SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Conflict în toată regula în tenisul masculin! Un jucător de top s-a enervat şi l-a atacat pe Federer: "E atît de departe de Djokovici"

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 ianuarie 2016 10:29

După ce Gilles Simon a susţinut că jucătorii s-au săturat de dominaţia lui Djokovic în tenis, acum a venit rîndul unui conflict în adevăratul sens al cuvîntului.

Totul a pornit de la declaraţia lui Roger Federer despre unul dintre tinerii de top ai tenisului, Bernard Tomic. Elveţianul a considerat că numărul 17 ATP nu poate face încă pasul spre top 10 mondial: "S-a chinuit să arate că merită în top 10, să fiu sincer. În ultimele sezoane am auzit că obiectivul este intrarea în primii 10, dar a ratat la distanţă mare", a spus Federer înainte de turneul de la Australian Open.

Declaraţia lui Federer a fost suficientă pentru ca Tomic să se enerveze în momentul în care a fost întrebat de reporteri:

"Mda, are predicţiile lui. Şi eu cred că este foarte departe de Djokovici, dacă vrea să ştie. Dacă el crede că sînt departe de top 10, la fel consider şi eu că nu este nici măcar aproape de tenisul lui Djokovici în acest moment.

Mă motivează. Muncesc pentru asta. Cînd joc bine, sînt un jucător de top 8. Locul meu în clasament trebuie să fie acolo. Muncesc în fiecare zi să ajung în top 10. Nu doar să urc în primii 10, pentru că voi ajunge acolo. Ci să stau acolo pentru o lungă perioadă de timp".

Tomic îl va întîlni pe Andy Murray în optimi într-un meci care se va disputa mîine dimineaţă, iar australianul poate ajunge în al doilea sfert de finală din carieră, după cel de la Wimbledon din 2011.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  25 Ianuarie 2016, 09:08

De-acord cu ,, catalynn''; Federer are cele mai tehnice lovituri, Nole joaca in forta. Desi sunt un suporter al lui Nole, caruia-i admir determinarea si ambitia in joc, la care se adauga si faptul ca ne este ,, vecin'', caruia-i acord si intelegerea unuia care-a crescut sub bombe ( in '99, aviatia Nato a bombardat Belgradul, cei mai multi dintre noi o stiu, nu cred c-aveau vreun motiv s-o faca ! ), urmaresc cu mai mult interes meciurile lui Federer cu ceilalti. Nole stie, insa, atunci cand pierde s-o faca sportiv, fara ranchiuna. Federer are si momente cand isi ia adversarul la tinta, la propriu, daca nu-i iese jocul. Lumini si umbre, adica, ptr. fiecare dintre cei doi... Iar pe Federer nu-l ,, ajuta'' nici consoarta, este o muiersita destul de nesuferita si increzuta, nu credeti ? Chiar daca tata-sau e un mosulica simpatic... Da' ce-am, bai nene ?

gicutzu69
gicutzu69  •  24 Ianuarie 2016, 23:42

Candva a fost si invers,adica Federer nr.1!

457432601085726
Dan Chicu  •  24 Ianuarie 2016, 17:37

Prefer sa vad un meci in care joaca Federer....

Vezi toate comentariile (35)
Comentează