SPORTURI  »  TENIS  »  MONTREAL WTA

Directorul turneului de la Montreal a reacționat după accidentarea Mihaelei Buzărnescu: "Nu e cazul să schimbăm regulamentul pentru acest lucru"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 09 august 2018 15:54

Eugene Lapierre, directorul turneului de la Montreal, a vorbit despre accidentarea Mihaelei Buzărnescu (30 de ani/20 WTA) suferită în meciul cu Elina Svitolina (23 de ani/5 WTA).

Oficialul turneului canadian a reacționat după ce jucătoarea din Ucraina s-a arătat șocată de faptul că nu exista un doctor pe arena unde s-a jucat meciul.

"Îi este greu fizioterapeutului să ajungă mai repede, dar cred că ar trebui să avem câţiva oameni cu calificare medicală tot timpul la teren pentru că eu sau arbitrul de scaun nu ştim ce să facem în astfel de situaţii, când accidentările sunt atât de serioase ca asta. Când mai e şi sânge..." Elina Svitolina

"Personal nu cred că este cazul de o schimbare în regulament. Din momentul în care și-a lovit glezna până când fizioterapeuții au pătruns pe teren a fost un timp rezonabil. Chiar s-au descurcat destul de bine", a spus Lapierre citat de CBC.

Mihaela Buzărnescu s-a accidentat în decisivul partidei cu Elina Svitolina, la scorul de 3-6, 7-6, 3-4. Accidentarea a survenit în momentul în care jucătoarea noastră încerca să ajungă la o minge trimisă de Svitolina. "Miki" a alunecat, a călcat strâmb și a izbucnit imediat în hohote de plâns (detalii, aici). 

Vezi și:  ULTIMĂ ORĂ Primele vești despre accidentarea horror a Mihaelei Buzărnescu

Vezi și: Momente ȘOCANTE! Buzărnescu la pământ, plânge și urlă de durere! Imagini incredibile: Elina Svitolina a venit de urgență cu gheață! Doctorii au intervenit de 5 minute și jucătoarea noastră nu s-a putut ridica

Citește și: INTERVIU EXCLUSIV cu tatăl Mihaelei Buzărnescu »  Ce sfat i-a dat înainte de turneu + Care era starea lui "Miki" în această dimineață

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
argus
argus  •  09 August 2018, 19:16

Cand directorul turneului de la Montreal a declarat "... până când fizioterapeuții au pătruns pe teren a fost un timp rezonabil. Chiar s-au descurcat destul de bine", nu-ti vine sa c rezi ce "hram poarta"! Rezulta ca habar nu are ce inseamna "urgenta" ca habar nu are care este legatura intre "urgenta" si "termen rezonabil" in asigurarea asistentei medicale! Sa incercam sa-l lamurim, noi: 1. "urgenta este stabilita DOAR de un medic; numai si numai acesta, medicul, poate sa aprecieze gravitatea accidentarii si, tot acesta, este cel ce decide PRIMELE MASURI, asa incat sa limiteze pe cat posibil suferinta celui acidentat! Acest "musiu", ar trebui sa-si ceara scuze pentru felul in care a minimalizat propriile lipsuri in asigurararea primului ajutor in cazul unor accidentari! Auzi traznaie: "...termen rezonabil"! Pentru cine altcineva, decat pentru "musiu" le directeur Lappierre, atata "rezonabilitate"?

985032664911368
Florentina Gradinaru  •  09 August 2018, 18:27

SVITOLINA UN MARE CARACTER, S-A VAZUT SI PRIN COMP[ORTAMENTUL EI LA ACCIDENTAREA LUI MIKI.

catalin_cj
catalin_cj  •  09 August 2018, 18:19
Postat de tardelli pe 09 August 2018, 17:05

Pana nu o sa moara o jucatoare nu o sa fie medic permanent.La cati bani se invart e penibila situatia actuala. In plus ieri Mihaela trebuia sa refuze sa joace pana nu se stergea terenul. ..Apoi la cateva minute a alunecat.

Comentarii penibile. Lucrează oameni în mina și nu au medic înăuntrul minei ci la el în cabinet. Sa fim serioși, e doar o entorsa. Asa poate calcă oricine pe strada strâmb, dar asta nu ar justifica doctori puși la coltul străzii. Pana la urma o asemenea accidentare se petrece poate de 10, hai 15 ori pe an la asemenea turnee. La sporturile de contact sau la cele de echipa sunt de acord ca exista pericol dar aici unde ai jumătatea ta de teren și tu singur îți rupi capul, e cu totul altceva.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează