SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

WTA ROMA. CTP, după meciul care a dus-o în finală pe Simona Halep: „A «pus-o» cu capul pe Muguruza”

Cristian Tudor Popescu +11   FOTO
Cristian Tudor Popescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 septembrie 2020 18:00 / Actualizat duminica, 20 septembrie 2020 18:17

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat deznodământul semifinalei de la Roma dintre Simona Halep (28 de ani, 2 WTA)  și Garbine Muguruza (26 de ani, 17 WTA), partidă câștigată în trei seturi de jucătoarea noastră, scor 6-3, 4-6, 6-4.

  • În cealaltă semifinală de la Roma, Karolina Pliskova (28 de ani, 4 WTA) o va înfrunta pe Marketa Vondrousova (21 de ani, 19 WTA), de la ora 18:00. Finala de la Roma e programată luni, de la ora 15:30.

Forma excelentă arătată de Simona Halep pe terenurile de la Foro Italico l-a impresionat pe Cristian Tudor Popescu. Acesta a concluzionat în câteva rânduri bătălia aprigă purtată de Halep contra Garbinei Muguruza în semifinalele turneului de la Roma: 

„Simona, brat de fier și nervi la fel! Bătălie care pe care, între două superjucătoare! Agresivitate neîncetată, Garbiñe Muguruza, contra agresivitate calculată, Simona Halep! O înfruntare «braț de fier», în care Simona a «pus-o» cu capul pe Muguruza!”, a declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit Republica. 

2 finalea jucat până acum Simona Halep la Roma, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina

38-16este raportul dintre semifinalele câștigate și cele pierdute de Simona Halep

Davenport: „Halep e favorită cu oricine ar juca”

Lindsay Davenport (44 de ani), triplă campioană de Grand Slam și câștigătoare a Jocurilor Olimpice din 1996, vorbește la superlativ despre jocului Simonei Halep, pe care o consideră cea mai bună jucătoare din lume pe zgură. 

„Simona Halep a devenit tot mai consistentă, găsește unghiurile din ce în ce mai bine. Nu mai am niciun dubiu, Simona Halep este cea mai bună jucătoare din lume pe zgură! Este favorită cu oricine ar juca. S-a antrenat bine, se mișcă foarte bine. E jucătoarea cu cea mai bună deplasare. Are o șansă uriașă, a revenit cu dreptul la Praga, acum câștigă meci după meci la Roma”, a declarat Lindsay Davenport, conform Tennis Channel. 

FOTO. Imagini spectaculoase din meciul Halep - Muguruza

+7 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Halep - Muguruza: 

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA 6-3, 4-6, 6-4. Presa din Spania, despre Halep: „Nu se oprește dacă simte sânge”

VIDEO + FOTO Simona Halep e în finala de la Roma! Victorie spectaculoasă cu Garbine Muguruza

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
pittt
pittt  •  21 Septembrie 2020, 12:01
Postat de lupu68 pe 21 Septembrie 2020, 11:43

Il prefer altor gargaragii din presa aservita, cu atat mai mult cu cat e un tip citit, ceea ce-i confera un grad de cultura rezonabil, cat sa poata fi bun interlocutor pentru oricine. Are insa si multe defecte intre care si aceea ca are pretentia ca se pricepe la tenis mai bine ca oricine, doar fiindca a fost baiat de mingi la Cupa Davis.

Toata presa e aservita, de o parte sau alta, inclusiv CTP. chiar daca mai scapa critici si de o parte si de alta. Problema nu e doar tenisul, are impresia ca se pricepe la orice mai bine decat toata lumea.

lupu68
lupu68  •  21 Septembrie 2020, 11:43
Postat de pittt pe 21 Septembrie 2020, 11:24

Chiar ai vazut calitatile alea la CTP? Eu sper ca esti doar ironic.

Il prefer altor gargaragii din presa aservita, cu atat mai mult cu cat e un tip citit, ceea ce-i confera un grad de cultura rezonabil, cat sa poata fi bun interlocutor pentru oricine. Are insa si multe defecte intre care si aceea ca are pretentia ca se pricepe la tenis mai bine ca oricine, doar fiindca a fost baiat de mingi la Cupa Davis.

pittt
pittt  •  21 Septembrie 2020, 11:24
Postat de lupu68 pe 21 Septembrie 2020, 10:06

Este exact ca in cazul lui Adrian Paunescu. Ca om, e greu de suportat. Dar nu poti sa nu-i admiri condeiul, analiza taioasa, logica aproape perfecta si stilul direct. Din pacate, cu greu poti sa desparti un om de opera sa.

Chiar ai vazut calitatile alea la CTP? Eu sper ca esti doar ironic.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează