SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE

CTP publică o poză senzațională: cine e personajul misterios din spatele lui Țiriac + 3 lucruri care l-au dezamăgit în interviul GSP

Cristian Tudor Popescu, în spate, la meciul Ion Țiriac - Tom Gorman // FOTO: republica.ro +49   FOTO
Cristian Tudor Popescu, în spate, la meciul Ion Țiriac - Tom Gorman // FOTO: republica.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 14 septembrie 2020 10:31 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 12:31

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a publicat într-un editorial pe republica.ro o fotografie inedită cu el și Ion Țiriac, ca ilustrație la un comentariu despre interviul dat de Țiriac în GSP. 

„Băiatul de mingi este numitul ctp de azi,pe atunci cu ceva păr. Cea mai veche și cea mai puternică amintire cu Ion Țiriac este fața lui, în lumina slabă a înserării, tetanizată de oboseală, deformându-se ca a unui mort la contactul cu fața lui nea Fane. Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Ștefan Georgescu, îl strângea în brațe după victoria de necrezut asupra lui Tom Gorman, în prima zi a finalei România-SUA de la București, scrie CTP.

CTP publică o poză senzațională: cine e personajul misterios din spatele lui Țiriac + 3 lucruri care l-au dezamăgit în interviul GSP
FOTO: Cristian Tudor Popescu, în spate, la meciul lui Ion Țiriac

„Poziția lui Țiriac în cazul descalificării lui Djokovic e alcătuită din: cinism, o diversiune și o ticăloșie de neuitat”

Jurnalistul a comentat și interviul lui Ion Țiriac pentru GSP.ro. Omul de afaceri a spus, printre altele, că eliminarea lui Djokovic a adus prejudicii turneului și că arbitra părea neatentă la joc când a fost lovită de mingea numărului 1 mondial. 

„Poziția lui Ion Țiriac în cazul descalificării lui Djoković la US Open e alcătuită, în opinia mea, din: cinism pecuniar fără de lege, o diversiune și o ticăloșie de neuitat.

1. «Nu cred că Djoković merita să fie eliminat, în special într-un turneu unde ăștia n-au un megastar. E Serena Williams, dar în rest nu e nimeni acolo. Astfel, arbitrii au furat 30% din valoarea turneului». Adică, ce-i asta?! Nimic altceva decât că, în viziunea dlui Țiriac, legea e pe bani, ea se aplică sau nu, în funcție de câte procente aduce turneului un jucător. Dacă în cauză ar fi fost, să zicem, nr. 100 ATP, atunci el putea fi eliminat fără probleme, că nu se pierdeau procente. Unde-i lege, nu-i tocmeală?! Ce prostie, ne învață dl Țiriac, tocmeala e legea.

2. «Nu e prima oară când un arbitru e lovit de minge. Cu foarte mulți ani în urmă, un suedez, încă junior (Edberg – n.m.), servește, lovește arbitrul de linie cu mingea, omul cade, se lovește cu capul de pământ și moare. Meciul nu s-a întrerupt, Edberg nu a fost descalificat, ba chiar a câștigat turneul de la New York».

O diversiune orbitoare. Un jucător care e în meci și servește nu e niciodată făcut răspunzător pentru lovirea unui arbitru – mingea vine de departe, de la peste 25 de metri, arbitrul e dator să se ferească – regulamentul e clar în acest caz și a fost aplicat corect.

Dar meciul Djoković-Carreno Busta era în pauză, se încheiase ghemul pierdut de sârb pe propriul serviciu. Djoković a expediat mingea cu racheta, în bătaie de joc, de la câțiva metri, la înălțimea bustului unei ființe umane, fără să se uite, aproape întors cu spatele spre fundul terenului. Lovitură periculoasă, cu desăvârșire interzisă de regulament, lucru de care Djoković și-a dat seama în fracțiunea de secundă după ce a comis-o.

3. «Arbitra trebuia să se uite la meci, să se ferească, mingea aia a venit cu 40-50 km/h. Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru! »

Doamna arbitru nu avea la ce să se uite, jocul era oprit pentru cel puțin un minut, nu era datoare să fie pregătită, era în pe loc repaus, nu aplecată, cu palmele pe genunchi, în gardă, așa cum este în timpul jocului. Treaba ei era, exclusiv, să se uite la minge și la tușă când se joacă, nu la jucătorul Djoković care se îndrepta spre banca de odihnă. Să scoți vinovată, incredibil, victima unei astfel de agresiuni, cum procedează dl Țiriac, asta știau să facă foarte bine „organele” în regimul comunist... 

Victorie cu orice preț? Ion Țiriac cel din ultimii ani înseamnă pentru mine o înfrângere”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

VIDEO Ion Țiriac rupe tăcerea și îl contrazice pe CTP în scandalul cu Djokovic de la US Open: „Nu trebuia să fie eliminat! Dacă nu te uiți, stai acasă!”

Citește mai multe știri din tenis: 

„Facem lagăr nazist din tenis?!” » Țiriac și-a pierdut răbdarea: „Halep e luată sub gardă și dusă la hotel” + ce star ATP avea 2 polițiști la ușă

Simona Halep, singură contra valului condus de Osaka și Andreescu » Performanța remarcabilă reușită de româncă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
1000150430407347
David Silvas  •  15 Septembrie 2020, 13:37

Daca arunci cu un bolovan in spate știind că acolo sunt oameni și o lovești pe soacra-ta in cap nu ești vinovat? Daca dai cu spatele cu mașina fără să te uiți și iar o calci pe soacra-ta ... Nu ești vinovat? CTO are dreptate dar romanii sunt certați cu legile si regulile.. ei nu concep sa fi tras la răspundere pentru faptele tale...

102986354851652
Geo Stan  •  15 Septembrie 2020, 02:05

Iarasi CTP -ul sau Crocodilul Chelios ,cum il botezase Vadim? asta s-a nascut urat rau si hot,a furat de la Adevarul,i-a luat banii lui Tinu,a fost informator Secu. Acum le stie pe toate,e psiholog,critic literar,analist sportiv,filozof,politician,ziarist si specialist in analiza clitorisului.E un *** printre oameni.Bun de pus sperietoare la *** sau sperietoare pentru copiii care nu maninca tot !cand scrasneste din dinti iti ingheata sangele in vene. Satana printre muritori...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

102986354851652
Geo Stan  •  15 Septembrie 2020, 02:05

Iarasi CTP -ul sau Crocodilul Chelios ,cum il botezase Vadim? asta s-a nascut urat rau si hot,a furat de la Adevarul,i-a luat banii lui Tinu,a fost informator Secu. Acum le stie pe toate,e psiholog,critic literar,analist sportiv,filozof,politician,ziarist si specialist in analiza clitorisului.E un strigoi printre oameni.Bun de pus sperietoare la ciori sau sperietoare pentru copiii care nu maninca tot !cand scrasneste din dinti iti ingheata sangele in vene. Satana printre muritori...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează