SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

EXCLUSIV CTP, despre eliminarea lui Halep de la Madrid: „Ar fi de reținut două lucruri. Cel negativ nu știu cum poate fi rezolvat”

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a fost învinsă de Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), scor 6-4, 5-7, 5-7, în optimile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid. +9   FOTO
Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a fost învinsă de Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), scor 6-4, 5-7, 5-7, în optimile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid.

Articol de GSP - Publicat marti, 04 mai 2021 17:21 / Actualizat marti, 04 mai 2021 19:29

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a fost învinsă de Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), scor 6-4, 5-7, 5-7, în optimile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat eșecul lui Halep pentru GSP.ro. Acesta a remarcat o stare de neliniște interioară la campioana de la Wimbledon 2019, dar a punctat și un aspect pozitiv, agresivitatea superioară din joc. 

CTP: „Halep are o agitație interioară”

„Nu tenisul Simonei a fost rău în acest meci, ci starea ei psihică. Nu atât legată de tenis, cât din punct de vedere uman, pur și simplu. Are o anume agitație interioară, este irascibilă, nu are răbdare. Principala ei greșeală a fost că s-a grăbit foarte mult în acest meci. S-a grăbit între puncte, fără să își ia mai mult timp în momentele importante ale meciului și a greșit lovituri atât de simple, încât aceste greșeli au atras după sine altele în serie”, a fost începutul analizei făcute de Cristian Tudor Popescu.

Halep, eliminată de Mertens de la Madrid: „Tactic, Simona a jucat bine”

„Din punct de vedere tactic, Simona a jucat bine, a fost agresivă, a încercat să își câștige punctele cu lovituri câștigătoare, fără a aștepta eroarea lui Mertens. A avut și reușite tehnice deosebite, dar înfrângerea a rezultat din starea de rezistență a belgiencei, care a făcut un joc de apărare întins la limită și, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de răbdare a Simonei. 

Ar fi de reținut două lucruri, unul pozitiv, anume că Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câștigătoare, cu care a reușit rezultate extraordinare în semifinala și finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câștigat, precum și la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu știu cum poate fi rezolvată”, a concluzionat CTP. 

VIDEO Rezumatul meciului Halep - Mertens:

FOTO Imagini din eșecul suferit de Halep la Madrid

+5 FOTO

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep, reacție nervoasă în fața lui Mertens: „Câte mai dai?!”

VIDEO „Nu degeaba Simona Halep e regina zgurii” » Lovitură de excepție în meciul cu Elise Mertens

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (42)
1320024845064324
Katy Nica  •  06 Mai 2021, 07:39

Alooo, tov. inginer CTP-ule! Treaba *** se rezolvă simplu: să nu mai ia după ea *** Iuruc, ăla poartă toată vina şi culmea e că Halepa e conştientă de asta! ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

422888588979119
Clau Muncel  •  05 Mai 2021, 23:10

De cand s-a cuplat cu machidonul ei- Simona e derutata putin ,concentrata , probabil noptile cu iubitul strica performanta ei . Gata a apus steaua Simona H , nu mai este ce a fost , nu se compara cu Serena , va ajunge in anonimat putin mofturoasa si fara un antrenament adecvat - lenesa ! Are altele in cap - iubitul si ciupeala in turneie !

dansy
dansy  •  05 Mai 2021, 11:37

Ce este trist la Simona este ca desi ajunsa la 29 de ani nu stapaneste toate loviturile si contraloviturile din tenis!Sa faci asemenea circ pe teren,sa dai cu racheta de pamant etc este lipsa de educatie.De foarte multe ori Simona nu gandeste bine ce trebuie sa faca in anumite situatii. Uitati-va la Barty.Cat tenis cunoaste,cum serveste cum stapaneste absolut toate loviturile,cat calm si cata modestie!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează