SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Decizie „anti-Rafael Nadal” la Roland Garros! Schimbarea care l-ar dezavantaja evident pe spaniol

Rafael Nadal, foto: Guliver/gettyimages
Rafael Nadal, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 septembrie 2020 19:13 / Actualizat vineri, 25 septembrie 2020 20:04

Roland Garros a schimbat compania de mingi de tenis, de la Babolat la Wilson, iar experții spun că jocul lui Rafael Nadal, 34 de ani și loc 2 mondial, poate avea de suferit. 

Rafael Nadal are 12 titluri la Roland Garros și vizează un al 13-lea în turneul de la Paris. Dar decizia organizatorilor, de a trece de la mingi Babolat la cele Wilson ar putea afecta prestația spaniolului care l-ar putea egala pe Roger Federer la numărul de turnee de Grand Slam (20), în cazul unei victorii. 

Mingile Wilson sar mult mai puțin ca cele Babolat, sunt mai grele și sunt proiectate ca să reziste mai bine în raliurile lungi. În plus, mingile nu adună atât de multă zgură, iar Dominic Thiem, proaspăt campion la US Open și mare favorit la Roland Garros, spune că „îmi vor afecta jocul și mie, și lui Rafael Nadal. Noile mingi vor fi mai lente”. Specialiștii spun că nu ne putem aștepta la prea mult kick de la noile mingi, ceea ce dezavantajează clar jocul lui Nadal.

Chiar Rafael Nadal s-a plâns de greutatea mingilor, spunând despre ele că „sunt ca niște pietre”.

  • Roland Garros începe săptămâna viitoare. Rafael Nadal va juca în primul tur cu Egor Gerasimov, 27 de ani și loc 69 mondial, din Belarus. 

Citește și alte știri despre Roland Garros:

Roland Garros 2020. Simona Halep și-a aflat traseul! Posibilă confruntare cu Irina Begu » Cu cine vor juca celelalte românce

Ilie Năstase se teme pentru Simona Halep la Roland Garros, dar românca face un anunț care „îngheață” adversarele: „Darren m-a ajutat la asta”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează