentă, ascuţită, vehementă. A rămas totuşi pe teren pînă la capăt. Mai mult, a şi cîştigat, întorcînd eroic şi inteligent, nu e nici o exagerare, de la 2-4 în decisiv. Lumea a aplaudat-o îndelung, i-a scandat numele, s-a simţit atinsă de efortul, de sacrificiul ei.

E acelaşi genunchi la care s-a operat în 2012, venind apoi luni întregi de zbatere. Recuperare, disciplină, rutină seacă, exerciţii, proceduri. Piti ştie de acum cum e să cobori în infernul suferinţei. Să te doară, dar să nu te opreşti, să continui, agravînd lucrurile.

De aceea, acum vrea să facă totul în aşa fel încît să se protejeze. Să ia o pauză, chiar sărind peste un turneu important dacă e nevoie, şi să se îngrijească. Ar fi frumos să-i înţelegem decizia, indiferent cît de mult ne mişcă sacrificiul.

Să n-o judecăm prea aspru dacă la revenire va mai pierde un meci-două. Să avem răbdarea pe care o are ea pe teren pentru a construi acele puncte entuziasmante.

Playtech: BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’


Comentarii (2)
unfake
unfake  •  17 Iulie 2015, 11:25

Toata admiratia pentru Piţi si pentru permanenta ei vointa si putere de a renaste. O asteptam, e nevoie de ea. Apelul la rabdare e bine intentionat dar cred ca nu foarte necesar, Alexandra fiind foarte simpatizata si mult mai greu de banuit de abandon, lene, fiţe (precum se mai intampla la Simona, din pacate). Si, draga Lumi, avantul condeiului mai trebuie si strunit cumva, exista o expresie numita "proprietatea termenilor" iar voi, care chiar aveti cate ceva de spus, ar trebui sa fiti primii foarte atenti la ea. ("vehemenţa" este o caracteristica a unei manifestari umane, tine de o atitudine..deci oricat de plastic intentionezi sa sune, o durere nu poate fi vehementa, nu in limba romana :) )

1623441537940003
Dan Negrea  •  17 Iulie 2015, 09:53

Ce ziceti de un tag cu numele ei ca in articol ati omis sa scrieti despre cine e vorba. A trebuit sa dau vreo 4 search sa ajung la respectiva informatie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează