SPORTURI  »  TENIS  »  DESPĂRȚIRE

CTP, după ce Simona Halep s-a despărțit de Darren Cahill: „Nu se mai putea continua în felul ăsta!” » Ce antrenor îi propune

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 14:46 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 17:07

Cristian Tudor Popescu a comentat vestea-șoc a zilei: Simona Halep și Darren Cahill au încetat colaborarea.

Jucătoarea a anunțat azi că s-a despărțit din nou de antrenorul australian, iar jurnalistul consideră că era o mișcare de așteptat. 

Mai mult, CTP e de părere că Simona Halep îl va alege iar pe Adrian Marcu, antrenorul cu care a colaborat în sezonul 2013. 

Simona Halep s-a despărțit de Darren Cahill: „E timpul să încheiem relația” » Australianul avea un salariu colosal
ANTRENOR
Simona Halep s-a despărțit de Darren Cahill: „E timpul să încheiem relația” » Australianul avea un salariu colosal

CTP, după ce Simona Halep s-a despărțit de Darren Cahill: „Adi Marcu ar fi o alegere foarte bună”

„Pentru mine nu e o surpriză. Mă așteptam să se întâmple asta. Bine nu e, dar hai să ne gândim cât de greu le-a fost în această perioadă, în care au realizat lucruri extraordinare împreună.

Darren era în Australia, Simona era în România și fiecăruia i-a fost greu. Lui Cahill i-a fost greu pentru că trebuia să fie departe de casă atâta vreme ca să-i fie alături Simonei, iar lui Halep i-a fost greu pentru că nu putea avea antrenorul lângă ea în toată perioada competițională.

Nu se mai putea continua în felul acesta! Sunt convins că cei doi nu s-au despărțit din cauza unei neînțelegeri, ci pentru că, pur și simplu, venise timpul să pună capăt acestei colaborări.

Să vedem pe cine va alege Simona Halep. Dacă îl va alege pe Adi Marcu iar, va fi o alegere foarte bună. Probabil că Simona simte nevoia unui antrenor român, cu care să stea tot timpul.

Dar, pe de altă parte, Simona, în momentul de față, ar putea chiar ea să-și ia carnet de antrenor. Se vede o maturitate remarcabilă în joc. Știe totul despre ce trebuie să facă. E clar că vrea să mai joace 2-3 ani, vrea să fie din nou între primele jucătoare”, a spus CTP la emisiunea „Liga Digi Sport”.

+14 FOTO

Simona Halep și Darren Cahill, la a doua despărțire

Aceasta este a doua oară când Halep și Darren Cahill se despart. În noiembrie 2018, jucătoarea anunța că cei doi încetează colaborarea pentru ca Darren să poată petrece mai mult timp alături de familie.

Ulterior, în septembrie 2019, Halep a declarat că va lucra din nou cu Darren Cahill, colaborarea începând la startul anului 2020.

Cei doi au început să lucreze prima oară în vara lui 2015, iar alături de australian Simona a câștigat primul turneu de Grand Slam, Roland Garros 2018 și a ajuns pe locul 1 WTA

Simona Halep ratează Turneul Campioanelor

Simona nu va participa și la Turneul Campioanelor. Acesta se va disputa în acest an la Guadalajara, în Mexic, pe hard. Shenzhen, orașul desemnat inițial ca gazdă, nu își poate respecta promisiunea din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Turneul Campioanelor este program în săptămâna 8 - 15 noiembrie. La el vor participa cele mai bune 8 jucătoare din anul calendaristic 2021. Simona Halep a fost prezentă la precedentele 6 ediții ale Turneului Campioanelor, în 2020 competiția fiind anulată. În acest moment, conform programului anunțat de sportiva din România, aceasta este eliminată matematic din cursă.

Are doar 1.202 puncte strânse în 2021 și ar trebui să recupereze 1.469 de puncte față de Garbine Muguruza, ocupanta locului 8 în acest moment. Or acest lucru este imposibil.

Citește și: 

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți în avans pentru Jocurile Olimpice, în cazul în care i se va cere

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
zorrozabal
zorrozabal  •  23 Septembrie 2021, 12:41
Postat de cuviosul_pafnutie pe 22 Septembrie 2021, 15:08

Simona va participa foarte rar la turnee!Numai de la„mandatory” in sus!Iar antrenor ii va fi...Toni Iuruc!Si fiindca tot„veni vorba”de antrenor!Antrenor de tenis!Ion Tziriac-il cunoasteti -el insusi antrenor la viata lui, al unor mari campioni- castigatori de turnee de Grand Sleam(Boris Becker,Guillermo Villas si Goran Ivanisevic)-zicea ca cea mai inutila profesie din lume este cea de...antrenor de tenis!Si ca mai potivit ar fi sa i se zica... responsabil cu caratul rachetelor tenismanului!Si dadea ca exemplu:„Ce sa-l invat eu pe Goran Ivanisevic?!Sa dea si mai multi asi”?!

Chestia cu„antrenorii de tenis”!Aici cred ca ar trebui operata o diferentiere:antrenori pentru copii-care intr-adevar pot si trebuie sa-i invete ceva pe elevii lor si antrenori-in sensul de parteneri de antrenamente-al jucatorilor consacrati!Altfel,ar fi greu de inteles ce nevoie mai au de antrenori campioni ca Rafael Nadal sau Novak Djokovic!

piet
piet  •  23 Septembrie 2021, 11:27

Poate să o antreneze și spitalul de urgență căci odată luată la vale nu mai are nici o șansă să revină. Fără a fi răutăcios și nici a încerca să-i găsesc scuze trebuie să înțelegem că a intrat intr-o altă etapă a vieții și acum performanță nu va mai avea. Rabufniri de orgoliu da 2-3 meciuri câștigate la rând se mai poate dar turnee nu mai poate. Mulțumim pentru tot ce ai făcut! Pe când urmașii?

267890
267890  •  23 Septembrie 2021, 06:27

O alegere buna ar fi dl Iuruc. O poate antrena pe terenul ei de la Snagov.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează