SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

EXCLUSIV / VIDEO CTP, după ce a auzit ce a spus Ilie Năstase despre Sorana Cîrstea: „E de rău augur! Nu trebuie rostite astfel de cuvinte”

Sorana Cîrstea // foto: Imago Images
Sorana Cîrstea // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 09:28 / Actualizat joi, 30 martie 2023 09:46

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (66 de ani) a analizat parcursul Soranei Cîrstea (32) la turneul WTA1000 de la Miami, unde jucătoarea din România a ajuns în semifinale, și o avertizează să nu se concentreze pe locul din clasament: „Asta este o mentalitate păguboasă”.

După 6-4, 6-4 cu Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, în sferturile de finală la Miami, Sorana Cîrstea se pregătește acum pentru semifinalele turneului american.

Sorana Cîrstea mai are de așteptat » Ar fi trebuit să-și afle în această dimineață viitoarea adversară din „careul de ași” de la Miami
WTA MIAMI
Sorana Cîrstea mai are de așteptat » Ar fi trebuit să-și afle în această dimineață viitoarea adversară din „careul de ași” de la Miami

Sub îndrumarea antrenorului suedez Thomas Johansson, Sorana parcurge unul dintre cele mai bune momente ale carierei. În acest context, gazetarul Cristian Tudor Popescu, care semnează editoriale în GSP, o avertizează să nu se concentreze la obiective precum locul din clasament, așa cum afirmase fostul mare tenisman Ilie Năstase:

„Cred că Sorana vrea să meargă spre Top 10, să vedem dacă poate să urce aşa mult. Nu este târziu, la vârsta ei are o mare experienţă, a jucat multe turnee, totul este posibil”.

CTP o avertizează pe Sorana Cîrstea: „E de rău augur! Să nu gândească așa”

„Eu nu voi pronunța astfel de cifre în niciun moment. Cred că sunt de rău augur, aduc ghinion. Sorana nu trebuie să gândească așa, cu siguranță Thomas Johansson nu gândește așa. Ce TOP 10, TOP 20 sau câștigări de Grand Slam? Nu trebuie rostite astfel de cuvinte!

Important este acum felul în care joacă. Poate va mai pierde, cu siguranță vor mai fi înfrângeri. Important este că jocul ei s-a închegat și trebuie să-l păstreze, să se concentreze pe joc, pe fiecare minge, fiecare game.

Nu să se gândească că mai are puțin până la TOP 10, asta este o mentalitate deloc productivă, chiar păguboasă”, a precizat CTP la GSP Live.

Sorana n-a fost niciodată mai sus de locul 21 în WTA, poziție atinsă în 2013.

CTP, despre meciul dintre Sorana Cîrstea și Aryna Sabalenka

În cadrul intervenției la GSP Live, Cristian Tudor Popescu a analizat și meciul împotriva bielorusei:

„Să o învingi pe Sabalenka, numărul 2 mondial, într-un astfel de meci, este o victorie de-o viață în tenis. Cel mai important, însă, mi se pare modul în care a câștigat.

Am avut, de-a lungul anilor, mereu senzația că și atunci când juca bine Sorana, jocul ei se putea rupe în orice moment. De la o minge, putea intra într-o serie negativă, care să o ducă la înfrângere, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori.

A avut mulți antrenori, a ajuns celebră prin felul în care îi admonesta pe aceștia. Nicio colaborare nu a funcționat. Ei, ce s-a întâmplat acum este de domeniul miracolului. Faptul că Thomas Johansson a reușit să-i intre în minte Soranei și să facă ordine acolo este incredibil. Cum a făcut, nu știu să vă spun.

A lucrat cu materialul clientului, cu loviturile foarte bune pe care Sorana le avea. Am spus întotdeauna că este poate cel mai mare talent al tenisului feminin românesc, cu dreaptă, rever, serviciu, vine și în față, reușește și voleuri, și scurte, dar toate astea nu se închegau într-un sistem de joc.

Ei, Thomas Johansson a reușit să o calmeze, să o adune. Acum este extrem de compactă, iar lucrul cel mai important este că nu mai am impresia că minunea asta va ține 3 zile. Dimpotrivă, am impresia că felul ăsta de a juca l-a asimilat în interior, că va reuși în continuare meciuri foarte bune. Cred că va fi anul ei de vârf”, a afirmat CTP.

CTP: „Așa a făcut Sorana țăndări jocul lui Sabalenka”

„Aspectul decisiv a fost anticipația. Cu asta a terminat-o pe Sabalenka! Bielorusa are una dintre cele mai puternice lovituri din circuit, a plasat cu dreapta imparabil în câteva momente.

Ei, Sorana a plecat mereu cu anticipație, cu jumătate de secundă înainte. A știut unde dă Sabalenka, iar acea fracțiune de secundă a ajutat-o să întoarcă mingea în teren.

Asta a destabilizat-o pe Sabalenka, jocul ei s-a făcut țăndări la sfârșit. Se uita spre tribună, spre loja ei, și spunea «Nu mai știu ce să fac»”, a încheiat gazetarul.

Mai multe știri despre Sorana Cîrstea: 

Luminița Paul remarcă ce a schimbat Sorana de la ultima semifinală de turneu WTA 1000: „A adăugat dimensiuni care păreau imposibile atunci”

Sorana Cîrstea mai are de așteptat » Ar fi trebuit să-și afle în această dimineață viitoarea adversară din „careul de ași” de la Miami

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
Corcodel_topor
Corcodel_topor  •  30 Martie 2023, 20:26
Postat de Freyya pe 30 Martie 2023, 16:13

las' ca daca lua o gura de roxadustat le batea pe toate - ca cineva cunoscut aici

Ai dreptate, de-aia are Cirstea de 10 ori mai multe erori nefortate decât mingi câștigătoare în toată cariera și a lovit mai mult în terenul de dublu și în fileu. Că n-a luat roxadustat. Un medicament pentru rinichi. Toți experții vorbiți despre roxadustat de parcă da puteri magice și dacă iei o fiola, gata, câștigi turnee în sir fara sa pierzi vreun punct...

SorinLS
SorinLS  •  30 Martie 2023, 18:45
Postat de Freyya pe 30 Martie 2023, 16:13

las' ca daca lua o gura de roxadustat le batea pe toate - ca cineva cunoscut aici

Ai auzit si tu un cuvant si-l tot plimbi prin gura...

procter
procter  •  30 Martie 2023, 17:41

Ilie Nastase , ca si noi ,o incurajeaza pe Sorana si o vrea cat mai sus. CTPul este doar Gica contra asa ca de obicei. Go Sorana....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează