SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DOHA

Declarația care poate schimba tenisul! Nadal e primul care o spune: "Nimeni nu a jucat tenis la acest nivel în toată istoria!"

Rafael Nadal pare resemnat în finala de la Doha, foto: reuters
Rafael Nadal pare resemnat în finala de la Doha, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 ianuarie 2016 10:50

Sîrbul Novak Djokovici l-a zdrobit pe Rafael Nadal în finala turneului de la Doha, scor 6-1, 6-2. Ca de obicei, spaniolul și-a elogiat adversarul la finalul meciului, dar a făcut și o declarație care i-a pus pe gînduri pe fanii tenisului.

Nadal a lăsat să se înțeleagă că Djokovici joacă un tenis mai bun ca orice jucător din istorie, chiar și ca "acel" Roger Federer de la mijlocul deceniului trecut.

Sîrbul a avut un 2015 excelent, cu 3 turnee de Grand Slam și cu finale în toate turneele în care a participat, performanță care i-a făcut pe mulți să îl compare cu Federer, cel care a dominat autoritar deceniul trecut.

Djokovici a cîștigat 97 de meciuri, din ultimele 103, în timp ce cea mai bună serie a lui Federer a fost 136 de succese din 142. Iată ce spune Nadal, după finala pierdută în fața sîrbului:

"Azi (nr. ieri), am jucat împotriva unui om care a făcut totul perfect. Cred că nimeni nu a jucat tenis la acest nivel în toată istoria. De cînd sînt eu în acest sport, nu am văzut pe nimeni care să joace în asemenea fel. Cînd spun perfect, nu mă refer la ceva în particular. E vorba despre tot, fiindcă dacă nu ar fi așa, nu ar fi perfect" Rafael Nadal

Djokovici a avut cifre incredibile în finala cu Nadal. A cîștigat 79% pe primul serviciu și 73% pe al doilea. Nu a pierdut nici un set pe tot turneul și a avut 30 de lovituri direct cîștigătoare, mai multe decît a avut puncte Nadal.

Federer are 17 turnee de Grand Slam cîștigate, în timp ce Djokovici a bifat 10 deja. Elvețianul are 34 de ani, în timp ce sîrbul are doar 28. Federer avea 16 turnee de Grand Slam la vîrsta pe care o are acum sîrbul. Spre deosebire de Djokovici, care nu are Roland Garrosul în palmares, elvețianul a bifat Grand Slam-ul carierei.

60de turnee a cîștigat în toată cariera Novak Djokovici. Federer are 88

Cine a jucat cel mai bun tenis din toate timpurile?

Roger Federer
Novak Djokovici

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (57)
mplttev
mplttev  •  14 Ianuarie 2016, 21:47

După părerea mea Rod Laver a fost cel mai mare tenisman al tuturor timpurilor. Borg, Sampras și Federer încheie plutonul.

comabi
comabi  •  13 Ianuarie 2016, 17:41
Postat de danieliorga2000 pe 13 Ianuarie 2016, 10:14

Sa nu exageram, Federer e un artist.. Totusi si eu cred ca Sampras a fost ca tenis cel mai bun dar nu la fel de constant.

Vazut Sampras, placut americanul. Prin comparatie insa, si FedEx si Nole imi plac mai mult si-mi par mai buni. Inclusiv Agassi imi placea mai mult, desi era mult ineficient cand juca impotriva lui Sampras. FedEx este un artist in tenis. Nole - un atlet impecabil, un jucator incredibil si un personaj simpatic. Sampras nu a fost artist si nici macar prea simpatic :). Un jucator foarte bun, dar departe de a fi incredibil. Evident, este o opinie subiectiva :).

danieliorga2000
danieliorga2000  •  13 Ianuarie 2016, 10:14
Postat de Valentin Aspritoiu pe 11 Ianuarie 2016, 19:34

Dintre cei 2 din sondaj, cel mai bine a jucat pete sampras:) , sunt caricaturi pe langa sampras

Sa nu exageram, Federer e un artist.. Totusi si eu cred ca Sampras a fost ca tenis cel mai bun dar nu la fel de constant.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează