SPORTURI  »  TENIS  »  NADAL-FEDERER 6-3, 6-2

Creşte diferenţa în meciurile directe Federer-Nadal » 8-15

Federer şi Nadal, înaintea meciului de vineri seară Foto: Reuters
Federer şi Nadal, înaintea meciului de vineri seară Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 03 aprilie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2011 22:58

Liderul mondial a cîştigat în semifinalele de la Miami în faţa lui Federer. Încă un episod al rivalităţii pus la catastif

De cînd s-a tras la sorţi tabloul, lumea a ochit o posibilă semifinală. Cu fiecare tur trecut, ciocnirea se apropia. Spor de emoţie. În ultima vreme, meciurile Rafa-Roger au fost mai puţine decît de obicei şi mult mai puţine decît şi-ar dori suporterii tenisului. Era momentul. Şi, în fine, a venit. Cel mai recent se înfruntaseră oficial în finala Turneului Campionilor 2010, cu Federer cîştigînd în trei seturi, după o partidă densă şi spectaculoasă. După alte 4 luni, iată-i iar faţă în faţă! Cu exact 14.638 persoane în tribune, gata să-i aplaude. La Miami, locul primei lor dispute directe, cea din 2003, în care Nadal se impunea surprinzător cu un dublu 6-3. "Cred că avea vreo 12 ani pe atunci", şi-a amintit elveţianul. "Glumesc, desigur. Avea 17. M-a bătut şi de atunci parcă am ştiut că va ajunge un mare campion".

Ceea ce n-a ştiut Roger, şi nici nu avea cum, e că el însuşi urma să prindă o zi proastă vineri, la semifinala 2011. Rafa a cîştigat meciul cu 6-3, 6-2, jucînd mai ales solid, cu cîteva sclipiri, însă Federer a greşit neforţat extrem de mult. "Am avut nişte minişanse, iar contra lui Rafa nu e suficient doar atît. Cînd am mai încercat cîte ceva ori am jucat prost, ori a venit el cu o replică bună. În concluzie, o noapte neagră pentru mine", a explicat Roger.

Scorul întîlnirilor directe devine 15-8 în favoarea spaniolului. Pentru el urmează acum o altă încercare: finala. Din nou cu Novak Djokovici, cel care l-a învins acum două săptămîni la Indian Wells.


După 16 ani
Din 1995 încoace nu s-a mai întîmplat ca în finalele de la Indian Wells şi Miami să se califice aceiaşi doi jucători. Atunci, protagoniştii au fost americanii Sampras şi Agassi. Pete s-a impus în California, Andre s-a revanşat în Florida.


Faţă în faţă

Federer - Nadal
pe zgură: 2  -10
pe hard: 4 - 4
pe iarbă 2 - 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
felipes22
felipes22  •  03 Aprilie 2011, 05:58

ce pacat de Federer ca de cand si-a format familia, joaca numai turneele mari si la nivel mediu sau mai jos. Numai are moralul ridicat, pofta dinainte, nu mai alearga. Acum castiga cu rivali normali si slabi doar datorita talentului, iar can intalneste pe aia adevarati ia baiate in sir. Pacat ca nu mai vedem meciuri adevarate intre el si nadal. meciul asta a fost un sparing partner. pt nadal a fost ca la antrenamente.....in fine sa speram ca va mai juca cu adevarat si Federer. daca nu sa se retraga mai bine...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează