SPORTURI  »  TENIS  »  INTENȚIE

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți în avans pentru Jocurile Olimpice, în cazul în care i se va cere

Simona Halep // foto: Instagram @ tenniswin_social_marketplace
Simona Halep // foto: Instagram @ tenniswin_social_marketplace

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 10:16 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 10:34

Mihai Covaliu (43 de ani), președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a dezvăluit că jucătoarea de tenis Simona Halep (29) este dispusă să returneze banii primiți din partea COSR în avans pentru Jocurile Olimpice. Confruntându-se cu probleme medicale, Halep nu a mai mers la Tokyo.

Președintele COSR s-a declarat, încă o dată, dezamăgit de absența jucătoarelor de tenis din România la Jocurile Olimpice. Mihaela Buzărnescu a fost singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu, în timp ce Simona Halep, Patricia Țig, Sorana Cîrstea și Irina Begu nu au participat, invocând probleme medicale.

La mai bine de o lună după ce Jocurile Olimpice au ajuns la final, Covaliu a dezvăluit că pe 21 octombrie se va lua o decizie cu privire la absența sportivilor din lotul de tenis. Acestora li s-ar putea cere să returneze banii primiți de la COSR pentru eventuala participare la JO, gest pe care Simona Halep s-a declarat deja dispusă de a-l face.

Mihai Covaliu: „Simona Halep este gata să ramburseze suma primită”

„Tenisul este o disciplină medaliată la Rio. Când Federația Română de Tenis a propus înființarea unui lot pentru Tokyo, cu sportivi precum Halep, Begu, Tecău, nimeni nu era nebun să nu accepte un asemenea lot.

Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat. Așteptăm analiza comisiilor, medicală, tehnică, olimpică, etică, apoi vom convoca o ședință a Comitetului Executiv. Pe 21 octombrie vom lua o decizie.

Simona Halep este singurul sportiv care a spus că, dacă se decide să se dea banii înapoi, este gata să ramburseze suma primită de la Comitetul Olimpic.

Am apreciat atitudinea ei, chiar dacă avem dovezi clare că ea de fapt a fost accidentată. Pentru că este un sportiv profesionist și și-a dorit să ajungă la Jocurile Olimpice, dar nu a putut din cauza unei accidentări”, a declarat Covaliu la Radio Gold FM, potrivit HotNews.

La tenis, perechea Raluca Olaru - Monica Niculescu au încheiat pe locul 9 la dublu feminin, iar Mihaela Buzărnescu pe 17 în proba de simplu.

Medaliile obținute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ProbăSportiviMedalie
Canotaj - dublu vâsle femininSimona Radiș și Ancuța BodnarAur
Canotaj - patru rame masculinMihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari Argint
Scrimă - spadăAna Maria PopescuArgint
Canotaj - dublu rame masculinMarius Cozmiuc - Ciprian TudosăArgint

Citește mai multe știri din sporturi: 

Pregătiți de luptă » HCDS Constanța forțează prezența în grupele European League

„Nu ne mai vedeam ieșiți” » Mărturii despre condițiile în care s-a produs decesul pilotului de off-road Adrian Cernea

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (39)
eugen555
eugen555  •  26 Septembrie 2021, 14:25

din principiu,toate trei ar trebui sa returneze banii.....nu cred ca stau ele in banii aia......oricum e de remarcat lipsa de transparenta a ministerului:nu se stie de ce suma e vb ,nu se spune cati sportivi sunt in situatia asta,etc......vorba aia :bani publici !

347655969058390
Ion Popescu  •  25 Septembrie 2021, 12:06

Domnul Covaliu, Presedintele COSR ar trebui sa clarifice situatia lui Halep, Cirstea si Begu - calificate la Olimpiada, dar care nu au participat.

347655969058390
Ion Popescu  •  25 Septembrie 2021, 12:04

Confor regulamentului COSR Halep nu ar trebui sa returneze banii primiti. Dar fiind o suma minora pentru ea, daca ar fi desteapta ar returna banii.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează