SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Cum a pierdut-o România pe Bianca Andreescu » Familia sa a plecat în Canada „scârbită”: „Business înseamnă cum să tragi în țeapă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 martie 2020 12:53

Bianca Andreescu (19 ani) se situează pe locul 4 în clasamentul WTA și a câștigat deja US Open, primul turneu de Grand Slam din carieră.

Născută în Canada, la 8 ani, Bianca Andreescu s-a întors în România alături de mama sa pentru a începe o afacere, unde a și început să joace tenis, la Pitești. 

Primul antrenor al Biancăi, Gabriel Hristache (46 de ani), a vorbit despre modul în care se făceau afacerile în acea perioadă și despre ceea ce a făcut-o pe mama Biancăi să își ia adio de la visul său și să ia decizia de a pleca din România.

Maria (n.r. mama Biancăi) a venit aici să pornească un business. Bianca îşi dorea mult în România, îi plăcea aici. Sistemul şcolar nu era atât de rigid. Aici totul era mai jucăuş. Nicu (n.r. tatăl sportivei) are un job extraordinar acolo, câştigă foarte bine, aveau şi casă cumpărată în Canada. I-a spus Mariei să vină ea în România, a venit cu 100.000 de dolari, şi-a luat un apartament, a dus copilul la şcoală, l-a adus la tenis şi a încercat să facă un business", a declarat pentru Fanatik.

„Ea (n.r. Maria Andreescu) a cumpărat câteva basculante de-astea mari, să le închirieze la Bechtel. Că făceau ăştia atunci șantiere mari, era o nebunie cu autostrăzile. Ea credea că în business este ca şi în străinătate: punem umărul să câştigăm amândoi. La noi, un business înseamnă cum să tragi o ţeapă. Mai mult de-atât, când ai maşini, primul care te trage în ţeapă este şoferul. Te «face» la motorină non-stop. După o lună de zile, ce cheltuieli, de unde atâtea cheltuieli, câţi bani s-au dus?!”

„Şi a trebuit să i se explice. «Uite cum te fac şoferii la motorină. La început merg tare, să facă consumul mare la motorină, merg cu viteza a treia cu 100 la oră ca să consume»… După aceea întârzie. Erau şocuri astea la ea. Şi-a dat seama la un moment dat că nu vrea să îşi crească fata aici, scârbită de ce i se întâmplă”, a mai spus Hristache.

Au plecat după 2 ani din țară

Afacerea propusă nu a reușit, iar după doi ani și jumătate, scârbită, familia Biancăi Andreescu a decis să părăsească România. Hristache și-a amintit un episod deloc străin românilor, și totodată de actualitate nouă.

"De la grădiniţă încep astea: «Ce maşină are taică-tu? Păi tu vii cu Loganul, tata are Porsche!». Nu i-au plăcut astea. Auzea la şcoală, la coafor, pe unde mergea:«I-auzi ce spunea fiul lui nu ştiu care milionar, că s-a luat de copil că nu are nu ştiu ce telefon».”

 

”Te loveşti de foarte multe. Maria a vândut tot, apartament, maşini. Chiar eu voiam să îi cumpăr una dintre maşini. Avea un Nissan şi îl dădea şi pe degeaba, numai să plece. Au plecat scârbiţi! Au luat ţepe peste ţepe!”

După întoarcerea în Canada, Bianca Andreescu a intrat într-un program al Federației de Tenis din aceasta țară, care a sprijinit-o financiar.

VEZI ȘI:

Simona Halep, cea mai bună din 2020! » Ce capitol domină numărul 2 WTA

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
2785438324842947
Eugen O Cristea  •  05 Martie 2020, 05:27
Postat de Stefana Dincă pe 04 Martie 2020, 20:56

Va spun sincer , mie nu mi place fata asta! Va iesi foarte repede din circuit!

Stefana, nici macar nu ai inteles mesajul acestui articolul. In primul rand nimanui nu ii pasa de parerea ta? Aici e vorba despre cum Romania pierde valori umane din cauza coruptiei. Daca Biana o sa ajunga campion mondial nu conteaza prea mult pt. context. Ce e trist ca valorile in RO se limiteaza la Porche-ul condus de tata si ce telefon scump i-a cumparat copilu-lui. Nu mai zic de morala si etica. Camionagii fura motorina, parteneri de afaceri te inseala? E trist,dar adevarat. In Canada sunt oameni care conduc masini scumpe nu ca sa arate ce bina au ajuns, ci doar ca asa le place, altii se imbraca modest, in schimb sunt miliardari. In general, valorile sunt masurate altfel ceea ce te face sa te simti si tu cel care esti om de rand la fel de important in societate. Etica si onestitatea sunt altfel apreciate. De aceea au plecat inapoi in Canada.

499416633909061
Stefana Dincă  •  04 Martie 2020, 20:56

Va spun sincer , mie nu mi place fata asta! Va iesi foarte repede din circuit!

traian_v
traian_v  •  04 Martie 2020, 18:33
Postat de maccsero pe 04 Martie 2020, 17:49

Dacă românii se văicăresc atâta pentru o biată jucătoare de tenis, ce să facă italienii (sunt zeci de campioni americani originari din Italia), polonezii, croații, sârbii, ungurii, scandinavii ? Să bocească de dimineață până seara? America și Canada nu s-au populat cu imigranți români, ci cu englezi, nemți etc. Înseamnă că UK, Germania, Suedia trebuie să schelălăie zilnic ? Fiecare e liber să trăiască acolo unde îi place și basta.

O "biata jucatoare de tenis" este poate cea mai promitatoare din lume la ora actuala.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează