SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

EXCLUSIV „E de domeniul miracolului!” » Două aspecte subliniate de Cristian Tudor Popescu, înaintea semifinalei Soranei Cîrstea de la Miami: „Cel mai mare talent din tenisul feminin românesc!”

Cristian Tudor Popescu +5   FOTO
Cristian Tudor Popescu

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 08:16 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 09:10

Cristian Tudor Popescu, un fin analist al tenisului, a adus în discuție, la GSP Live, schimbările pe care le-a observat la Sorana Cîrstea de când jucătoarea în vârstă de 33 de ani a început parteneriatul cu suedezul Thomas Johansson. Calificată în semifinale la Miami, unde va da peste Petra Kvitova, Sorana traversează cel mai bun moment din ultimii ani, iar CTP îi dă credit noului ei antrenor pentru această transformare.

  • Sorana Cîrstea - Petra Kvitova, cea de-a doua semifinală de la Miami, se joacă în această seară, în jurul orei 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 2. 
  • Prima jucătoare calificată în finală e kazaha Elena Rybakina, una dintre jucătoarele momentului în circuitul feminin. 

Respectatul gazetar vorbește despre „piesele de puzzle” din jocul Soranei Cîrstea și modul în care acestea au fost așezate de Thomas Johansson pe durata „Sunshine Double”, turneele care au adus revirimentul româncei. Cristian Tudor Popescu evidențiază varietatea din arsenalul tehnic al Soranei, pe care o consideră „poate cel mai mare talent al tenisului feminin românesc”.

CTP subliniază două aspecte importante în analiza sa: efectul pe care Thomas Johansson pare să-l aibă în plan mental asupra jucătoarei din România, dar și calmul din abordarea Soranei Cîrstea, în deplină antiteză cu „dezordinea” pe care o afișa în precedentele sezoane.

CTP, după ce a auzit ce a spus Ilie Năstase despre Sorana Cîrstea: „E de rău augur! Nu trebuie rostite astfel de cuvinte”
MIAMI
CTP, după ce a auzit ce a spus Ilie Năstase despre Sorana Cîrstea: „E de rău augur! Nu trebuie rostite astfel de cuvinte”

Cristian Tudor Popescu, reverență în fața Soranei Cîrstea: „E, poate, cel mai mare talent al tenisului feminin românesc”

„Am avut, de-a lungul anilor, mereu senzația că și atunci când juca bine Sorana, jocul ei se putea rupe în orice moment. De la o minge, putea intra într-o serie negativă, care să o ducă la înfrângere, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori. A avut mulți antrenori, a ajuns celebră prin felul în care îi admonesta pe aceștia. Nicio colaborare nu a funcționat. Ei, ce s-a întâmplat acum este de domeniul miracolului

Faptul că Thomas Johansson a reușit să-i intre în minte Soranei și să facă ordine acolo este incredibil. Cum a făcut, nu știu să vă spun. A lucrat cu materialul clientului, cu loviturile foarte bune pe care Sorana le avea. Am spus întotdeauna că este poate cel mai mare talent al tenisului feminin românesc, cu dreaptă, rever, serviciu, vine și în față, reușește și voleuri, și scurte, dar toate astea nu se închegau într-un sistem de joc

Ei, Thomas Johansson a reușit să o calmeze, să o adune. Acum este extrem de compactă, iar lucrul cel mai important este că nu mai am impresia că minunea asta va ține 3 zile. Dimpotrivă, am impresia că felul ăsta de a juca l-a asimilat în interior, că va reuși în continuare meciuri foarte bune. Cred că va fi anul ei de vârf”, a afirmat CTP, într-o intervenție telefonică la matinalul GSP Live. 

„E de domeniul miracolului!” » Două aspecte subliniate de Cristian Tudor Popescu, înaintea semifinalei Soranei Cîrstea de la Miami: „Cel mai mare talent din tenisul feminin românesc!”
Thomas Johansson, 48 de ani, într-un turneu al „veteranilor”, în urmă cu mai mulți ani / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Important este acum felul în care joacă. Poate va mai pierde, cu siguranță vor mai fi înfrângeri. Important este că jocul ei s-a închegat și trebuie să-l păstreze, să se concentreze pe joc, pe fiecare minge, fiecare game. Nu să se gândească că mai are puțin până la TOP 10, asta este o mentalitate deloc productivă, chiar păguboasă.

- Cristian Tudor Popescu, la GSP Live

+1 FOTO

Citește și alte știri despre Sorana Cîrstea: 

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din semifinalele turneului de la Miami » Va înfrunta o dublă câștigătoare de Grand Slam

EXCLUSIV / VIDEO CTP, după ce a auzit ce a spus Ilie Năstase despre Sorana Cîrstea: „E de rău augur! Nu trebuie rostite astfel de cuvinte”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
Garbo
Garbo  •  31 Martie 2023, 19:07

Simona are 1,75 a muncit foarte mult a cistigat 30 si de trofee numai din munca si inca nu i se vede mustata fara niciun talent !!!

emil1986
emil1986  •  31 Martie 2023, 19:02
Postat de T.A.T.A pe 31 Martie 2023, 11:35

Nu am auzit nici un fost jucator de performanta sa isi spuna parerea in tenis...Nu are nimeni loc de Mr. CTP,fost numar 0 mondial la tenis...

Copile, CTP chiar se pricepe la acest sport. Are minte, multa minte si nu vorbeste pe langa subiect, cum fac, din pacate, chiar fosti mari campioni, asa cum a fost si Ilie Nastase, dar minte mai putina.

mishu_74
mishu_74  •  31 Martie 2023, 18:21

fantastic cat de mult ne place sa ne furam caciula singuri, daca am ajuns sa zicem de o jucatoare de 33 de ani , buna dealtfel, fara discutie, ca e cel mai mare talent din tenisul romanesc, dupa o calificare in semifinalele unui turneu WTA 1000. ea are pana la varsta asta (33ani) doar doua turnee castigate si alea demne de ''si altele'', are un singur sfert de finala la RG, in rest abia turul 3 sau 4 la celelalte GS-uri care conteaza, dar pt gurul Popescu ea este fenomenalul talent al tenisului romanesc. pai e si normal sa nu avem talente, e si normal sa nu mai facem performanta la niciun nivel, si sa ramanem vesnici campioni de curtea scolii daca noi nu dorim sa infruntam problemele si ne ascundem dupa cate-o ''performanta'' de semifinala de turneu de 1000, o data la 25 de ani. :) e normal sa se nasca cate o Halep sau cate un Popovici doar o data la 75-100 de ani daca ne imbatam singuri cu apa rece si visam cu ochii deschisi mintindu-ne singuri. ok, n-ar fi o problema daca CTP-ul s-ar minti singur, e batran si aproape ...... (named whatever you want here), problema este ca-i minte si pe ceilalti el fiind chipurile un formator de opinie ''avizat''. :)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează