SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // CTP, reverență în fața lui Halep după calificarea în finală la Wimbledon 2019: „Alteța Sa Simona, în finală cu Alt Tenis” » Ce observații a făcut jurnalistul

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Articol de GSP - Publicat joi, 11 iulie 2019 17:29

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) e într-o nouă finală de Mare Șlem, a cincea a carierei, avansând în ultimul act la Wimbledon 2019 după o victorie dominantă reușită în fața Elinei Svitolina (24 de ani, 8 WTA), scor 6-1, 6-3. 

  • Halep va juca sâmbătă de la ora 16:00 finala la Wimbledon, cu învingătoarea din meciul Serena Williams (locul 10 WTA, 37 de ani) - Barbora Strycova (locul 54 WTA, 33 de ani).

Imediat după meci, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat succesul remarcabil reușit de Halep la Wimbledon, care a devenit prima jucătoare română din istorie ce joacă finala la prestigiosul turneu londonez. 

Alteța Sa Simona, în finală cu Alt Tenis. După înfrângerea netă în fața tinerei Anisimova în sferturile Roland Garros, spuneam că «pe Simona a învins-o alt tenis» și că trebuie să-și pună și ea la îndemână un alt tenis. 

A făcut-o, peste toate așteptările, împotriva Svitolinei: 7 scurte câștigătoare! (premieră absolută pentru Simona), 3 contrascurte imparabile! (altă premieră!), nenumărate lovituri direct câștigătoare, mai multe decât dublu față de ucraineancă, serviciu sigur și apăsat.

După 43 de ani, am trăit să văd din nou România în finală”, a scris Cristian Tudor Popescu pe republica.ro. 

Vezi și: SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // Ce înseamnă calificarea în finala Wimbledon 2019: aproape de locul 4 all-time la bani, urcare spectaculoasă în clasament și bilet aproape asigurat pentru Turneul Campioanelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
10153324563120690
Stoica Relu  •  11 Iulie 2019, 20:57
Postat de dinamo100 pe 11 Iulie 2019, 18:21

Simona a jucat exceptional dar sa admitem si faptul ca Svitolina a fost intr-o zi foarte slaba. Ma asteptam la un meci de mare lupta, dar Simona nu prea a avut cu cine. Simona pare foarte sigura pe ea, iar adversarele ei se panicheaza si se blocheaza.

Svitolina a jucat atat cat i sa permis sa joace.Nu a jucat slab.A inceput bine si a cazut pentru ca a venit tavalugul peste ea.Simona a returnat aproape orice minge a ucrainiencei in teren si a facut o in asa fel incat aceasta sa alerge dupa ea.A jucat foarte inteligen si stapana pe sine.Daca joaca asa si chiar mai bine sambata nu mi fac probleme.Serena va fi printre invinse.Azi americanca a avut meci de antrenament cu o Strikova hipnotizata.Toate mingiile erau pus pentru americanca doar sa traga,sa si etaleze loviturile.Cu Simona va fi altfel.Strikova e la ani lumina de Simona Halep.Si inca ceva ce am citit pe aici.Serena nu e mai buna ca acum 3-4 ani.Cine crede asta,clar nu are habar de tenis.E la ani lumina de atunci.Pana in finala nu a avut nici un adversar cu adevarat redutabil.Daca era asa,nu ajungea in finala.Organizatorii au ajutat o sa ajunga aici.Cu Konta in semifinala ,altul era deznodamntul.Poate nu o batea ,dar clar nu era asa usor cum a fost cu Strikova.Aceasta din urma a prins o zi catastrofala a australiencei si d aia a ajuns in semifinala.Strikova e jucatoare d edublu.Acolo exceleaza ea.

1618129558421747
Mike Vandal  •  11 Iulie 2019, 19:00
Postat de dinamo100 pe 11 Iulie 2019, 18:21

Simona a jucat exceptional dar sa admitem si faptul ca Svitolina a fost intr-o zi foarte slaba. Ma asteptam la un meci de mare lupta, dar Simona nu prea a avut cu cine. Simona pare foarte sigura pe ea, iar adversarele ei se panicheaza si se blocheaza.

E usor sa arati bine in fata unei jucatoare mult mai slabe dar sa vedem impotriva Serenei

mellye
mellye  •  11 Iulie 2019, 18:37

Sa speram casi joaca corect sansele in fata *** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează