SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Dezbinare totală în lumea tenisului după ieșirea nervoasă a Serenei Williams » Federația Internațională și WTA iau poziții de război

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 11 septembrie 2018 10:05

Federația Internațională de Tenis (ITF) are o opinie total diferită față de cea enunțată de conducerea WTA în legătură cu scandalul iscat de Serena Williams (16 WTA), în finala US Open.

  • CONTEXT: Serena Williams (16 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (7 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI.

Carlos Ramos, arbitrul de scaun al finalei feminine de la US Open, este apărat de conducerea Federației Internaționale de Tenis. 

"Este de înțeles că acest incident de mare importanță și extrem de regretabil a provocat dezbateri. În același timp, este important să ne amintim că domnul Ramos și-a îndeplinit funcțiile conform regulamentului.

Deciziile domnului Ramos au fost în conformitate cu normele relevante și au fost reafirmate de decizia US Open de a o amenda pe dna Williams pentru cele trei infracțiuni", scrie în comunicatul ITF

De cealaltă parte a baricadei se află șeful WTA, Steve Simon, care face lobby pentru schimbarea regulamentului, astfel încât jucătoarele să nu mai treacă prin situația Serenei. Toate detaliile, AICI. 

Vezi și: Simona Halep, implicată de americani în conflictul Serenei Williams: ”Cu ce e mai corectă Halep? Că vine numai în fuste scurte?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
ticbis
ticbis  •  12 Septembrie 2018, 19:59

Devine chiar ridicola zbaterea astora de la ITF si WTA. Pana acum, pana la Serena Williams, n-au avut nicio problema sa aplice regulamentele in vigoare si sa suspende pe oricine si-a permis sa ameninte, sa insulte si sa jigneasca arbitrul. Vezi cazul lui Ilie Nastase la partida de FED Cup a Romaniei cu Marea Britanie. Nu inteleg ce-i opreste pe prapaditii astia sa aplice aceleasi masuri, in virtutea acelorasi regulamente si pentru Serena Williams! E simplu de tot: 3 ani suspendare din competitiile oficiale WTA si ITF si de pe orice alt teren de tenis cu public si arbitru!!!

apollon
apollon  •  12 Septembrie 2018, 19:26

...."Sa nu mai treacă prin situația Serenei" De ce sa nu mai treacă alte jucătoare prin ce a trecut Osaka. La castigarea unui turneu asa de important nu a putut sa se bucure si sa sarbatoreasca asa cum s-ar fi cuvenit si ar fi meritat.

sorin965
sorin965  •  12 Septembrie 2018, 18:46
Postat de haideusicfr pe 11 Septembrie 2018, 17:10

Nu stiu ce iesire nervoasa a avut ,dar cred ca e cea mai buna jucatoare de tenis din toate timpurile.

Probabil ai vrut sa zici "a fost", da, a fost una din cele bune, probabil. Inexplicabil este de ce toti i se inchina, de ce e dublu masa musculara in comparatie cu sora sa, de ce nimeni nu a reactionat cand rusii au descoperit despre ea si dopaj ceea ce au descoperit, de ce a beneficiat de scutire medicala pentru medicamente care altora le era interzis,. Poate totul e doar poveste dar e istorie, trebuie sa accepte, acum ce sa facem sa rugam arbitrii sa inchida ochii la ifose si aere ? Sufera de meltenism, cineva trebuie sa o aduca aproape de realitate .

Vezi toate comentariile (29)
Comentează